Monday, May 13th

Last updateFri, 10 May 2024 6am

You are here: Home Interview Teknoloji Arburg, yeni hibrit makine teknolojisi ile Plast Eurasia’da

Arburg, yeni hibrit makine teknolojisi ile Plast Eurasia’da

Ambalaj, elektronik, otomotiv ve medikal fuarda tanıtılacak sektörlerin başında geliyor.

Arburg Türkiye, 22-25 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Plast Eurasia fuarındaki 11 salon 1114 B numaralı standında, yeni hibrit makine teknolojisine sahip Jübile - Allrounder 470 H makinesini ilk defa sergileyecek.

Sektörün yatırımları konusunda olumlu düşündüğünü belirten ve yeni teknolojileri hakkında bilgiler veren Arburg Türkiye Genel Müdürü Engin Malcan: “Elektrikli sürücü enerji verimliliği açısından giderek daha da önem kazanıyor. Yeni hibrit makine teknolojimiz, hidrolik makinelerin karşısında enerji tasarrufu sağlayan bir alternatif arayan ancak aynı zamanda bunların kanıtlanmış avantajlarından da yararlanmak isteyen müşterilerimiz için özellikle ilgi çekicidir. Çünkü elektrikli kapama ünitesi ve hidrolik enjeksiyon ünitesinin birleşimiyle artık tam olarak pazarın talep ettiği hibrit çözümü yarattık” açıklamalarında bulunuyor.

Hehl ailesinin 100. yıl kutlama vesilesiyle Arburg ilkbaharda yeni bir hibrit Jübile makinesi ile müşterilerin sürpriz yaptı. Şirket bu makine ile, satın alma ve işletme maliyetlerinin yanı sıra CO2 ayak izinin de önemli ölçüde azaltılabileceğini iddia ediyor. Plast Eurasia’da, 1.000 kN kapama kuvvetine sahip çok yönlü 470 H “Premium” makine, Türkiye’de ambalaj sektörüne yönelik bir uygulama ile ilk defa sergilenecek. Arburg Jübile makinesi, Usluoğlu Kalıp firmasın 2 gözlü kalıbı ve yeni lineer robot Multilift 8 sistemi ile birlikte PP'den bardak üretecek.

Yeni hibrit makine teknolojisi Arburg’a göre; enerji ve kaynak tasarrufu sağlayan, üretim açısından verimli, kullanıcı dostu ve aynı zamanda güvenilir özellikleri ile etkileyici olarak tanımlanıyor.

Performans çeşitleri “Konfor”, "Premium" ve "Ultimate" uygulamaya göre % 50'ye kadar daha az enerji tüketimi ve 12.000 kilograma kadar daha az CO2 emisyonu sağlayabiliyor. Çeşitli enjeksiyon üniteleri ve çok sayıda opsiyonlar ile Hidrive serisi, ayrıca müşterinin gereksinimlerine göre tam olarak uyarlanabiliyor.