Monday, Nov 25th

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Interview Haberler PLASFED sektörün geleceğine ışık tutacak

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

PLASFED sektörün geleceğine ışık tutacak

Ekonomideki gelişmeye paralel olarak hammadde ihtiyacı önümüzdeki yıllarda daha da artacak olan Türkiye Plastik Sektörü,  bu konudaki tehdit ve fırsatları Uluslararası PLASFED-ICIS Türkiye Polimer Konferansı’nda tartışacak.

Hızla büyüyen Türkiye plastik sektöründeki yeni fırsatlara ışık tutmak amacıyla, Türkiye Plastik Sektörünün çatı kuruluşu Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED)tarafından düzenlenecek olan Türkiye Polimer Konferansı, 27-28 Ekim tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Konferans, dünyanın en önemli petrokimya araştırma ve konferans firmalarından İngiltereli ICIS işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Son 10 yılda büyümesini ikiye katlayarak gelişimini sürdüren Türkiye Plastik Sektörü, işleme kapasitesi olarak dünyanın yedinci ve Avrupa’nın da ikinci büyüğü konumunda. Bu gelişim, başta ambalaj ve inşaat sektörleri olmak üzere sanayideki büyümeye bağlı olarak devam ediyor ve bu doğrultuda önemli bir hammadde olan polimere ihtiyaç da hızla artıyor.

Hammadde ihtiyacı daha da artacak

Tahminlere göre, bu gün plastik hammadde ihtiyacının yüzde 85’ini ithalatla karşılayan Türkiye Plastik Sektörünün, plastik hammaddelerde ithal bağımlılığı 5 yıl içinde yüzde 95’e ulaşacak. Bu da, Türkiye’nin mevcut ve muhtemel petrokimya tesis yatırımları için çok cazip bir yatırım alanına dönüşeceğini gösteriyor.

Sektörün çatı kuruluşu PLASFED, bu öngörülerden hareketle yeni fırsatlara ışık tutmak amacıyla “Türkiye Polimer Konferansı” düzenliyor. Dünyanın en önemli petrokimya araştırma ve konferans firmalarından İngiltereli ICIS işbirliği ile düzenlenecek olan konferansta, sektörün polimer ihtiyacını nasıl ve nereden daha iyi koşullarla sağlayabileceği tartışılacak. Türkiye PE, PP, PVC and PET polimer sektörlerindeki son gelişmelerin değerlendirileceği konferansın diğer başlıca amaçları ise şunlar olacak: “Türkiye ve diğer bölgeler arasındaki tedarik zorluklarının üstesinden nasıl gelinebileceğini tartışmak ve bu konularda yeni ticari fırsatları değerlendirmek, mevcut ve gelecekteki plastik ürün talebini değerlendirerek bölgenin polimer işleme sektöründeki yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak.”

Yerli ve yabancı sektör liderlerinin buluşması, network oluşturulması ve yeni iş imkânlarının kurulması için de önemli bir fırsat yaratacak olan Uluslararası ICIS-PLASFED Türkiye Polimer Konferansı hakkında detaylı bilgiye www.icisconference.com/turkishpolymerst adresinden ulaşılabilir.