Sunday, Nov 24th

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Interview Haberler 2.Uluslararası Basım Teknolojileri Sempozyumu tamamlandı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

2.Uluslararası Basım Teknolojileri Sempozyumu tamamlandı

Marmara Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Basım Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Basım Teknolojileri Sempozyumu 11-12 Ekim 2017 tarihlerinde Sultanahmet Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Nihat Sayar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cem Aydemir’in yaptığı, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in konuşmacı olarak katıldığı sempozyum, farklı disiplinlerdeki araştırma ve sanayi kuruluşlarını bir araya getirerek bilim ve teknolojideki gelişmelerin, bilim insanları arasındaki bilgi ve araştırmaların paylaşılması amacıyla düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından olmak üzere 300’ün üzerinde akademisyen, öğrenci ve sektör temsilcisi katıldı. Tüm katılımcılara Katılım Sertifikası verildi.

Sempozyum; Türkiye, İngiltere, Hollanda, Tayvan, Sırbistan, Almanya, Yunanistan ve Macaristan olmak üzere toplam 8 farklı ülkeden, Swansea Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Novi Sad Üniversitesi, National Taiwan Üniversitesi, Atina Üniversitesi, Bergische Universität Wuppertal, Kastamonu Üniversitesi, Óbuda Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi olmak üzere 14 farklı üniversite, sivil toplum kuruluşu olarak 1 vakıf (BASEV) ve 3 dernek (KASAD, BASMEN, ESD) yöneticisi katılımı ile gerçekleştirildi.

Görsel tasarım, Ambalaj tasarımı, Baskıda nano teknoloji, Dijital baskıda güncel gelişmeler ve trendler, Ink-jet baskılarda çözünürlük ve reprodüksiyon ayarları, İletken mürekkepler, Termokromik mürekkepler, Laklarda kullanılan micro kapsüller, Heat-set baskıda renk evreni, Kâğıt yüzey kaplamalarda kurutma tekniğinin etkileri, Kompozitlerle yüzey modifikasyonu, Kâğıtta basılabilirlik, Çevre dostu baskı, Kâğıtlarda geri dönüşüm, Basım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, Yeni akıllı ambalajlar, Basım ve ambalaj ürünlerinin ihracatı ve AB uyum kriterleri, Basım ve yayın teknolojileri programı mezunlarının mesleki yaşamları konularında, Türkiye, Sırbistan, Yunanistan, Almanya ve Macaristan olmak üzere 5 farklı ülke ve 11 farklı üniversite katılımı ile 7 oturumda gerçekleşen sempozyumda, 8 tanesi yabancı olmak üzere, 27’si sözlü ve 9’u poster toplam 36 bildiri sunuldu.

Ayrıca, Sempozyuma Türkiye, İngiltere Hollanda, Tayvan ve Almanya olmak üzere toplam 5 farklı ülkeden, 3 farklı üniversite, 3 uluslararası firma, 3 farklı dernek ve 1 vakıf yöneticisi katılımı ile toplam 10 çağrılı konuşmacı katıldı ve plaketleri takdim edildi.

Sempozyumda yer alan konuşmacılar

  • Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Arif Karademir - Paper industry in Turkey and the World,
  • Swansea University Öğretim Üyesi, Prof. Timothy Charles Claypole–Advancing Flexography,
  • National Taiwan University of Arts Öğretim Üyesi Prof. Yung- Cheng Hsieh - Trends of Developing Me-Commerce Web-to-Print,
  • Odak Kimya-IGT, André M. Verhoeven - IGT Testing Systems,
  • Böttcher Group, Dr. Helmut Sander - Environmental Safe,
  • Odak Kimya-X-Rite, Raf Mulla - Colour Standardization and Colour Control Using Cloud Based Standards,
  • Basım Mensupları Derneği (BASMEN) Başkanı, Murat Demir – Rekabet ortamında sıkışan matbaalar için çıkış yolları,
  • Karton Ambalaj Sanayicileri (KASAD) Derneği, Elif Çinay – Bir Ödülün Hikayesi,
  • Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) Yönetim Kurulu Başkanı, Sadettin Kaşıkırık-Dijital Baskının Dünden Bugüne Gelişimi,
  • Etiket Sanayicileri (ESD) Derneği Başkanı, Aydın Okay - Türkiye’de Basım Sektörünün Gerçekleri,

Konularında konuşmalarını gerçekleştirdiler. Sempozyumda etkinlik sponsoru olarak; Böttcher, Odak Kimya, Xerox, Sinangin, Acar Basım, Filmon firmaları stantlarında katılımcılarla mesleki iletişim kurdular.

Sempozyum Düzenleme Kurulu’nun Görüşü

“Bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğumuz 2.Uluslararası Basım Teknolojileri Sempozyumu yabancı katılımcı ve sektörümüzün ileri gelen vakıf ve derneklerinin, akademisyenlerin ilgisi ve desteği ile zenginleşmiş, bilimsellik ve sektörü birleştiriciliği ile öne çıkmıştır. Sempozyumun akademisyenler, araştırmacılar, sektör çalışanları ve öğrenciler arasında yoğun paylaşım sağlanarak, bilimsel olduğu kadar kültürler arası etkileşim ve kişiler arası sosyal iletişimi de geliştirdiğini düşünüyoruz. Marmara Üniversitesi, Basım Teknolojileri Bölümü olarak, ülkemizden ve farklı ülkelerden araştırmacıları ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek onlara ev sahipliği yapmış olmaktan ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Konuklarımızın da Sempozyum ile ilgili olumlu düşünceleri bizleri ülkemiz, üniversitemiz ve sektörümüz adına gururlandırmıştır. Bu Sempozyumu geleneksel hale getirmek ve geliştirerek, yabancı katılımcı sayısını, sektörel desteği ve etkileşimi arttırmak bir sonraki sempozyum için hedefimizdir”.

Bir sonraki Sempozyum için dileklerimiz;

  • Sektörümüzün ileri gelen kuruluşlarından daha fazla sponsorluk desteği ile daha fazla yabancı katılımcı
  • Sektörümüz Vakıf ve Dernek Mensuplarının daha aktif katılımı
  • Üniversite ve sanayii ortak proje ve Ar-Ge çalışmalarının paylaşıldığı platform haline getirmek
  • Genç akademisyen ve lisansüstü eğitim yapan öğrencilerin aktif katılımını sağlayacak workshop uygulamaların planlanması
  • Sektördeki değişim ve gelişimlerin daha yoğun paylaşımı