Thursday, Apr 18th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Interview “Kısa sürede önemli noktalarda aranan firmalar arasındayız”

“Kısa sürede önemli noktalarda aranan firmalar arasındayız”

Desapak Makina; 2009 yılında kurulmuş olup, yatay ambalaj makinaları, gezer çene ters makinalar, ıslak havlu katlama, tek kullanımlık havlu katlama, bisküvi paketleme, gezer çene yatay ambalaj makinaları, DP-40 hızlı seri tam otomatik beslemeli paketleme makinaları ve ürün odaklı özel besleme otomasyonlarının üretimini yapmaktadır. İmalatını yapmış olduğu makinaların malzemelerinde en kaliteli ve son teknoloji ürünleri kullanan Desapak Makina Genel Müdürü Sayın Muharrem Akbaş ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Sizleri röportajımızla baş başa bırakıyoruz. 

Firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz, firma ne zaman kuruldu?  

Firmamız 2009 yılında kurulmuştur. Başladığımız yıldan bu yıla kadar ürün çeşitliliğini arttırarak daha geniş sektörlere hizmet vermekteyiz.

Makina çeşitleriniz nelerdir? Özelliklerinden bahseder misiniz? 

Makinalarımız yatay paketleme makinaları. İmalatını yapmış olduğumuz makinaların özelliklerini müşterilerimiz; ürün özelliği, istenen kapasite, manuel ya da tam otomatik paketlemek istedikleri ürünlere göre belirlenir.

Makinalarınızın, hız, verimlilik ve enerji tasarrufu gibi özelliklerinden bahseder misiniz?

Makinalarımız hız konusunda tamamen ürüne ve fabrikanın kapasitesine göre projelendirilir. Makinalarımızda son teknoloji kullanılmaktadır. Bu da enerji tasarrufu ve daha az personelle daha verimli, az maliyetli bir üretim sağlamaktadır. 

Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz?

Bizim sektörümüzde öncelik olarak müşterilerimiz ihtiyaç duydukları makinalar hakkında bizimle irtibat kurarlar sonrasında paketlemek istedikleri ürüne ve kapasiteye göre makinalarımız hakkında bilgi verilir. Gerekirse müşterilerimiz üretim yerleri ziyaret edilerek teknik bilgi ve çizimler ile sunumlar yapılır ki müşterilerimizin doğru ve sağlıklı yatırım yapmaları sağlanır. 

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor?

Müşteri profilimizi birkaç sektör ile sınırlandıramayız. Artık günümüzde hemen hemen tüm ürünler ambalajlı olarak pazarlandığı için tüm sektörler dememiz çokta abartı olmaz. Başlıca gıda, kozmetik, tarım, otomotiv, aksesuar, züccaciye v.b gibi. 

Müşteri memnuniyeti için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Müşteri memnuniyeti her firmada olduğu gibi bizde de öncelikler arasında, bunu sağlamakta çok zor değil. İşinizi kaliteli yapmak, doğru makina ile sunumunuzu yapmak ve imal ettiğiniz ürünün garanti kapsamında ve bitiminde hizmet vermemiz yeterli. 

Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? AR-GE çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Teknolojiyi takip etmememiz mümkün değil son çıkan ürün makinalarımıza sağlayacağı hız ve verimliliğin artması demektir. Bunun için yeni çıkan ürünlerde makinamıza artı ve eksi olarak ne sağlayacağını belirler ona göre hareket ederiz. Ar-ge çalışmalarımızda buna bağlı olarak gelişip verimlilik kazanır. 

Piyasadaki konumunuzu nasıl buluyorsunuz? Pazar geliştirme için faaliyetleriniz neler?

Piyasadaki konumumuzu değerlendirirsek biz mutluyuz, çünkü kısa sürede önemli noktalarda aranan firmalar arasındayız. Bu başarıyı sağlamak verdiğimiz hizmetin ve ürünün kalitesinden, her zaman yeniliğe açık oluşumuzdan kaynaklanıyor. Biz tüm kadromuzla işimizi severek yapıyoruz.Yeni sıfırdan imal ettiğiniz ürün müşterinizin fabrikasında start aldığında müşterinin memnuniyeti sizin doğru yolda olduğunuzun ve böyle devam etmeniz gerektiğinin kanıtı oluyor.

Sizce Türkiye’de sektörle ilgili ne türlü çalışmalar yapılmalı? Siz firma olarak bu süreç için neler yapıyorsunuz?

Türkiye’de sanayi için özellikle devlet ve biz üreticiler olarak hep yan yana olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sürekli yenilenmeniz ve büyümeniz hem yapılacak olan ihracat ile ülkemize olan katkısı, iş istihdamı ve sanayide devleşmek mümkün. Yapılacak çalışmaları tek tek değil bütünü ile ele alıp hep bir adım öne geçerek ilerlemeyi düşüş yaşamadan devam ettirmeliyiz.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Bizim son olarak söylemek istediğimiz okuyucularımıza ve müşterilerimize her zaman doğru yatırım yapmaya ve kurumsal firmalar ile çalışmaya özen göstermeleridir.

Muharrem Akbaş

Genel Müdür

Desapak Makina