Wednesday, Jan 15th

Last updateThu, 09 Jan 2025 10am

You are here: Home Interview Uzmanlık alanımız çözüm üretmek, sınırların dışında düşünülebilmektir

Uzmanlık alanımız çözüm üretmek, sınırların dışında düşünülebilmektir


Dürüst ve müşteri odaklı çalışmayı ilke edinerek başarıya ulaştıklarını belirten Yenipak Ambalaj Satış ve Pazarlama Müdürü Sayın Mustafa Yenibayrak ile Yenipak Ambalaj’ın başarısını, PET (Polyester) ürünleri ve kalıp içi etiketlemede kullanılan filmler ve özellikleri hakkında konuştuk. 

1997 yılından beri Polinas’ın bayisi olarak başarılı bir şekilde hizmet veriyorsunuz. Yenipak Ambalaj bu başarısını neye borçludur?

Kurulduğumuz günden bu yana ilkelerimizle hareket etmekteyiz. Dürüstlüğü ön plana çıkararak her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözüm bulmayı ilke edindik. Dürüst ve müşteri odaklı çalışmayı ilke edinince başarı da arkasından geliyor. Çalışanlarımıza verdiğimiz eğitim de bu başarımızda büyük rol oynuyor. Müşterimizin ihtiyacını belirleyip uygun çözümü sunuyoruz. Bu çözüm bizim bünyemizde olmasa bile doğru adresi göstermeye çalışıyoruz.

Çok geniş bir ürün yelpazesine sahipsiniz. Bir bakıma her sektöre hitap ediyorsunuz diyebiliriz. Yenipak Ambalaj’ın uzmanlaştığı en iyi olduğu alan hangisidir?

Sattığımız ürünleri ve hangi sektörlerde kullanılabileceğini çok iyi biliyoruz. Sattığınız ürünlerin özelliklerini bildikten sonra her sektörde iddialı olabilirsiniz. Bizde sattığımız ürünlerde uzmanlaşarak hem hizmet kalitemizi arttırıyor hem de alternatif, yenilik bulmanın peşinden koşuyoruz. Aslında uzmanlık alanımız çözüm üretmek, sınırların dışında düşünebilmek.

Yenipak Ambalaj olarak piyasaya sunduğunuz yeni ürünler ve bu ürünlerin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz? 

Bu sene fabrikamızın Polyester üretimine geçmesiyle Elektrik ve Kimyasal Koronalı Şeffaf ve Metalize Polyester filmlerine ağırlık vermeye başladık. PET filmler bariyer özelliklerinden dolayı BOPP filmlere tercih ediliyor.

POF ve PVC Şrink film kullanan müşterilerimizin de teşvikiyle ürün yelpazemize bu filmleri de koyduk. Isı uygulandığında çekme özelliği olan bu filmleri çoklu paketleme yapan müşterilerimiz tercih ediyor. Gıdaya teması uygun olduğundan gıda firmaları da kullanıyor.

PVC Sleeve Şrink, son yıllarda kullanımı yaygınlaşan bu film ürünün üzerine giydirilebiliyor. Tüm yüzeyine baskı yapılabildiğinden geleneksel etiketlere göre üstünlük sağlıyor.

Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz?

Satış ekibimizle müşterilerimizin ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz. Günlük müşteri ziyaretleriyle ihtiyaç ve istekleri yerinde belirlemeye çalışıyoruz. Tüm müşteri temsilcile-rimiz iletişimin tüm imkânlarını kullanıyorlar. Müşterilerimiz istedikleri zaman bize ulaşabiliyorlar.

Kalite Güvence Bölümümüz gerek imalat aşamasında gerekse satış sonrasında oluşabilecek tüm olumsuzluklara anında müdahale ederek çözüme kavuşturuyorlar. Müşterilerimize hem bilgi hem de teknik destek veriyoruz.

PET (Polyester) ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

10mic.dan 50mic.a şeffaf ve metalize olarak çeşitli Polyester filmlerimiz mevcut. Ambalaj sektöründe en çok kullanılan Kimyasal Polyester filmlerimiz var. Kimyasal olması laminasyonda tutuculuğu arttırıyor. Özellikle yüksek ısının olduğu yerde tercih ediliyor. Elektrik koronalı, İsotropik, Peelable, EVOH/PVDC kaplı, Amber ve Gold renkli polyester filmlerimiz de bulunmaktadır. Esnek ambalaj, MAP ve kablo üreticilerine yönelik değişik tipte filmimiz mevcut.

Kalıp içi etiketleme alanında kullanılan filmler ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Polipropilen bazlı olan bu filmler PP ve PE kaplarda kullanıma uygun. Şeffaf, perlize ve metalize renkte BOPP ve CPP filmlerimiz bulunmakta. Çift koronalı, tabaka ve bobin beslemeli baskı, tabakalama ve kalıp kesim için geliştirilmiş kayganlık ve anti-statik özellikleri, önceden kesilmiş kes-demetle uygulamalara uygun, yüksek adezyonlu, solvent, UV ve oksidasyon ile kürlenen offset baskı mürekkepleri için çeşitleri bulunmaktadır. 

Kalıp içi etiketleme konusunda Türkiye’de hizmet veren sayılı firmalardansınız. Türkiye’de kalıp içi etiketleme hangi aşamamadır?

Yurt içi kullanımımız oldukça yaygınlaştı. Kısa sürede baskılı kap kullanan firmalar bu yeni teknolojiyi kullanmaya başladılar. IML teknolojisi hem maliyet hem de kullanım açısından çok daha avantajlı. Uygulaması da diğer seçeneklere göre daha kolay. Yerli baskı firmalarımızda kendilerini bu konuda oldukça geliştirdiler. IML filme baskı yapmak isteyen matbaaların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Tabii bu durumun ihracatımıza da olumlu katkısı oluyor.

Geçtiğimiz aylarda ihracat konusunda önemli yatırımlar yaptınız. Yurt dışı satışlarınız ve pazar geliştirme faaliyetleriniz hangi aşamadadır?

Geçen sene 15 ülkeye ihracat yapmışken bu sene 20 ülkeye ihracat yaptık. Bulgaristan’da üretici firma olduğu halde oraya bile ihracat yaptık. Bu sene dünya krizlerle boğuşurken ihracatımızdaki bu gelişme bizi ilerisi için daha da umutlandırıyor.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Ülkemiz ambalaj konusunda oldukça iyi bir seviyeye geldi. Kullandığımız ambalajların büyük çoğunluğu iyi firmalar tarafından üretilmektedir. Bakanlık denetim-lerinin artması ve sertifikalandırmalar sektörümüzün gelişimine olumlu katkıda bulunuyor. Buda ihracat potansiyelimizi oldukça arttırmak-tadır. Uzakdoğu’da fiyatların artması Türkiye’nin önemini daha da arttırıyor.