Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products SESOTEC GF Serisi Hat Tipi Metal Ayırıcılar

SESOTEC GF Serisi Hat Tipi Metal Ayırıcılar

SESOTEC GF serisi; yüksek (+/- 0,5 bar) pozitif basınç ya da (sürekli veya fasılalı çalışan) vakum basıncı altında çalışabiliyor.

Sınırlı kaynaklara sahip olduğumuzu iyiden iyiye hissettiğimiz günümüz dünyasında sirküler ekonomi, sürdürebilirlik ve geri dönüşüm kavramlarının önemi artmakla birlikte kaliteli hammaddeye ulaşmak da her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. 

Bu doğrultuda Sesotec firması da her geçen gün zorlaşan üretim süreçlerinde işletmelere destek olabilecek yenilikler için çalışmalarını sürdürüyor. GF serisi hat tipi metal ayırıcılar sahip olduğu güncellenmiş (PRIMUS + serisi) kontrol üniteleri ile bu çalışmaların sonucu olarak işletmelere temiz, metalden arınmış bir hammadde sağlama konusunda güçlü bir yardımcı oluyor. Ayrıca, üretim makinelerinde hammadde yolu ile gelebilecek metal (paslanmaz çelik, alüminyum, bakır, çinko vs.) risklerinin sebep olabileceği; verim kaybı, yüksek maliyetli makine/kalıp arızaları, üretim duruşları ve prestij kayıplarına karşı da işletmeleri koruyor. 

GF serisi hat tipi metal ayırıcılar sahip olduğu güçlü kontrol ünitesi sayesinde çok küçük (0,4 mm’ye kadar) metal parçacıklarını dahi yakalayabilmekle birlikte üründen kaynaklanabilecek hatalı ayırma işlemlerini en aza indiren ürün öğrenme özelliği ile de öne çıkıyor. Bu özellik sayesinde üründen (farklı karbon oranları, nem oranları ya da manyetik alanı bozucu etkiye sahip diğer katkılardan) kaynaklanabilecek manyetik alan oluşumlarını öğrenerek metal ayırma işleminin daha kararlı ve doğru olmasını sağlayabiliyor. Bu yolla hem işletmeler için çok değerli olan (metal ayrıma esnasında oluşan) hammadde kayıplarını en aza indirgiyor hem de metal risklerine karşı güçlü bir koruma sağlayabiliyor.

Uzun mesafeler için tasarlanmış (+0,5 bar’a kadar) yüksek pozitif/negatif basınçlı merkezi besleme sistemlerinde dahi mükemmel performans sergilemesi için tasarlanmış GF serisi metal ayırıcılar, boru içinde yüksek hızlarda vakum ya da pozitif basınçla hammadde taşımanın getirmiş olduğu aşınma problemlerine karşı birçok alternatif çözüm de sunuyor. Farklı seviyelerde aşınma direncine sahip yenilikçi teknolojiler ile üretilmiş tarama boruları PET, PS, yüksek oranlı Cam Elyaf katkılı hammaddelerde dahi aşınma sorununa iyi bir direnç sağlayarak servis ömürlerinin çok daha uzun olmasını sağlayabiliyor. Dikey ve yatay doğrultuda yerleşimin yanı sıra gerekli hallerde 45° açılı boru hatlarında da yerleşim mümkün olabiliyor. 

Yerleşim koşullarının getirmiş olduğu zorluklar ile gerekli hallerde yan yana yapılan metal ayırıcı yerleşimlerinde, PRIMUS + serisi kontrol ünitesi sayesinde cihazların birbirlerinden etkilenmesini engelleyecek optimizasyonlar da yapılabiliyor. Bu sayede birden fazla kontrol ünitesi yakın mesafelerde güvenle ve hassasiyetle çalışabiliyor.

Logbook Özelliği 

Geriye dönük izlenebilirlik yeni kontrol ünitesinin getirdiği avantajlar arasında yer alıyor. Sesotec, kontrol ünitesi sayesinde sadece metallerden arınmış temiz bir hammadde sunmakla kalmayıp, geriye dönük yapılan işlemleri, ayırmış olduğu metal sayılarını hafızasında saklayarak izlenebilirlik anlamında da kullanıcılarına büyük imkânlar sunabiliyor. Bu sayede geçmişe dönük olarak bir önceki vardiya/batch ya da üretim partisinde kullanılan hammaddenin kalitesi ile ilgili fikir vererek, kalite yönetimi konusunda kullanıcılarına ciddi faydalar sağlayabiliyor. 

Endüstri 4.0 çalışmaları kapsamında geliştirilen uzaktan bağlantı üniteleri ile tek bir merkezden sisteme dahil olan metal ayırıcıların izlenmesi, uzaktan kontrolü, ürün/hassasiyet değişimi, servis desteği ve bakımı da mümkün olabiliyor.  

Somplast Plastik’in metal ayırma ve hammadde saflaştırma konusunda sunmuş olduğu birçok çözümden biri olan Almanya’da üretilen SESOTEC GF serisi, plastik sektöründe ve diğer birçok sektörde faaliyet gösteren işletmelere katma değer sağlamayı, verimliliklerini artırmayı amaçlıyor. 

SESOTEC GmbH,

Somplast Plastik

Sinan Burus

(Makine Mühendisi)