Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Teknoloji INTRAVIS ile geleceğin akıllı fabrikalarına doğru

INTRAVIS ile geleceğin akıllı fabrikalarına doğru

Merkezi Aachen, Almanya’da bulunan INTRAVIS® Vision Inspection Systems 30 yıla yakın tecrübesi, 200’ün üzerinde uzman çalışanı ve 75’ten fazla ülkedeki müşterileriyle birlikte geleceğin sorularına yanıt arıyor.

• Kamera ile kalite kontrol sistemleri üretim süreçlerine nasıl katma değer getirebilir?

• Geleceğin akıllı fabrika sistemlerine nasıl katkıda bulunabilir?

• Kalite kontrol ve analiz yazılımları üretim verimliliğini nasıl artırabilir?

Sadece plastik ambalaj sektörüne odaklanan şirket, hedef uygulamalar için sistemler geliştiriyor. PET preform ve şişeler, PP/PE şişeler, plastik kapaklar ve bu yazının konusu olan etiket ve dekorasyon kontrolü uygulamaları Intravis’in çözüm portföyünü oluşturuyor.

INTRAVIS – Üretim verimliliğinizi artırır

INTRAVIS® sistemleri topladığı gerçek zamanlı verileri gelişmiş istatistiksel raporlama sistemi ile raporlar, grafikler, trend hesaplamaları olarak sunar. Üretim kalitenizi etkileyen farklı üretim şartlarını ve sonuçlarını karşılaştırmanızı sağlar, problemlerinizin kök nedenlerini bulmanıza ve ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. 

Üretim yönetimi (MES) ve kurumsal kaynak yönetimi (ERP) yazılımlarınıza entegre olabilir, endüstri 4.0 uygulamaları ile problemleri ortaya çıkmadan önleyebilir. Anahtar teslim çözümleri ve uygulama uzmanlığıyla üretim hattınız ve laboratuvarınıza uygun çözümler geliştirir.

Plastik ambalajlardaki etiket uygulamalarında müşteriler kamera ile kalite kontrol sistemlerinden öncelikle kolay kullanım ve hassas hata tespiti yetenekleri bekler. Hatalı ürünlerin üretim hattında erken tespit edilmesi hatalı ürünlerin yol açtığı maliyeti azaltması açısından istenen bir diğer özelliktir. INTRAVIS® etiket uygulamaları için farklı üretim teknolojilerinin getirdiği farklı sorunlar için uzmanlaşmış çözümler sunar. Örneğin, kalıp içi etiketleme (IML) uygulamalarında etiketin üzerine plastik taşması sık karşılaşılan bir sorunken, şişe etiketleme uygulamalarında baloncuk ve kırışıklık problemleri ile karşılaşılır. INTRAVIS® sistemlerinde özel olarak bu tür hata türlerini tespit edebilmek için geliştirilmiş yazılım algoritmaları ve donanım (kamera, lens, aydınlatma tasarımı) tasarımları bulunur. 

SleeveWatcher – Shrink Sleeve uygulamaları için anahtar teslim çözüm

Shrink Sleeve etiketler sundukları 360°C grafik alanı, parlak görünümleri ve karmaşık ambalaj geometrilerine sağladıkları uyum sayesinde geçtiğimiz yıllarda yaygınlaştılar. Ancak uygulamadaki zorlukların yol açtığı kalite problemlerini kamera kontrol sistemleri ile tespit etmenin diğer etiket türlerine göre oldukça zor olduğu fark edildi. İşi zorlaştıran iki temel özellik vardı: Karmaşık şekilli ve parlak yüzeylerdeki yansımalar hata olarak algılanabilmekte ve hatasız ürünler hatalı olarak ayrılabilmekteydi. Bir diğer zorluk da ısı tünelinde çekerek şekil değiştiren etiketlerden elde edilen fotoğraflar ile referans fotoğraflar karşılaştırıldığında hataya karar vermek daha karmaşık bir yazılım algoritması gerektirmekteydi. Grafik tasarımın etiketin esnemesi nedeniyle şekil değiştirmesi, referans fotoğrafla birebir aynı olmaması her zaman kalite hatası olarak algılanmamalıydı. 

INTRAVIS® SleeveWatcher gelişmiş yazılım ve donanımıyla bu sorunları aşan, anahtar teslim bir çözüm sunuyor. Saniyede 15 ürüne varan hızıyla SleeveWatcher için INTRAVIS® tarafından özel geliştirilen ışık tasarımı tüm şişenin homojen ve yansımasız aydınlatılmasını ve keskin fotoğraflar elde edilmesini sağlıyor. Isı tünelinin sonrasına kolaylıkla entegre edilebilen SleeveWatcher yazılımındaki “dönme tespiti” algoritması sayesinde kameralar önünden geçerken açısal pozisyonu değişken olan hatlarda da hassas kontrol yapabiliyor.

IMLWatcher – Saniyeler içinde, tam otomatik, yeni etiket tanıtımı

INTRAVIS®’in kalıp içi etiketleme (IML) sistemleri için geliştirdiği anahtar teslim sistemi IMLWatcher robot veya konveyör üzerinde etiket kontrolü yapabiliyor. Kolay kullanımı, hassas hata tespiti yeteneklerinin yanında üretim hattının verimliliğini önceleyen bazı özellikleri ile de öne çıkıyor.

Yeni etiketlerin kamera sistemine tanıtılması genellikle zorluk ve hata kaynağıdır. Grafik tasarım üzerinde referans alınacak nokta ve bölgelerin seçimi, hassasiyet ayarları gibi operatör kararına bırakılan parametreler hatalı tespitlere, zaman kayıplarına ve kalite maliyetlerine yol açar. IMLWatcher’a birkaç yıl önce eklenen Otomatik Hızlı Referans Yaratma özelliği ile yeni bir etiket sadece birkaç saniye içinde ve tek tuşla sisteme tanıtılabiliyor. Üstelik yazılım grafik tasarımı ve ışık koşullarını kendisi değerlendirip, etiket pozisyonu tespitinde kullanacağı referans noktalarına kendisi karar vererek, çok daha yüksek doğrulukta karar verebiliyor. 

Referans Değerlendirme özelliği ile operatörün farklı referansları kolaylıkla karşılaştırmasını ve kamera sisteminin hatalı kabul edeceği ürünlerle müşterinin kalite kriterlerinin tam olarak örtüşmesine yardımcı oluyor. 

Robot üzerinde kontrolün mümkün olmadığı, konveyör üzerinde kontrol yapılması gereken durumlarda ürünlerin birkaç derecelik hatalı pozisyonlanması artık IMLWatcher ile bir sorun değil. Hatta INTRAVIS®’in yeni pazara sunmak üzere olduğu bir çözümle tamamen rastlantısal açısal pozisyonlardaki ürünlerin de kontrol edilmesi artık mümkün olacak.

IMLWatcher IML üretiminin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tasarlanmıştır. Etiket hatalarının yanında eksik baskı ve çapaklar, iç yüzey kalitesi, barkod, QR kod vb kodlamaları da kontrol edebilir. Robot üzeri uygulamalarda hataları kalıp göz numaralarına göre raporlar, kök nedenleri bulmanıza yardımcı olur.

LabelWatcher – Etiketler için evrensel çözüm

LabelWatcher her türlü plastik şişe, kavanoz, bidon vb ambalajlar için INTRAVIS®’in sunduğu etiket kontrol sistemidir.

Üretim hattınıza entegrasyonu INTRAVIS®’in uzman kadrosuyla en iyi görüntüyü alacak şekilde ürün ve hat özelliklerinizin değerlendirilmesi ve doğru aydınlatma, lens ve kamera seçimleri ve sistem tasarımıyla yapılır. Saatte 50 ürüne varan hızla etiket yatay, düşey ve açısal pozisyonu, baloncuk ve kırışıklık tespiti, grafik baskı kalitesi, etiket üzerinde baskı kalitesi, çift etiket, barkod vb. hataları tespit eder ve hata türlerine göre raporlar. LabelWatcher’a kapaklama kontrolü, şişe renk kontrolü ve hat üzerinden şişenin açısal kontrolü gibi özellikler de eklenebilir.

INTRAVISION – Tüm INTRAVIS sistemlerinin ortak yazılım platformu

INTRAVIS sistemlerinin gelişmiş ortak özellikleri INTRAVISION yazılım platformu üzerinde yer alır. Uygulamadan bağımsız tüm raporlama, kullanım erişim yetki kontrolü, MES ve ERP sistemlerine entegrasyon, ürün yönetimi ve proses destek özelliklerini barındırır. Dikkat çekici bazı özellikler:

Hata Oranı İzleme: Hatalı ürünler ayrılırken, hata sıklığı belirlenen sınırın üzerine çıktığında, sistem farklı bir alarm sinyali verir. Böylece operatörün müdahalesi ya da hattın durması sağlanır. Hataların sıklaşmasının kök nedeninin erken tespit edilmesine ve kalite maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olur.

Uyarı Eşiği: Hata sınırlarına ek olarak uyarı sınırları belirlenebilir. Ürün kalitesi uyarı sınırlarını aştığında sistem bir sinyal verir. Böylece henüz müşteriye gitmemesi gereken kalite seviyesine düşülmeden üretim hattına müdahale edilmesine olanak sağlanır, hatalı ürünlerin üretilmesi engellenir.

Hatalı referans örnek toplama: Çift ayrıştırma sistemi olan sistemlerde belli bir hata türü tanımlanarak, bu şekilde hataya sahip ürünlerinizden ayrıca toplamanızı ve incelemenizi sağlar.

Denetleme İzi özelliğiyle sistemdeki tüm proses ayar değişikliklerinin geriye dönük olarak izlenmesi sağlanır.

Otomatik Raporlama: Vardiya, gün ya da üretim lotu bazında kalite raporlarınız oluşturulur. Periyodik olarak günün belli saatlerinde size e-posta ile gönderilebilir, ERP/MES sisteminize entegre edilebilir.

Özetle INTRAVIS® plastik ambalajlardaki etiket uygulamaları için geliştirdiği sistemlerle üreticilerin hatalı ürünleri müşterilerine göndermesini engellemenin ötesinde, hata türlerinin farklı üretim şartları ile ilişkilerini keşfedip hataları önlemenizi, üretim verimliliğinizi artırırken, kalite maliyetlerinizi düşürmenizi sağlar. Problemleri ortaya çıkmadan engeller.

Dünyanın birçok ülkesinde satış ve servis ofisleri ile temsilcilikleri bulunan INTRAVIS®, Türkiye’de P2B Makina tarafından temsil edilmektedir.

Mustafa Öztürk

P2B Makina