Saturday, Dec 21st

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home Products Teknoloji Starlinger atık HDPE ve PP geri dönüşüm hattı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Starlinger atık HDPE ve PP geri dönüşüm hattı

Avusturya merkezli Starlinger Recycling Technology, atık HDPE ve PP geri dönüşüm hatlarının Tanrıkulu Şirketler Grubu tarafından devreye alındığını duyurdu. Şirketin Kocaeli Başiskele’deki geri dönüşüm tesisinde kurulan yeni hat, 2022 Eylül ayı ortasından itibaren üretime başladı.

Starlinger’in yüksek vakumlu özel gaz alma üniteli recoSTAR dynamic 215 C-VAC makinesi, saatte 2 ton yüksek kaliteli plastik granül üretim kapasitesiyle, yıkanmış HDPE ve PP şişe kırıkları işleyebiliyor. Hattın donanımında, girdi malzemeyi etkili bir biçimde kurutup homojen hale getirerek ekstrüzyona hazırlayan SMART Feeder (akıllı besleme) bulunuyor.

Starlinger recoSTAR dynamic geri dönüşüm hatlarının, kirlenmiş ve yüksek oranda nemli, kullanılmış plastik atıkların işlenmesi için tasarlandığını belirten Starlinger Geri Dönüşüm Teknolojisi Ticari İşler Müdürü Paul Niedl makineleri ile ilgili şunları söyledi: “SMART Feeder’ın incelikli tasarımı, nem seviyesi yüksek malzemelerin geri dönüşümüne imkan sağlamaktadır. Starlinger’in malzemeyi ideal nem ve ısıya taşıyan Dinamik Otomasyon Paketi ile, makine kapasite düşüşü yaşamadan devamlı maksimum verimlilikte çalışmaktadır. Özel olarak geliştirilen C-VAC gaz alma ünitesi, kademeli yapısıyla malzeme içerisindeki istenmeyen gazları ana ekstrüderden sonraki ikinci ektrüderde eriyik yüzeyini %300 kadar genişleterek etkili bir biçimde gidermektedir.”

Tanrıkulu Şirketler Grubu Genel Müdürü İzzet Tanrıkulu ise, her fırsatta kendilerini geliştirmeye gayret ettiklerini ve bunun içinde üretim ekipmanlarını sürekli yenilediklerini vurgulayarak şunları söyledi: “En iyi granül kalitesini elde etmek için, kullanılmış plastik malzemeleri yıkanıp ayrılmadan önce metal detektörden ve filtreleme sistemlerinden geçirmekteyiz. Starlinger’in mükemmel vakumlu gaz alma kapasitesi, yüksek verimlilikli üretimiyle bir araya gelince en iyi kalitede ürüne uygun maliyetlerle ulaşıyor, müşterilerimize yüksek kalitede PP ve PE granülünü sürekli olarak tedarik ediyoruz.”

Granül haline getirilmiş malzemeyi Türk plastik sanayisine kazandıran Tanrıkulu, geri dönüştürülen polipropileni; otomobil plastik parçaları, mobilya, oyuncak ve enjeksiyon kalıplı başka ürünlerin yanı sıra palet, kova veya paketleme filmi, polietileni ise; boru, şişe, plastik torba ve benzer ürünleri üretmek için kullanıyor.

Starlinger Recycling Technology Hakkında

Starlinger Recycling Technology, Avusturya merkezli dokuma plastik ambalaj üretimindeki makineler ve komple üretim hatları konusunda dünya çapında faaliyet gösteren Starlinger & Co GmbH firmasının alt kuruluşudur. Starlinger geri dönüşüm teknolojisi, 30 yılı aşkın süredir PE, PP, PA, PS, BOPP ve PET gibi geniş bir yelpazede plastik geri dönüşümü ve arıtılması alanında makine ve çözüm sunmaktadır. Starlinger PET geri dönüşüm sistemleri, gıda ile uyumlu rPET üretmektedir ve pek çok markanın yanı sıra çeşitli ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından gıda uygulamalarında kullanım için onaylanmıştır. Dünya çapındaki satış ve servis destek ağının yanı sıra teknik danışmanlık hizmetleri, müşterilerinin üretim sürecinde en iyi sonuçları almasına katkı sunmaktadır. Şirket ayrıca dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi United Nations Global Compact katılımcısıdır ve sorumlu iş pratikleri çerçevesinde girişimin ilkelerini benimsemiştir.

Tanrıkulu Şirketler Grubu Hakkında

İstanbul’un kent alanı sınırlarındaki Kocaeli’nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren, on üretim tesisine sahip Tanrıkulu kağıt, cam ve metal atık geri dönüştürme işine 1989’da başladı. Şirket 2006’da plastik atıktan granül üretmeye başladı ve 2014’te PET levha üretimi için bir tesis daha kurdu. O zamandan bu yana Tanrıkulu Türkiye’nin önde gelen plastik geri dönüşüm firmalarından birisi oldu ve PET levha ürünlerinin %50’sini denizaşırı pazarlara ihraç eder hale geldi. 2018’de Izpack PET ambalaj üretim tesisini açıp 2019’da da otomatik plastik ayırma sistemlerini devreye aldıktan sonra, plastik geri dönüştürme kapasitesini iki katına çıkarmış oldu.

STARLINGER