Monday, May 13th

Last updateFri, 10 May 2024 6am

You are here: Home Interview Teknoloji Makine ve proses kontrolü için ideal çözümler

Makine ve proses kontrolü için ideal çözümler

CLPA tarafından geliştirilen CC-Link IE TSN teknolojisi Sanayi 4.0'ın bütünleşik haberleşme ihtiyaçlarını karşılıyor

Üretim endüstrilerinin yakın markajında olan Sanayi 4.0 hızlı ve güvenilir haberleşmeyi zorunluluk haline getiriyor. Sanayi 4.0 için kritik önem taşıyan hız kriterini yüksek düzeyde karşılayan CLPA’nın Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisi CC-Link IE TSN ise tam da bu noktada üretilen yüksek hacimlerde verilerin üst seviye güvenilirlikte ve zamanında iletilmesini sağlıyor. Sanayi 4.0’ın bir getirisi olarak endüstrilerin hızlı değişen dinamiklerine uyum sağlayabilen teknoloji, esnek üretim hatları oluşturarak üretkenliği artırıyor. Standart endüstriyel Ethernet'i son derece düşük gecikmeyle birlikte gerçek zamanlı bir haberleşme sistemine dönüştürebilen TSN teknolojisi, bu özelliğiyle sanayide yaşanan değişikliklere kolay uyum sağlayabilen esnek üretim hatlarını oluşturuyor.

Yüksek performans, hız ve işlevsellik bir arada

CC-Link IE TSN ile yüksek performans, hız ve işlevselliği aynı anda sunduklarını söyleyen CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, “Büyük fark yaratan endüstriyel ağ teknolojisi, tüm veri bağlantılarıyla cihazlar arasındaki haberleşmeyi sağlayarak fabrikaları verimliliğin temel bileşeni olan hıza ulaştırıyor. Bu noktada rakiplerinden farklılaşan CC-Link IE TSN, saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden tam 10 kata kadar daha hızlı sonuç sunuyor ve saniyede 1 gigabit ile haberleşebiliyor. Yüksek hızlı ve büyük hacimli iletişim kabiliyeti sayesinde üretimde kayda değer artış sağlarken üretim hattının durmasından kaynaklanan maliyetleri de azaltıyor. Üreticiler rekabette bir adım öne geçmek, müşterilerini bugün ve gelecekte yükselişe ulaştırmak, ölçeklenebilir bir platform sağlamak için teknolojimizden faydalanıyor” ifadelerinde bulundu. 

Makine ve proses kontrolü için ideal çözümler 

CC-Link IE TSN’nin gigabit bant genişliği ve TSN fonksiyonlarını birleştiren ilk açık endüstriyel ağ olarak endüstrilere rehberlik ettiğini belirten Önder Şenol, “Üretimde rekabet gücünü artırmaya katkıda bulunan teknolojimiz ile gıda, ilaç, beyaz eşya, otomotiv ve bina otomasyonu gibi pek çok farklı sektörde makine ve proses kontrolü için ideal çözümler sunuyoruz. Hangi sektörlere ürün tedarik edildiğinden bağımsız olarak, CC-Link IE TSN kullanıcılarına Sanayi 4.0'ın ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler sunmaya yardımcı oluyor. Performans ve işlevselliği üst seviyeye taşıyan teknolojimizle dünyanın dört bir yanındaki üreticilerin yanında yer alıyoruz” dedi.

CLPA