Sunday, Nov 24th

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Interview Haberler Cam kumbaralar boyama şenliğinde renklendi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Cam kumbaralar boyama şenliğinde renklendi

Şişecam Cam Ambalaj gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında Ataşehir Belediyesi ile kumbara boyama etkinliğini gerçekleştirdi. 7. Çevre Festivali kapsamında Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe katılan ziyaretçiler, cam geri dönüşüm kumbaralarını rengarenk boyayarak yeniden tasarladı. Boyanan 10 adet cam kumbara, 12 Haziran tarihine kadar Palladium AVM’de sergilenecek.

Türkiye’nin lider, dünyanın ise dördüncü büyük cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla yürüttüğü ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında Ataşehir Belediyesi ile işbirliğine devam ediyor.

Şişecam Cam Ambalaj, 7. Çevre Festivali kapsamında Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda, ‘Cam Kumbara Boyama Şenliği’ düzenledi. Şişecam Cam Ambalaj’ın cam ambalaj atıklarını toplamanın en etkin aracı olan cam kumbaralar konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediği ‘Cam Kumbara Boyama Şenliği’nde kumbaralar öğrenciler tarafından rengârenk boyandı. 

Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından boyanarak hayat bulan birbirinden ilgi çekici 10 adet kumbara, 04-12 Haziran tarihleri arasında Palladium AVM’de sergilenecek.

Cam Yeniden Cam projesi 

Türkiye’nin lider cam ambalaj üreticisi Şişecam Cam Ambalaj, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam’ı hayata geçirdi. 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından ödüllendirilen bu proje camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğundan hareketle cam geri dönüşümü konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu projenin nihai amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamak.

Proje kapsamında; anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan işbirliğiyle STK’lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşılıyor.