Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Hedefimiz her zaman ve her anlamda “en iyi” ve “tercih edilir” olmaktır

Hedefimiz her zaman ve her anlamda “en iyi” ve “tercih edilir” olmaktır

Moretto’nun ülkemizdeki satış ve satış sonrası hizmetler ağı olan Moretto Turkey; 2012 yılından itibaren Türkiye pazarına ve çevre ülkelere, plastik hammadde otomasyonu ve bu otomasyonların kurulma aşamasından sonraki teknik servis desteği ile yedek parça ihtiyaçlarının temini konusunda hizmet veriyor. Sektörde çok uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip olan Moretto Turkey Kurucu Ortağı Sayın Tolga Bostancı ile firmanın faaliyetleri, çözümleri, hedefleri ve yeni projeleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Moretto’yu kısaca tanıtabilir misiniz? Türkiye’de ve dünyada ne tür faaliyetler yürütüyorsunuz?

1980 yılında kurulan Moretto S.p.A., plastik hammadde işleme endüstrisi için otomasyon sistemleri tasarımı ve imalatı yapan sektördeki lider kuruluşlardan bir tanesidir. Moretto, sekiz ayrı ülkede (İtalya, Türkiye, Almanya, Polonya, Brezilya, ABD, Rusya ve Hindistan) kendisine ait satış ve satış sonrası hizmetler veren ofisleri ve 55 farklı ülkede stratejik satış ağına sahip uzman kadroları ile hızla gelişen ve müşteri odaklı geniş bir organizasyona sahiptir. Yenilikçi ve müşteri ihtiyaçlarına özen gösteren, geleceğe odaklı teknolojileri kullanarak müşterilerine hizmet etmeye motive olmuş personeli ile sektörümüzde itici güç konumundadır.

Moretto’nun ülkemizdeki satış ve satış sonrası hizmetler ağı olan Moretto Turkey; Türkiye pazarına ve çevre ülkelere, plastik hammadde otomasyonu ve bu otomasyonların kurulma aşamasından sonraki teknik servis desteği ile yedek parça ihtiyaçlarının temini konusunda hizmet vermektedir. Çok uzun yıllar temsilcilikler vasıtasıyla Türkiye pazarında faliyet göstermekte olan Moretto, 2012 yılından itibaren Türkiye’de kendi firması ile bulunma kararı almıştır.

Moretto Turkey olarak çok başarılı bir kuruluş ve gelişme süreci yaşadık. Merkezimizle tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Müşterilerimizin kıymetli taleplerine azami ölçüde ehemmiyet veriyoruz. Çalışmalarımızı ve buna bağlı olarak başarılarımızı her geçen gün arttırıyor; yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Açıkçası bundan da mutluluk duyuyoruz.

Ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Başlıca ürün gruplarımızı; Makine yanı veya merkezi hammadde yükleme (besleme) sistemleri, sıcak havalı hammadde kurutucuları, kuru havalı (dehumidifier) hammadde kurutucuları, mikrodozajlama üniteleri, volumetrik dozajlama üniteleri, gravimetrik dozajlama üniteleri, hammadde stoklama silo ve hazneleri, oktabin / big-bag boşaltma sistemleri, kalıp ısı şartlandırıcıları, su soğutma (chiller) sistemleri, freecooler soğutma üniteleri, plastik kırma makinaları, yazılım (software) hizmetleri ve PET hammadde işleme sistemleri oluşturuyor.

Özellikle hangi sektörlere çözümler sunuyorsunuz?

Plastik hammaddenin faydalı ürün haline getirildiği tüm işletmelere danışmanlık, ekipman ve sistem tedariği yapmakla birlikte, başlıca hizmet vermekte olduğumuz sektörlerin arasında; otomotiv, beyaz eşya, inşaat (boru ve profil) malzemeleri, kablo, elektrik, elektronik, ambalaj, gıda, medikal, PET iplik, PET preform, PET Levha, optikal disk gibi son derece hassas ve kalite odaklı ürünlerin imal edildiği sektörler ön plana çıkmaktadır.

Sunduğunuz hangi ürün veya çözümlerin ön plana çıktığını söyleyebilir misiniz?

Genel olarak, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda, “terzi usülü” projelendirme ve imalat yapmaktayız. Bu da, bizi muadillerimiz arasında ön plana çıkaran en önemli artılarımızdan sadece bir tanesi oluyor. Özellikle merkezi hammadde yükleme (besleme) sistemleri, kuru havalı (dehumidifier) hammadde kurutucuları, mikrodozajlama üniteleri, volumetrik dozajlama üniteleri, gravimetrik dozajlama üniteleri ve PET hammadde kurutma ve besleme sistemleri satış kalemlerimizin ön sıralarında yer alıyor.

Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz? Firmalar sizi neden tercih etmeli?

Biz çok yüksek oranda, 7/24 sistemine bağlı yüksek hassasiyet/kalite/ maliyet kriterlerine göre imalat yapan firmalara hizmet veriyoruz. Dolayısıyla, herhangi bir ihtiyaç halinde, hem satış öncesi hem de satış sonrasında en kısa sürede müşterimizin yanında olmak zorundayız. Moretto Turkey olarak, bize gelen herhangi bir teklif talebine geri dönüş ortalamamız; standart ekipmanlarda aynı gün içerisinde, sistem tasarımı ve projelendirme gerektiren durumlarda da en geç 2-3 gün içerisindedir. Hem satış hem de satış sonrası ekipler olarak, sektörde çok uzun yıllara dayanan bir tecrübeye sahibiz. Sektördeki bilinirliğimiz, müşterilemize olan yapıcı ve pozitif yaklaşımımız, işbirliğine açık çözüm odaklı yapımız ile gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki, bizden memnun olmayan bir iş ve çözüm ortağımız yoktur.

Müşteri memnuniyeti için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Az önce de bahsetmiş olduğumuz gibi, taleplere hızlı ve doğru şekilde geri dönüşlerimiz, çözüme odaklı teklif sunumlarımız ve satış sonrası hizmet kalitemizi her an üst düzeyde tutuyor oluşumuz, memnuniyet çıtasını her geçen gün arttıran faktörlerin başında geliyor. Taleplerin içerisinde ürün gamımızda olmayan ve bizim tarafımızdan temin edilemeyecek bir ekipman bile söz konusu olsa, müşterimize bu ihtiyacını nasıl ve nereden karşılayabileceği konusunda açık ve dürüst davranabilen bir ekibe sahip olmak bizleri de müşterilerimizi de ziyadesiyle memnun etmektedir.

Önümüzdeki süreçte hedefleriniz nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

Moretto Ailesi olarak hedefimiz her zaman ve her anlamda “en iyi” ve “tercih edilir” olmaktır. Tabi ki bu hedeflerimize giden yolda, üzerimize düşenleri de yapmaya hazırız ve bu çizgide yolumuza devam ediyoruz. Düsseldorf’ta geçtiğimiz sene düzenlenen K’2016 Fuarı ile ardından ülkemizde Aralık 2016’da düzenlenen Plasteurasia 2016 Fuarı’nda lansmanını yapmış olduğumuz, Moisture Meter ürünümüz ilerleyen süreçte en çok aranılan ve tercih edilen ürün haline gelecektir. Sektörün ilerlediği doğrultuda, kullanıcı taleplerine en çok dikkat eden, görüş ve önerilere değer veren, uygulamaya geçiren firma kuşkusuz Moretto’dur.

Hem merkezimizde, hem de global çaptaki ofislerimizde yeniliklere, şirket içi ve şirket dışı eğitimlere önem veriyoruz. Personelimizin ve dolayısıyla kullanıcılarımızın gelişmesi, iyileşmesi ve kalite odaklı hizmet arayışına hızlı ve doğru biçimde cevap verilebilmesi; ancak doğru, eğitimli ve bilinçli kadrolardan geçer. Biz de bu kriterleri sağlayabilmek için ilgili çalışmalarımıza çok önem veriyoruz. Ekipman ve yedek parça stok yatırımımızı her yıl arttırıyor, teknik hizmet ekipmanlarımızı dönemsel olarak yeniliyor, CRM sistem altyapımızı güçlendiriyor ve gelecek planlarımızı buna göre şekillendiriyoruz.

Moretto’nun, Türkiye’de alanında faaliyet gösteren diğer şirketlerden farkı nedir?

Moretto Turkey, yurtdışı menşeili bir markanın veya markalar topluluğunun acentası veya temsilcisi olarak ülkemizde bulunmuyor. Aksine, merkezimizin, ortaklığımız bünyesinde bulunması ile birlikte yabancı sermayeli firmalar kategorisinde hizmet veriyoruz. Moretto markalı ürünlerin satış ve satış sonrası hizmetlerini sunuyoruz. Yani direkt Moretto olarak kendimiz burada bulunuyoruz. Bunun sağladığı avantajları müşterilerimizi için kullanıyoruz. Aracılık hizmeti nihayetinde bir noktada tıkanabiliyor. Süreç içerisinde oyuncu değişiklikleri gerekebiliyor. Biz ise, daimi bir yapı olarak sektöre hizmet veriyoruz. Markamızı direkt temsil edebilen, kendi işine sahip çıkabilme özverisini gösteren, zaman ve mekân kısıtlaması yapmadan ihtiyaç olunan yere olabildiğince hızlı ve etkin bir şekilde ulaşan ekibimizle sektörde haklı bir isim ve konum elde ettiğimizi düşünüyorum.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Moretto olarak, sektörümüze kaliteli hizmet vermekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. “Challenge goes on” bizim firmamızın daimi sloganıdır. Muadil markalara olan saygımızı, kendimize ve işimize olan sevgimizi kaybetmeden, Türkiye ve çevre ülkelerdeki plastik endüstrisine hizmet götürmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bundan dolayı mutluyuz ve bunu daha da ileriye taşımak için gayret gösteriyoruz.

Plastik & Ambalaj Teknolojisi Dergisi ekibi olarak başta sizler olmak üzere, tüm arkadaşlarımıza candan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başta Türkiye Plastik Endüstrisi bünyesindeki tüm bileşenleri ve sanayimizin ilerlemesi için gecesini gündüzüne katan büyük ailemiz için, yaklaşmakta olan Ramazan Ayı’nın huzurlu ve bereketli geçmesini diler, akabinde Ramazan Bayramımızı da en kalbi hislerimizle kutlarız.

Tolga Bostancı

Moretto Turkey Kurucu Ortağı