Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Products MULTIVAC’tan yeni BASELINE doğrusal web yazıcı serisi

MULTIVAC’tan yeni BASELINE doğrusal web yazıcı serisi

MULTIVAC, 2020’nin ikinci yarısında, düşük ve orta çıktı aralığındaki termoform paketleme makineleri için BASELINE marka adıyla yeni bir doğrusal web yazıcı serisi piyasaya sürdü.

Doğrusal web yazıcıları, paketleme makinelerinde filmlerin verimli ve güvenilir bir şekilde basılabilmesi için bir araç olarak kullanılmaktadırlar. MULTIVAC, kanıtlanmış DP 2x0 serisine ek olarak, optimum hijyen ve maksimum güvenlik standartları bakımından ödün vermeyen iki uygun maliyetli giriş seviyesi modeli olan DP 110 ve DP 130 doğrusal web yazıcılarını geliştirdi. Her iki model de R 0xx’den R 5xx serisine kadar tüm termoform paketleme makinelerine kurulabiliyor.

Kompakt ve yerden tasarruf sağlayan tasarımı, yükleme alanının tamamen boş bırakılmasına olanak sağlıyor. Kullanılan step motor sürücüleri nedeniyle herhangi bir muhafaza gerekmediğinden, yazıcıya erişim hızlı ve kolay.

Baskı teknolojisi

Termal transfer, inkjet ve termal inkjet olmak üzere güvenilir bir baskı süreci sağlayan mevcut 3 farklı baskı teknolojisi bulunuyor. MULTIVAC TTO (termal transfer) yazıcı kullanıcıları, mürekkep şeridi tüketiminde maliyet tasarrufundan da yararlanabiliyor. Bu yazıcılar hem paketlerin gidiş yönünde hem de karşı yönden baskı yapabilmesi için 90 derece döndürülebiliyor. Bu özellik sayesinde, mürekkep şeridi tüketimi bakımından avantajlı baskı yönü her zaman seçilebiliyor.

Tek tip işletim konsepti

Tüm MULTIVAC doğrusal web yazıcıları, belirli bir paketleme makinesi için özel olarak tasarlanıyor ve böylece, tasarım ile kontroller açısından uygun bir birim oluşturuyorlar. Değişken indeksleyiciler ve MULTIVAC yazıcıları paketleme makinesinin kontrol terminali üzerinden doğrudan çalıştırılabiliyor. Çalışma parametreleri, tarife yönetimi aracılığıyla kaydediliyor ve her parti değişiminde otomatik olarak aktarılıyor. Bu özellik, diğer ürünlere ve paket boyutlarına dönüşümün hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak hat kullanılabilirliği yüksek seviyeye çıkarıyor.

Operatörler, MULTIVAC yazıcıların kullanılması durumunda, MULTIVAC HMI kontrol terminali aracılığıyla otomatik baskı düzeni yönetiminden de yararlanabiliyor. Belirli bir ürün için tarife bellekten çağrıldığında, doğru baskı düzeni de otomatik olarak yükleniyor. Bu sayede, işletim hatalarının önüne başlangıçtan itibaren geçilebiliyor.

Eksiksiz bir şekilde koordine edilmiş sarf malzemeleri

Optimum baskı sonuçlarının elde edilmesi için MULTIVAC, düzenli aralıklarla genişletilen kapsamlı bir sarf malzemesi yelpazesi de sunuyor. Tüm sarf malzemeleri, yüksek kalite standartlarını karşılayarak belirli baskı sistemine özel olarak eksiksiz şekilde hazırlanabiliyor.

Taşıyıcı malzemenin azaltılan kalınlığı sayesinde 1.200 metreye kadar çalışma uzunluğu sağlayan MULTIVAC Standard Plus XL termal transfer şeridi serinin yeniliklerindendir. Bu yenilik, gerekli rulo değişim sayısının azalması anlamına geliyor, bu sayede arıza süreleri kısalıyor ve paketleme hattının verimliliği artıyor.

Bununla birlikte, devir çıktısı ve baskı doğruluğu bakımından daha büyük taleplerin varlığı halinde, MULTIVAC, MULTIVAC termoform paketleme makinelerinin tüm modelleri için DP 2x0 doğrudan web yazıcılarını sunmaya devam etmektedir. Modüler konseptleri, mümkün olan en geniş teknik ve ticari gereksinim yelpazesinin eksiksiz şekilde karşılanmasını sağlıyor.

MULTIVAC