Sunday, May 19th

Last updateWed, 15 May 2024 9am

You are here: Home Article Teknoloji Enjeksiyon makinesinin düzenli bakımı verimli üretimin anahtarıdır

Enjeksiyon makinesinin düzenli bakımı verimli üretimin anahtarıdır

Plastik enjeksiyon makine yatırımları yüksek maliyetlidir. Bu nedenle plastik enjeksiyon makinesinin tam otomatik ve verimli çalışması çok önemlidir. Makinenin her bir parçasının önemi büyüktür. Herhangi bir arıza durumunda üretimin durmasına ve büyük maddi kayıplara neden olur. Bu nedenle plastik enjeksiyon makinesinin düzenli bakımının yapılması verimli bir üretimin anahtarıdır.

Plastik enjeksiyon makinesinin çalıştırılması basit olsa da yüksek otomasyonla makinenin profesyonel kullanımıyla verimlilik yüksek oranda artacaktır. Bu nedenle makinenin doğru kullanımının yanında makine parçalarının düzenli bakımı da çok önemlidir.

Plastik enjeksiyon makine bakımları günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak tam bir plana dayalı olmalıdır. Her aşamada kontrol edilmesi ve bakımı yapılması gereken içerikler ve kategoriler tek tek listelenmeli, ileride yapılacak kontrol ve form doldurma işlemlerini kolaylaştıracak bir kontrol listesi oluşturulmalı ve kaydedilmelidir.

Ayrıca sorun giderme sistemi kurulmalıdır. Her arıza bakımı yapıldığında bir bakım kayıt formu oluşturarak arızanın nedenini, sıklığını vb. bilgiler yazılarak takibi yapılmalıdır. Böylece üretimin verimli bir şekilde devamı sağlanmalıdır.

Sosyal hayatımızda her türlü üretim ekipmanı belli bir bakıma ihtiyaç duyar, çünkü uzun süreli ve yoğun çalışmalar ekipmanlarda kesinlikle zamanla kayıp gerektirecektir. Kazaları önlemek ve üretim verimliliğini arttırmak için düzenli bakım çok önemlidir. Atalarımızın da dediği gibi ‘bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İsmail Fidan

 

IMC MAKİNE