Thursday, May 02nd

Last updateTue, 30 Apr 2024 8am

You are here: Home Article Teknoloji 40 bar basınca tek seferde ulaşabiliyor

40 bar basınca tek seferde ulaşabiliyor

İlk pistonlu kompresörü 1904 yılında tanıttığı günden beri teknolojisini sürekli olarak geliştirerek sektöre öncülük eden Atlas Copco Kompresör Tekniği, 40 bar'a kadar basınç sağlayabilen yeni bir orta basınç modeli olan LB Serisi'ni tanıttı. Şirket, ileri teknolojiler ve yeni kompresör blok tasarımıyla, pistonlu kompresör serisini genişleterek; müşterilerine daha fazla esneklik, geliştirilmiş performans, güvenilirlik ve verimlilik sunmayı amaçlıyor.

Özel performans ve kanıtlanmış dayanıklılık sunan üst düzey hava ve azot basınçlandırma çözümü olan booster kompresörleri, işletmeler ve operatörlere optimize edilmiş bir kurulumla büyük ölçüde artırılmış verimlilik sağlıyor. Kayış kasnak aktarma sistemi ile tahrik edilen yeni seri; PET şişeleme, muhtelif testler (özellikle borularda kaçak testleri) ve lazer kesim gibi çeşitli amaçlar için kullanılan azot uygulamaları da dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesinde güvenilirlik ve esneklik sunuyor. Ayrıca, geniş güç aralığı ve basınç seviyeleri sayesinde, 500 m³/saat'e kadar yüksek akış hızları elde edilebiliyor. Bu özellikler, nispeten yüksek basınç gerektiren her uygulama için uygun bir çözüm sunuyor.

LB Serisi ile Atlas Copco’nun kompresör portföyü genişledi

40 bar maksimum çalışma basıncına sahip LB40 serisi ve 300 bar maksimum çalışma basıncına sahip LB300 serisi ile müşterilerine çözüm sunan Atlas Copco, LB40 Serisi’nin tasarımı geliştirilmiş yeni serisi ile müşterilerine ihtiyaçlarına uygun bir şekilde daha geniş bir ürün gamı sunma taahhüdünü yeniden teyit ediyor. Önceki 2 ve 3 kademeli 40 bar ve 300 bar versiyonlarının aksine, yeni tasarlanmış modeller tek kademeli yağlanmış hava/azot booster'i olarak karşımıza çıkıyor ve maksimum 40 bar (580 psi) basınca sahip. Yeni ürün hakkında görüşlerini paylaşan Atlas Copco Endüstriyel Hava Bölümü Global Ürün Müdürü Anne Wouters; “Müşterilerimize değer katmanın en iyi yolu, yüksek kaliteli üretim ve düşük maliyetler için onların bireysel gereksinimlerine uygun ekipman sağlamak. Yeni booster serisi, çeşitli uygulama alanları ve çevreler için geniş bir yüksek basınç seçeneği sunarak müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı” açıklamasında bulundu.

 

“Maliyetleri düşürdük, dayanıklılığı ve güvenilirliği optimize ettik”

Şirket yeni serisinin verimlilik ve güvenilirlik açısından üstün performans sergilemesini sağlamak için; enerji tasarruflu IE3 motoruna ek olarak, optimum silindir boyutlarına sahip, yeni, kendi tasarımı olan orta basınçlı kompresör bloğu da seriye entegre edildi. Yeni tasarıma ek olarak; yüksek performanslı hava giriş ve çıkış valfleri ve sağlam yatakların yanı sıra yenilikçi bir yağlama ve soğutma sistemi de içeriyor. Gelişmiş piston teknolojisi de yağ taşmasını ortadan kaldırırken, giriş ve çıkış emniyet valfi korumasını içeriyor. Wouters konuyla ilgili; “Dayanıklılığı ve sağlamlığı optimize ettik, işletme maliyetlerini azalttık ve müşterilerimize daha fazla rahatlık sağladık” açıklamasında bulundu.

Yüksek sesi ve titreşimi azaltıyor 

Atlas Copco Kompresör Tekniği Endüstriyel Hava Bölümü Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Mert Şenol ise LB booster serisinin, kullanıcılarına daha fazla kurulum özgürlüğü sağlamak için, gürültü seviyelerini ve titreşimleri sınırlamak üzere tasarlandığına dikkat çekerek; “LB, optimum dengeleme ve özel titreşim sönümleyicilerin kullanımı sayesinde daha sessizdir. Giriş ve çıkışta bulunan kolektörler tarafından da emilen titreşimler, bu booster'ı düşük titreşim gerektiren işlemler için ideal hale getirir” dedi. 

Otomatik kontrol ve izleme kolaylığı sunuyor

LB ayrıca, “tak ve çalıştır” bağlantısı ve kullanıcı dostu izleme paneli ile operatörlere destek sunuyor. Önceden programlanmış Elektronikon® Touch kontrol modülü performansı optimize ederken; basınç, sıcaklık ve yağ seviyesi otomatik olarak izlenebiliyor ve basınç bandı ayarları otomatik olarak yapılabiliyor. Çoklu ekipman bağlantısını destekleyen ve eş yaşlanma metoduyla çalıştırılabilen LB, aynı zamanda uzaktan takip için Smartlink bağlantısına da sahip.

LB boosterların, 15 ila 40 bar arasında veya 300 bar’a kadar yüksek basınçlarda yüksek kalitede hava ve azota ihtiyaç duyan müşteriler için en iyi çözüm olduğunu belirten Şenol; yeni tasarımın müşterilerinin üretimdeki verimliliklerini arttırdığını ve sınıfının lideri performans, güvenilirlik ve esneklik sağlaması ile müşterilerinin kârlılıklarını da gözle görülür şekilde artırdığını belirterek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Atlas Copco