Friday, May 17th

Last updateWed, 15 May 2024 9am

You are here: Home Interview Ürünler Uteco Group: Dünyayı fetheden İtalyan kalitesi

Uteco Group: Dünyayı fetheden İtalyan kalitesi

Uteco Group, 2014 yılı sonunda, Devlet ve İtalyan Ticaret ve Sanayi Oda temsilcileri, tedarikçi firma yetkilileri, basın, televizyon, medya, kendi Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanlarının da katıldığı büyük bir törenle, üçüncü fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. UT3 olarak adlandırılan yeni fabrika, Uteco’nun Colognola Ai Colli, Verona bölgesinde bulunan merkez binası ve yenilenen araştırma ve geliştirme merkezi “Centre ConverDrome®” ve UT2’ fabrika binasının yanında bulunuyor.  

Yaklaşık 10 milyon Euro’luk bir yatırım ile, 7000 m2’lik ilave bir üretim alanı ve 1500 m2’lik depo alanı yaratan UT3 binası, Uteco’nun Kuzey Amerika’daki fabrika yatırımı ile birlikte gruba ilave bir kapasite arttırımı sağlamıştır. Yakın gelecekte, mevcut UT1 fabrika binasına yapılacak ek üretim alanları ile beraber, Uteco, yüksek kalite üretim kapasitesini daha da arttırmayı amaçlamaktadır.

UT3 açılış töreni sayesinde, tüm katılımcılar, Uteco fabrikasında üretimleri bitmiş Diamond, Onyx, Crystal ve Topaz gibi modellerin oluşturduğu 15 makineyi görme şansını yakaladı. Ayrıca, ConverDrome® içerisinde, havacılık ve uzay sanayii gibi ileri teknoloji alanlarına hitab eden gelişmeleri, EB (Electrobeam), UV, hijyen, elektronik baskı, ink-jet, flekso, rotogravür ve laminasyon makinelerine yönelik inovativ teknolojileri de görmekten mutluluk duydular.   

Açılışı takiben, İtalyan ekonomi basını, bahsi geçen açılış törenini “Made in Italy Şampiyonu” başlığı altında Uteco Group’a geniş yer verirken, aynı zamanda  MedioBanca tarafından yapılan analizler sonucunda Uteco’yu dinamizim, büyüme oranı, üretim ve ihracat alanında İtalya’nın en dinamik gelişme gösteren orta ölçekli 3. firması  olarak ilan etmesi de ekonomi sayfalarının başına taşınmıştır.

U3  Fabrika  açılış töreni, önü-müzdeki günlerde Uteco Group’u bekleyen önemli etkinliklerin ilki idi. Gelecek etkinlikleri ise şu şekilde sıralanmaktadır:

 İtalya’daki farikalarında üretimi devam eden yeni model makineler için, yurtdışı müşterilerine yönelik Open House organizasyonları.

 Nisan ayında, Uteco U2 Fabrikasında gerçekleştirilecek olan yüksek performanslı, yeni geliştirilen, son jenerasyon Next 450 rotogravür makine lansmanı. 

 Uteco’nun araştırma ve geliştirme merkezi olan “ConverDrome®”da geliştirmeleri tamamlanmış yeni uygulamaların makineler üzerindeki test tanıtımları.

 Uteco’nun standart ürün gamı içersindeki laminasyon, roto-ofset ve rotogravür makinelerinin UNAM’da (Uteco Kuzey Amerika Fabrikasi) Amerika pazarı ve İtalya, Hollanda ve Hindistan’da bulunan iş ortakları için demo ve Open House’lar.  

 Uteco’nun senelik olarak organize ettiği “Tedarikçi İş Ortaklarımız Günü” kapsamında, yerli ve yabancı tedarikçiler ile buluşarak, 2014 senesi içersinde başarı göstermiş tedarikçiler için ödül töreni.

Tüm bu etkinlikler EXPO 2015 ışığında, Mayıs 2015’te Milano’daki, çok önemli Uluslararası IPACK-IMA ve CONVERFLEX fuarları ile devam edecek.

Uteco ayrıca bu sene ortalarında 30. Kuruluş yılını kutlayacaktır.

Yıldız A.Ş