Geleceğin otomasyonu için Schunk’tan inovatif çözümler
Schunk Türkiye, 5 yıl içinde mevcut organizasyonunu en az iki katına çıkarmayı ve genel merkez içindeki payını ise 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 65 artırmayı hedefliyor.
1945 yılında Friedrich Schunk tarafından bir aile şirketi olarak kurulan Schunk, robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında faaliyet gösteriyor. Almanya Stuttgart merkezli bir şirket olarak dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk’un 9 fabrikada ve 35 ülke şirketinde 3 bin 500'den fazla çalışanı bulunuyor. 2007 yılında Türkiye pazarına giriş yapan şirketin, her yıl ortalama yüzde 30 büyüme sağladığı belirtiliyor. Schunk Türkiye, gösterdiği bu başarıdan dolayı Schunk global tarafından 2015 yılında Ortadoğu’nun merkez üssü seçildi. Önümüzdeki dönemde Türkiye organizasyonunu daha da büyüterek çok daha fazla şirkete inovatif ürün ve çözümleriyle katma değer katabilmeyi amaçlayan Schunk Türkiye, 5 yıl içinde mevcut organizasyonunu en az iki katına çıkarmayı ve genel merkez içindeki payını ise 10 yıl içinde yaklaşık yüzde 65 artırmayı hedefliyor.
Otomotiv yan sanayisi başta olmak üzere havacılık, savunma sanayi, plastik gibi çok sayıda sektöre çözüm sunan Schunk’un “takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri” ve “otomasyon’’ olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunuyor. Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemlerinde; takım tutucular, torna aynaları, ayna çeneleri, sabit iş parçası bağlama sistemleri, çabuk palet değiştirme sistemleri, manyetik tablalar, manyetik kaldıraçlar ve özel hidrolik genleşme teknolojisi ürünleri yer alıyor. Otomasyon sistemlerinde ise robot elleri, tutucular (gripperlar), döner modüller, lineer eksenler, robot aksesuarları, modüler montaj teknolojisi ve modüler robotik ürünler mevcut.
Dünya genelinde robot şirketlerine en yüksek oranda gripper satışı gerçekleştiren şirket olarak dikkat çeken Schunk, Türkiye pazarında ise otomatik takım değiştiricinin adet bazında en çok kullanıldığı marka konumunda. Talaşlı imalat alanında da manyetik tabla ve hidrolik takım tutucuda pazar lideri olan Schunk; akıllı gripperlar, çapak alma, zımparalama ve taşlama uygulamaları için kullanılan robotik tesviye ekipmanlar, plug&play ve adheso tutucuları kategorileri altında pek çok inovatif ürün ve çözümler sunuyor.
Schunk’tan her uygulama için ideal çözümler
Schunk’un ürün grubunda yer alan akıllı gripperlar; gripper çenelerinin pozisyon, hız ve kuvvet kontrolünü sağlıyor ve bu ürünler Profinet, EtherCat, Profibus ve CAN haberleşme ara yüzleriyle çalışıyor. Bu teknoloji; entegre motor ve kontrol teknolojisiyle Schunk tutucularının uzun ömürlü, güçlü ve yüksek hassasiyetli yapısının bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Çapak alma, zımparalama ve taşlama uygulamaları için kullanılan robotik tesviye ekipmanları ise birçok sektörde zor, kirli ve insan sağlığını tehdit eden uygulamalar olduğu için robotlu çözümlere daha hızlı entegre edilebilir durumda. Bu ürünlerin Türkiye pazarındaki potansiyeli ise oldukça yüksek.
Aynı zamanda plug&play ürün grubunun dünyadaki ilk üreticisi olan Schunk; tutucudan takım değiştirmeye, kuvvet tork ölçümü yapan sensörlerden kolaboratif ve hafif robotlara kadar geniş bir yelpazede ürünler sunuyor. Bu ürün grubundaki özel olarak ayarlanmış mekanik ara yüzler ve adaptörler, tüm modüllerin bir araya gelmesini ve değiştirilmesini kısa zaman içinde mümkün kılıyor. Bu sayede otomasyona yeni başlayanlar için uygun hale geldiği gibi metal işleme, otomotiv, elektronik ve benzeri birçok sektördeki profesyonellere hitap ediyor. Adheso tutucuları ise temiz çalışma ortamlarında, pürüzsüz ve düzgün yüzeye sahip parçaların üzerinde kalıcı gerilim bırakmadan ve enerji verimliliği sağlayarak taşınmasını sağlıyor. Bu ürün; çoğunlukla elektronik, gıda, medikal ve tekstil sektörlerinde tercih ediliyor.
SCHUNK