Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Eurasia Robotic Genel Müdürü Güray Kirik: Misyonumuz daima “akla ilk gelen” firma olmak

Eurasia Robotic Genel Müdürü Güray Kirik: Misyonumuz daima “akla ilk gelen” firma olmak

Eurasia Robotic Genel Müdürü Güray Kirik2014 yılında kurulan Eurasia Robotic sektörün en genç ve dinamik şirketleri arasında yer alıyor. 12 yıllık bilgi birikimi ile plastik enjeksiyon sanayine yönelik özel otomasyon sistemleri ile kalıp içi etiketleme (IML) robotları üreten Eurasia Robotic kullanıcı dostu robotik sistemleriyle yüksek kaliteyi, ekonomik fiyat avantajıyla müşterilerine sunuyor.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, kendinizden kısaca bahseder misiniz?

12 yıldır robotik sistemler ve otomasyon sektörünün içinde bulunmaktayım. Son 4 yıldır da ortaklarımla birlikte Eurasia Robotic çatısı altında kaliteli ve özel çözümlerimizi müşterilerimize sunmaktayız. Bu 12 yıl süresi içinde sektörün satışından müşteriye projeye teslimine kadar birçok aşamada çalıştım. Mühendisliğimin verdiği tecrübe ve bilgi birikimlerini ekibimizle birlikte işimize yansıtarak müşterilerimize sunuyoruz.

Firmanızı tanıyabilir miyiz? Kuruluş aşamalarınız ve gelişim süreciniz hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?

2014 yılında İstanbul merkezli olarak İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan firmamız sektörün en genç ve dinamik şirketleri arasında yer alıyor. Eurasia Robotic olarak plastik enjeksiyon sektörüne renk katacak ve müşterilerince daima “akla ilk gelen” firma olma misyonuyla faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Robotik otomasyon sektöründeki 12 yıllık bilgi birikimimizi müşterilerimizin kullanımına yeni kullanıcı dostu tasarımlar ile birlikte sunmaktayız. Firmamız, 12 yıllık bilgi birikimi ile plastik enjeksiyon sanayine yönelik özel otomasyon sistemleri ile kalıp içi etiketleme (IML) robotları üretmekte ve yaptığı kullanıcı dostu robotik sistemleri ile yüksek kaliteyi, ekonomik fiyat avantajıyla müşterilerine sunmaktadır. 

Eurasia Robotic olarak robotik otomasyon sektöründeki faaliyet alanlarınız ve ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Öncelikle kalıp içi etiketleme (IML) robotlarında üretim yapmaktayız. Bu ana üretimimizin yanında makinemize entegre kamera kontrol sistemleri, ürün ayırma otomasyon sistemleri, paketleme otomasyon sistemleri, komple Iml proje yapımı, hat sonu otomasyonlarını başarı ile yapmaktayız. Ayrıca özel müşterilerimize proje danışmanlığı da yapmaktayız.

Ürünlerinizin öne çıkan özelliklerinden ve ortaya koyduğu farklılıklardan bahseder misiniz?

En başta her zaman müşterilerimize özel üretimler yaparak ve fiyat avantajı sağlayarak en özel olmayı sağlıyoruz. 

Robotik ve otomasyon sistemlerinde; tasarım, imalat süreci, mekanik montaj, elektrik-pnömatik montaj, yazılım ve test işlemleri Eurasia Robotic tarafından kendi üretim tesislerimizde yapılmaktadır. Bunları bir bütün olarak müşterilerimize yerinde kurulum firmamızın yüksek donanımlı teknisyenleri ve mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Eurasia Robotic robotik otomasyon projelerini, güven ve kaliteyi birleştirerek kullanıcı dostu, uzun ömürlü, sistem ve çalışan güvenliğini ilk sırada tutarak müşterilerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirmektedir.

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor? Öncelikli olarak Türkiye pazarında hedef aldığınız sektörler hangileridir? 

Ana müşteri grubumuz plastik malzemeden ambalaj ürün üreten firmalar oluşturmaktadır. Bunlar gıda ambalaj firmaları, boya ambalaj firmaları, oyuncak üretimi yapan firmalar, ev gereçleri üreten firmalar vs. olabilmektedir. Otomasyon gruplarında ise gıda ürünleri üreten firmalar, temizlik malzemeleri üreten firmalar, otomotiv parçaları üreten firmalar vs. bulunmaktadır. 

Türkiye ve dünya pazarında hedefimiz gıda ambalajı üretimi yapan firmalar olmaktadır.

Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz? Müşteri memnuniyeti için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Yaptığımız işler proje bazlı olduğundan satış öncesinde projenin bir parçası olarak müşterilerimize projede yapılması gerekenler, alınabilecek tedbirler ve verimlilik hakkında sunumlar gerçekleştiriyoruz. Proje bazlı işlerin bir parçası olarak teknik ekibimizle birlikte projeye dâhil olarak verimli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Projenin alımından sonra çalışmalarımızı müşterilerimize sunuyoruz. Müşterilerimiz kendilerine gelecek ürün hakkında gelmeden bilgi sahibi olabiliyorlar veya isteklerini ve tecrübelerini iletebiliyorlar. Bu şekilde yapılan ürün müşterimize özel olmuş oluyor. Proje teslimi gerçekleştikten sonra müşterimizle ilişkimiz başlamış oluyor ve belirli periyotlarda kendilerinden geri bildirimler alıp gerektiğinde iyileştirmeler gerçekleşiyor.

Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? Ar-Ge çalışmalarınız ve Ürün geliştirme konusunda mevcut faaliyetleriniz, yeni hedefleriniz nelerdir?

Teknolojik gelişmelerin takip edilmesi kaçınılmazdır. Hem dünya pazarında sektörümüzle ilgili fuarları ve yenilikleri hem de tedarikçilerimizin geliştirdiği ürünlerin sıkı bir takipçisiyiz.

Ekibimizle sürekli bir Ar-Ge faaliyetlerinin içindeyiz. Daha iyi nasıl olur diye geliştirmeler ve yenilikler yapmaktayız. Bu yenilikler hakkında en iyi gösterge müşterilerimizden aldığımız olumlu geri bildirimlerdir. Hedefimiz firmamızı tümüyle Ar-Ge merkezi haline getirmek ve yenilikçi firma imajımızı pekiştirmektir. Bu konuda kaliteli ürün yapma adına yeni yatırımlarımız 2018 yılında başladı, 2019 yılında hızlı bir şekilde ilerleyecektir.

Firmanızın piyasadaki konumunu nasıl buluyorsunuz? Pazar geliştirme için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? 

Firmamız sektörümüzün en genç ve dinamik firmasıdır. 2014 yılında sektöre giriş ile birlikte belirli bir anlayışı müşterilerimize kabul ettirdik. Sektörün kabul gören firmaları arasındayız. Müşterilerimiz ve potansiyel müşterilerimiz tarafından bilinen bir firma haline geldik. Pazar payını arttırmak için tüm dünyaya ürün satılması gerekiyor. Firma olarak yurt içi hedeflerimizi gerçekleştirirken bir yandan yakın coğrafyalara ürünlerimizi göndermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Pazarımızı geliştirmek için müşterilerimizle ve potansiyel müşteriler ile yüz yüze görüşüp sıcak diyaloglar sağlıyoruz. Yeniliklerimizi müşterilerimize tam zamanında tanıtıyoruz.

Önümüzdeki dönemde hedef ve beklentileriniz nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

Önümüzdeki dönemde büyümemizi %25 arttırmak istiyoruz. Burada en büyük yatırımı personelimize ve kaliteli ekipmana yapıyoruz. Firmamızın esnek organizasyonu ve sürekli gelişen eğitimlerimizi kalıcı hale getiriyoruz. Beklenti konusunda en belirleyici faktör müşterilerimizden gelen talepler ve ülkemizin genel durumu öne çıkmaktadır. 

2019 yılında yeni ürünlerimiz olacak. Bunların fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Yatırımlarımızı da yapmaya devam edeceğiz.

Birazda sektör hakkında değerli düşüncelerinizi almak isteriz. Sizce 2018 yılı Türkiye robotik otomasyon sektörü için nasıl bir yıldı? Size göre sektörün geleceğinde rol oynayacak en önemli trendler nelerdir?

Robotik ve otomasyon sektörü Türkiye’de gelişen bir yöndedir. Firmamızda bu gelişime katkı vermeye devam ediyor. Sektörden rakiplerimizle zaman zaman centilmence görüşüp bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bununda kalıcı olmasını arzu ederiz. 

2018 yılı ilk yarısında yatırımların olduğu hareketli bir yıldı. Ancak ikinci yarı ekonomik göstergelerden dolayı kontrollü bir süreç içinde geçti. İkinci yarı yatırımların düştüğü bir yarıyıl oldu. Ancak yine de firmalar çözümün otomasyonda olduğunu görüp yatırım yapmak durumunda kalacaklar.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

2019 yılına umutla bakıyoruz. İyiyi ve güzeli üretmeye devam edeceğiz. Tüm sektör olarak iyi yaparsak tüm dünyada Türk makine sektörü saygınlık kazanır. 

Eurasia Robotic

Genel Müdürü Güray Kirik