Friday, Nov 08th

Last updateThu, 07 Nov 2024 9am

You are here: Home Circulation & Distribution Distribution by Region Röportaj Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçekleştirdiğimiz röportajda firmalarının ambalaj sektörüne yönelik çözümlerine değindik. AVANPAK; kutulama, blisterleme, sayarak doldurma, sıvı dolum, kapak kapatma, etiketleme ve kolileme alanlarında müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine yönelik paketleme makineleri üretiyor. İlaç, gıda, gıda takviyesi, kozmetik, kimya, endüstriyel ürünler, kırtasiye-ofis malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalara hizmet verdiklerini söyleyen AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya: ‘’Markanın ihtiyaç ve talebine göre özel olarak tasarlayarak, üretim sürecinde iş verimliliğini artıracak, markaya artı değer katacak şekilde çözümler üretiyoruz. Otomasyon, Ar-Ge, hizmette süreklilik, kalite ve güvenilirlik değerlerine yaptığımız yatırımın sonucunu müşteri memnuniyeti olarak alıyoruz” diyor.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

1991 Ankara doğumluyum. Lisans eğitimimi Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde gerçekleştirdim. Ardından yangın sistemleri ve mekanik tesisat üzerine çalışmalar yaptım. Çalıştığım bir diğer sektör ise raylı sistemler üzerine mühendislik, mekanik ve proje çalışmalarıydı. Alüminotermit kaynak ve taşlama üzerine sahada birçok çalışmada bulundum. Üretim ve sanayinin içerisinde oldum hep. O dönemde AVANPAK kutulama ve paketleme makinelerinin tamamıyla yerli ve kendi üretimi olan bir firma olduğunu duyduğumda ilgimi çekmişti, yollarımız kesişti. 

Firmanızın dünden bugüne kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız 10 yılı aşkındır sektörde hem proje bazlı hem çözüm odaklı olarak hizmet vermektedir. Üretime yatay kutulama makineleri ile başlayan AVANPAK dikey kutulama, debilister ve kolileme makinelerini imal etmiştir. Başta yalnızca makine imalatı ile başlayan bu süreç, üretim yapan firmaların ihtiyacına binaen ardından proje odaklı, hattın tamamına çözüm üreten bir makine parkuru sistemine dönüşmüştür. Üretilecek ürünün dolumundan kolilenmesine kadar olan proseslerin hepsine çözüm sunulmaktadır. Bugün itibarıyla AVANPAK kutulama makinelerinin muadilleri Uzakdoğu ve Avrupa menşeli firmalar olup, AVANPAK bu firmalarla yurtiçi ve yurtdışı pazarda rekabet eder bir pozisyondadır. 

Üretimini gerçekleştirdiğiniz makine çeşitleriniz nelerdir?

•Yatay kutulama makineleri

•Dikey kutulama makineleri

•Kolileme makineleri

•Sıvı dolum makineleri

•Deblister

•Konveyörler

•Besleme – Toplama tepsileri

•Yedek parçalar

•Kalıplar

Makinelerinizin teknolojik özelliklerinden ve ortaya koyduğu ayırt edici farklılıklardan bahseder misiniz?

Kolay kullanım, kolay format değişimi, kolay taşıma, servo motorlu sistem, projelere göre geliştirilebilirlik en başta sayabileceğim özellikleridir. Son teknoloji otomasyon ve yazılım donanımı ile proje talep ve ihtiyaçlarına, ürüne ve sektöre özel çözümlerimizle fark yaratıyoruz. Üretim süreçleri de kalite ve güvenlik prosedürlerine uygundur. Geliştirdiğimiz makinelerle temel hedefimiz markanın üretim süreçlerine artı değer katmaktır; maliyet verimliliği sağlarız. Markalar bu sayede personel ve zamandan tasarruf ederler. Satış sonrası destek ve çözüm süreçlerimiz de sorunsuz, memnuniyet odaklıdır. 

Makinelerinizin kullanıldığı sektörler ve uygulama alanları hakkında bilgi alabilir miyiz?

İlaç, gıda, gıda takviyesi, kozmetik, kimya, endüstriyel ürünler ve kırtasiye ofis malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalara yönelik hizmet vermekteyiz. Kutulama, paketleme, ambalajlama, blisterleme, sayarak doldurma, sıvı dolum, kapak kapatma, etiketleme ve kolileme alanlarında çözümler üretiyoruz.

Satış öncesi ve sonrası hizmetlerinizden söz eder misiniz? Müşteri memnuniyeti sağlama konusunda nasıl bir kurumsal örgütlülüğünüz var? Burada sizi öne geçiren ölçütler nelerdir?

Müşteri ile görüşme, müşteri ihtiyaçlarının ve üretim teknik detaylarının belirlenmesi ile başlıyor süreçler. Makine sipariş sözleşmesinin ardından tasarlama, otomasyon ve projelendirme aşamasına geçiliyor. Projelendirmeden sonra uygulama evresinde ham madde ve hazır ürün satın alma, ham madde ürünleri (alüminyum, delrin, çelik vs) işleme merkezinde üretim, işlenen malzemeleri montajlama, FAT (fabrika alan testi), SAT (saha alan testi) yerinde montaj gibi süreçler geliyor. Teslimatın ardından satış sonrası teknik ve tedarik servislerimizle de müşterinin memnuniyetini ön planda tutacak şekilde her türlü hizmeti veriyoruz. Bu konuda aldığımız geri dönüşler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor, bizi gururlandırıyor.

Türkiye genelinde özellikle hangi bölge ve sektörlere ağırlıklı satışlarınız var?

Türkiye genelinde Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi olmak üzere ağırlıklı olarak ilaç, gıda, kozmetik, sağlık sektörlerine çalışmalar yürütüyoruz. 

İhracat yaptığınız ülkeler ve pazar payınızı artırma adına yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?  

Amerika’ya dikey kutulama makineleri ürettik. Yakın süreçte Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika pazarına girmek için çalışmalarımız var.

Makinelerinizde sensör, otomasyon ve sürücü gibi inovasyon konularında çalıştığınız firmalar hangileri? 

Otomasyonda; Omron, Lenze. Sensörlerde; Omron, Leuze, Sick. Pnömatiklerde ise SMC, Festo ve Pemaks.

Üretim tesisiniz, istihdam profiliniz, yıllık üretim kapasiteniz ve sahip olduğunuz kalite belgeleri ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Ankara OSTİM Sanayi Bölgesi’nde 500 m2 üretim tesisimizde ISO 45001 2018, OHSAS 18001 2007, TS EN ISO 9001 2015 kalite standardında yıllık toplam 100 makine üretme kapasitesine sahibiz. Deneyimli mühendislerimiz, montaj personellerimiz, CNC operatörlerimiz, teknik destek ekipleri profilinde bir kadro istihdam ediyoruz. 

Sektörde yeni gelişen ihtiyaçlara yönelik çözümler konusunda Ar-Ge süreçleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Müşterinin talebine, ürününe, kutularına ve üretim kapasitesine göre tasarım yaptığımız için bizim bütün projelerimiz Ar-Ge’dir. Müşterimizden numune temin edildikten sonra müşteri ihtiyaçları belirlenir. Ürüne, ihtiyaca göre makine tasarımı projelendirilir ve üretim sürecine geçilir.

Önümüzdeki dönemde hedef ve beklentileriniz nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

Önümüzdeki dönem öncelikle iç ve dış pazar payımızı daha da büyütmeyi planlıyoruz. Ürün gamımıza yatay kutulama ve kolileme projelerinde, farklı tasarım ve teknolojilerdeki makineleri ekleyeceğiz. Bunun yanı sıra dikey kutulama makinelerimizin mekanik ve tasarım olarak revizyonlarını gerçekleştireceğiz. 

Her sektörde olduğu gibi sizin sektörünüzde de başarıyı sürdürülebilir kılmak büyük önem taşıyor. Buradan geriye doğru baktığınızda çıtayı yükselten ve başarıyı sürdürülür kılan temel yaklaşımlarınız sizce nelerdir?

Başarımızın altındaki en önemli faktör piyasanın ve müşterilerin taleplerine uygun hem ürün hem de hizmet noktasında yanıt verebilmektir. Bu bakış açısıyla birlikte makine çeşitliliğimizi arttırmakla birlikte, farklı ürün besleme türlerine göre Ar-Ge çalışmalarında bulunduk ve ürün çeşitliliğimize ekledik.

Türkiye’de ambalaj sektöründeki son on yıllık büyümeyi ve teknoloji kullanımını nasıl görüyorsunuz?

Türkiye’de özellikle son 10 yılda gıda, ilaç ve kozmetik alanındaki artan talep doğrultusunda üretimde hız kazanmak ve hataları azaltmak adına makineleşme eğilimi fazlasıyla talep gördü. Tam bu noktada üreticilerin ihtiyaçlarına uygun kutulama ve kolileme makinelerini üretmek için oldukça yoğun çaba harcadık. Her gün gelişen teknolojik yenilikleri takip edip adapte olduk. Hızlı nüfus artışı ve hızlı tüketime paralel olarak hızla büyümekte olan sektör; akıllı teknolojilerden daha çok faydalanarak geri dönüştürülebilir malzemeler, yenilenebilir enerji kaynakları, gezegen dostu üretim süreçlerini her geçen gün daha çok endüstriye katarak sürdürülebilir disiplinler geliştirmeye devam edecektir.