Saturday, Jul 27th

Last updateThu, 25 Jul 2024 8am

You are here: Home Interview Kalite, fiyat ve performans'ı bir arada sunuyoruz

Kalite, fiyat ve performans'ı bir arada sunuyoruz

 

Barış Bıyıklı-TSP Makina Satış Müdürü

TSP makina; sahip olduğu deneyimli kadrosu ve güçlü şirket yapısı ile, Türk plastik sektörüne uzun yıllardır hizmet vermektedir. Müşterilerinin beklentilerini karışlamak için sürekli olarak ürün gamını yenileyerek değişen şartlara uygun geliştirmeler yapan TSP Makine piyasada var olan TSP-X serisine ilave olarak pazara sunduğu TSP-V serisi modeli ile bünyesine kattığı İtalyan menşeili ürünlerle sektörde önemli bir yere sahip. Türkiye’de dünya standartlarında enjeksiyon makinesi üretme hedefine uygun yapılanan şirketi hakkında TSP Makina Satış Müdürü Sayın Barış Bıyıklı ile konuştuk. Hedeflerinin, yakın gelecekte Türkiye pazarının ihtiyaç duyduğu bu alandaki üretim eksikliğini gidermek ve dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu ifade eden Bıyıklı sektörün Türkiye’de ki ve dünyadaki gelişimi hakkında bilgi verdi. Sizleri röportajımızla baş başa bırakıyoruz. 

Türk Plastik Sektörüne deneyimli kadronuzla yıllardır hizmet veriyorsunuz. Her geçen gün yenilenen ürün gamınızla geçmişten günümüze gelişim süreciniz hakkında bilgi verir misiniz?  

Uzakdoğu’da (Çin’de) makine üreticilerinin incelenmesi ile başlayan sürecimizde, plastik üreticilerimizin yüzünü “Kalite, fiyat ve performans” olarak güldürecek TSP markalı enjeksiyon makineleri ve yardımcı ekipmanlar ürettirilmesinden sonra, bilgi birikimimiz ve global anlamda sektörü yakından takip etmemiz sebebi ile önce değişken debili, sonra Servo sistem uygulamalarını makinelerimizde kullanmaya başladık. Süreç içerisinde İtalya’daki soğutucu grup ve yardımcı ekipman üreticileri ile işbirliğine gidip PETKİM gibi çok önemli müşterileri referans listesine ekleyebildik. 

Kısa süre önce Almanya’da başlayan Full Elektrikli Enjeksiyon Makinesi araştırma sürecinde Japonya’daki üreticimizle yaptığımız anlaşma ile JSW Full Elektrikli Enjeksiyon Makinelerimizin Türkiye’de satışına ve servis hizmetine başlamış bulunuyoruz.

Geniş bir ürün yelpazeniz var. Ürün gamınızdan biraz bahseder misiniz?

TSP Markalı X ve S serisi Servo Enjeksiyon Makinelerimiz yine TSP Markalı Bosh-Rexroth Avrupa donanımlarda PS-TECH, SYS-TECH Enjeksiyon makinelerimiz, Şişirme ve Enjeksiyon Şişirme Makinelerimiz,  TSP Markalı Kırma; Kurutucu – Yükleyici, Mikserlerimiz;  İtalya’da üretilen SB Markalı Dozajlama ve Yardımcı Ekipmanlarımız, yine İtalya’da üretilen CLINT Marka Chillerlerimiz ; % 100 Japon üretimi olan JSW Full Elektrikli Makinelerimiz ürün gamımızı oluşturmaktadır. 

2014 yılı kapsamında yeni bir ürün, yatırım ya da proje çalışmalarınız var mı?

JSW Elektrikli enjeksiyon makinelerimizin ve Enjeksiyon Şişirme Makinelerimizin yeni versiyonlarının tanıtımını yapıp showroomda değerli müşterilerimize çalışır vaziyette sergilemeyi planlıyoruz. Yardımcı aksesuarlarda yaptığımız AR-GE çalışmaları sonrasında ürün kalitelerinde iyileştirme yapacağız. 

AR-GE çalışmaları günümüzde oldukça önemli. TSP Makine açısından AR-GE çalışmaları nasıl bir yer teşkil ediyor? Biraz bilgi verir misiniz?

Sektörde hızlı bir gelişme süreci bulunuyor, hem Avrupa kaynaklı hem de yerli sektör dergi ve yayınlarını sıkı takip edip, yurt dışında bulunan Tüm fuarlara (“K” – Fakuma, MILAN Plast vb.)  katılıp üreticiler ile müşterilerimizin talepleri doğrultusunda birlikte hareket edip gelişmeler sağlıyoruz.  

Teknolojiyi nasıl takip ediyor, üretiminize nasıl uyguluyorsunuz? Üretimin modernize edilmesi konusundaki düşünleriniz neler? 

TSP Makine kendini sektörde güncel tutmakta ve sektöre öncülük etmektedir. Bunu nasıl sağlamaktayız? Cevabı her zaman yenilikçi olmamız ve sürekli piyasada aktif olarak bulunmamızdan kaynaklanmaktadır. AR-GE mühendislerimizin çalışmaları ile üretimimizi geliştirmekteyiz ve donanımsal olarak makinelerimiz her geçen gün yenilenmektedir.

TSP Makine’yi sektörde farklı kılan nedir? Neden sizce tercih edilmeli?

Müşteri odaklı, güçlü teknik servis yapımız; çok alternatifli ve her müşteri beklentisine uygun çözüm bulunan kaliteli ürün gamı bizi öne çıkaran özelliklerdir. 

TSP Makine olarak sektöre ne gibi çözüm önerileri sunuyorsunuz? Müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?

Satın alma sürecinde ürün tercihinde bulunurken ürünü ve hizmet sağlayıcı firmayı iyi araştırıp, satış sonrasında ortaya çıkabilecek olumsuzluklarda tedarikçinin ne kadar hızlı ve kaliteli hizmet verebileceğini de kıyaslamaları gerekmektedir.

Müşterilerinize yurt içi ve yurt dışında satış sonrası sağladığınız teknik destek çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

11 kişilik teknik ekibimizin telefonları 24 saat açık olmakla birlikte; hem genel merkezimiz hem de Avrupa Serbest Bölgemizdeki stok alanımızda bulunan ciddi miktarda yedek parça ile çok hızlı çözümler üretebilmekteyiz.

Dünyada ve Türkiye’de sektörün bugün gelmiş olduğu konumu şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşulları dâhilinde değerlendirmenizi istersek neler söylersiniz?

Sektör çok hızlı gelişmekte, Avrupa ve Japonya’da bulunan üreticiler proses ve üretim trendleri belirleyip yön vermektedir, biz makine tedarikçisi ve hizmet sağlayıcıları olarak bu trendleri yakından takip edip değerli kullanıcılarımıza çok hızlı bir şekilde sunma yolunda her geçen gün büyüyen ekibimizle hızlı ve profesyonel olarak çalışmaktayız 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz? 

TSP Ailesi olarak, Plastik sektöründeki 30 yılı aşkın çalışma hayatımızda bizi yalnız bırakmayan müşterilerimize sonsuz teşekkür ederiz.

Barış Bıyıklı  

TSP Makina Satış Müdürü