Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Interview Favori Grup Firma Ortağı Erhan Gürasi

Favori Grup Firma Ortağı Erhan Gürasi

“Yeni nesil hizmet-Yeni nesil tedarikçi mottomuzun hakkını vermeye son derece kararlıyız”

Plastik sektöründe tüm makine ve donanım gereksinimlerini karşılamak amacı ile kurulan Favori Grup, verim odaklı hizmet anlayışı ile Türk plastik sanayicisinin güncel ve ileride oluşabilecek ihtiyaçlarını doğru ve hızlı bir şekilde analiz ederek kalıcı çözümler sunuyor. Ürün gamında titizlikle seçilmiş Avrupa, Uzakdoğu ve Türk menşeli markalar bulunan Favori Grup, teknoloji ile birlikte hizmeti de en hızlı şekilde müşterilerine sunabilecek üreticiler ile çalışıyor. Plastik sektöründe tecrübeli ve koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinmiş genç bir ekip olduklarını belirten Favori Grup Firma Ortağı Sayın Erhan Gürasi ile firmanın kuruluşu, ürün grupları, çözümleri, yenilikleri ve hedefleri hakkında gerçekleştirdiğimiz röportajımızla sizleri baş başa bırakıyoruz.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Erhan Gürasi, Favori Grup Plastik ve Makine’nin firma ortağıyım. 42 yaşındayım. Makine mühendisiyim. Yaklaşık 20 yıl önce plastik sektörüne gönül verdim. Halen aynı heyecanla ortaklarım Kerem Yeşilçimen ve Fatih Beşe ile birlikte tüm ekip arkadaşlarımızın desteğini arkamıza alıp sektörümüze hizmet etmeye devam ediyoruz.

Favori Grup’un kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Favori Grup, plastik sektöründe uzun yıllar deneyim kazanmış, genç ama tecrübeli bir ekip tarafından kuruldu. Kuruluş gayesi olarak kaliteli ürünün yanında kaliteli teknik servis hizmetini benimsedik, bunun için de sektörde yenilikçi makine üreticileri ile iş ortaklığı kurduk ki gayemizden şaşmayalım. Favori Grup olarak biz, satıştan lojistiğe, teknik servisten finans yönetimine kadar alanında uzman kişiler istihdam ederken, bir yandan da sektöre hizmet etmeyi isteyen, genç arkadaşları da aramıza katarak bilgi ve tecrübelerimizi onlara aktarıyoruz. Teknolojinin gerekliliklerini iyi takip edip uygulayan bir firma hedefimiz ise her zaman yerini koruyor. Bu hedefle de iş ortaklarımız ile birlikte dijital çağa ayak uyduruyor, yeni nesil hizmet – yeni nesil tedarikçi mottosunu kendimize uygun görüyoruz.

Firmanızın ürün yelpazesi ve plastik sektörüne yönelik sunduğunuz çözümleriniz nelerdir? 

Ana ürün grubumuz plastik enjeksiyon makineleri ve aksesuarlarıdır. Bu ürün grubunda Uzakdoğu’nun en önde gelen üreticileri ile çalışıyoruz. Çalıştığımız üreticiler patentlerini aldıkları makine modelleri ile sektörde fark yaratırken, Favori Grup olarak biz de ülkemizde kaliteli ürünlerin kullanılmasına ve kaliteli üretimin oluşmasına destek oluyoruz. Plastik enjeksiyon makineleri ile birlikte, Avrupalı iş ortaklarımızın ürünlerini kullanarak, üreticilerin ihtiyacı olan merkezi hammadde besleme sistemlerinin planlamasını ve anahtar teslim kurulumunu yaparak üreticilerimizin daha verimli çalışabilmesini sağlıyoruz. Ayrıca, yine sektördeki diğer ihtiyaçlardan soğutma sistemleri, plastik şişirme makinesi gibi makinelerin de tedarik ve servis hizmetlerini müşterilerimize sunuyoruz.

Ürünlerimizi ana başlıklarıyla sıralarsak;

•Plastik Enjeksiyon Makineleri 

•Plastik Şişirme Makineleri 

•Soğutma ve Isıtma Sistemleri 

•Makine Yardımcı Ekipmanları ve Merkezi Besleme Sistemleri

•Servo Sistem Dönüşümleri

Makine ve ekipmanlarınızın teknik özellikleri, avantajları ve farklılıkları hakkında neler söylersiniz?

Az önce de bahsetmiş olduğum gibi tedariğini yapmış olduğumuz makinelerimiz patentli ürünlerdir. Plastik enjeksiyon makinesi özelinde geleneksel makas sisteminden farklı makas sistemi ile daha geniş açma stroğu ve geniş kolon aralığı avantajı sunuyoruz. Makinelerimizde kullanılan kaliteli malzemeler ile uzun yıllar sorunsuz üretim yapılabilmesini sağlıyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz en önemli avantaj ise Türkiye’nin her yerine tecrübeli ve geniş bir kadro ile hızlı ve çözüm odaklı teknik servis hizmetidir. Bu hizmet kalitesi sektörde bizleri hep bir adım öne çıkardı ve halen çıkarıyor.

Müşterilerinizle iş süreçleriniz nasıl işliyor? Satış öncesi ve sonrası hizmetleriniz ile birlikte firmanızı sektörde öne çıkaran yaklaşımlarınızdan söz eder misiniz?

Bu aslında müşterimizin hizmet verdiği sektöre, pazardaki tecrübesine göre değişiyor. Kimi müşterilerimiz ihtiyacını tam olarak bildiği için hedef ürünü direkt seçip alımını gerçekleştirebiliyor, bu durumlarda bize düşen makineyi söz verdiğimiz zamanda devreye alıp müşterimizin üretimine hemen başlamasını sağlamak oluyor. Bazı durumlarda müşterilerimiz hangi makineye ihtiyacı olduğunu bilemeyebiliyor, bu gibi durumlarda ise bizler üreteceği ürüne, hedeflenen kapasiteye göre en uygun makineyi seçmesine yardımcı olarak satış öncesi bir danışmanlık hizmeti de sunmuş oluyoruz. Bu da müşterimizin en doğru yatırımı yapmasına yardımcı olurken, üretimine en doğru çözümle başlamasını sağlıyor. Sonrasında ise az önce bahsettiğim gibi satış sonrası servis hizmetimizin benzersiz yaklaşımı ve hızı ile müşterilerimizin gerçek memnuniyetine odaklanıyoruz.

Pazar payınızı artırma adına yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?

Aslında yurtiçi pazar payımız sunmuş olduğumuz hizmet ve kaliteli ürün yelpazemiz sayesinde kendiliğinden sürekli bir artış içerisinde. Bunun yanında biz de yurtiçinde fuarlarla ve pazarlama departmanımızın desteği ile sürekli yeni müşterilere ulaşarak portföyümüzü genişletiyoruz. Yurtdışı pazarı için de Bulgaristan’da Favori Group Europe olarak bir şubemiz bulunuyor. Buradaki satış ve pazarlamadaki arkadaşlarımız şuan için Bulgaristan ve çevre ülkelerde faaliyetlerini sürdürüyor. İlerleyen zamanlarda buradaki pazar payımızın da aynı ülkemizdeki gibi sürekli artan bir grafiğe sahip olacağından hiç şüphemiz bulunmuyor. 

2020 yılı sizin için nasıl geçti? Önümüzdeki dönemde hedef ve beklentileriniz nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

Hepimizin bildiği gibi Covid-19 ile birlikte gergin başlayan bir yıl oldu 2020. Biz Favori Grup olarak bu yıl ortaya çıkan ve daha önce hiç tecrübe etmediğimiz bu olağanüstü duruma hızlıca adapte olarak tüm önlemlerimizi aldık ve tüm yılı bu şekilde geçirdik. Bu önlemleri alırken ise hiçbir müşterimizin hizmetinde aksaklık yaratmadık. Bununla birlikte yıl öncesi koyduğumuz satış hedeflerimizin üzerine çıkarak yine çok başarılı bir yılı geride bıraktık. 2020 yılının başlarında geçtiğimiz yeni yerimizde ilk günkü heyecanla önümüzdeki dönemde de hizmet vermeye devam edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki süreçte sektöre yön verecek bir sürprizimizin olacağını şimdiden söyleyebilirim.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Öncelikle Favori Grup olarak 2021 yılının hepimiz için sağlıkla dolu geçmesini temenni ediyoruz. Bizler tecrübeyi, genç ve dinamik bir ekiple birleştirerek aynı kalitede hizmet sunmaya devam edeceğiz. Yeni Nesil Hizmet – Yeni Nesil Tedarikçi mottomuzun hakkını vermeye ve hep bir adım öteye taşımaya son derece kararlıyız. Sektörde emin adımlarla büyüyerek, kaliteli üretimin sağlanması için elimizi taşın altına her zaman koyacağız. 

Favori Grup Firma Ortağı Erhan Gürasi