Sunday, Dec 22nd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home News Teknoloji Ahşap sürdürülebilir kullanım için yeni kavramlar

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Ahşap sürdürülebilir kullanım için yeni kavramlar

Langenbach bei Kirburg olarak, Nova-Enstitüsü bölgesel ahşap endüstrisi temsilcilerine AB projesi BIOCORE’u sundu. BIOCORE Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı kapsamında finanse edilen üç büyük bio-rafineri projelerinden biridir. Fikir biyokütlenin özellikle verimli kullanımı, saman veya odun dan kimyasal ve plastik üretmek içindir. 

Rhineland Hürth merkezli nova-Enstitüsü AB destekli BIOCORE proje için bir bio-rafineri örnek çalışma üzerinde çalışıyor. Bu çerçevede pratik çalışmalarda BIOCORE ortakları CIMV, VTT ve ECN tarafından önümüzdeki aylarda yapılacaktır. 

Kimyasal, plastik ve enerji endüstrileri

Düşünce biyokütlenin özellikle verimli kullanımı, saman veya odun gibi kimyasal ve plastik üretmek içindir. Mevcut rafinerileri, kimyasal, plastik ve enerji endüstrileri gerektiren unsurları elde etmek için petrol ve doğal gaz kullanılmaktadır. Sadece bu değil CO2 emisyonu kaynağıdır ve böylece iklim değişikliğine katkıda bulunur, ama aynı zamanda artan petrol fiyatları karşısında büyük birçok sanayi için gelecek için ciddi bir risk teşkil etmektedir. Pek çok farklı ara ve son ürünlerle, örneğin - biyokütle - BIOCORE proje kadar hammaddeden tüm değer zincirilerine kadar biyo-bazlı plastikler ve yapıştırıcılarla çalışır. 

Çevresel ve sosyal devamlılık için

Proses için başlangıç noktası Fransız şirketi CIMV tarafından patenti alınmış bir prosestir. Bu bileşenler daha sonra proje süresince geliştirilen ve rafine olan (termo) kimyasal prosesler ile biyoteknolojik tarafından geniş bir ürün çeşitliliğine dönüştürülecektir. Bu süreçler en sonunda ekonomik, çevresel ve sosyal devamlılık için değerlendirilir. Dört örnek çalışmayı geliştirmek amacıyla yürütülen yeni biyo-rafinerisi kavram olarak mümkün olduğunda, somut olarak biyokütle kaynağı ve belirli bir biyokütle karışımı için toplam alanı varsayarak değerlendirilen çalışmalardır. Fransa (buğday samanı), Macaristan (kısa rotasyon baltalık odun, buğday samanı ve yapraklı odun) ve Hindistan (pirinç ve buğday samanı) bölgeleri ile birlikte, bir Alman bölgesinde sert ve muhtemelen yumuşak ağaçlar verilen, bio-rafineri araştırmaları için seçildi. Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz, Hessen ve Saarland en büyük yaprak döken ormanları barındırıyor olması nedeniyle bu bölgeyi kapsar. 

İlgi oldukça yoğundu

Nova Enstitüsü 28 Şubat 2012’de bölgesel aktörler için konsept sunmak amacıyla Mann Energie şirketi bir atölye çalışması düzenledi. Ahşap pelet sektörü (Westerwälder Holzpellets, Alman Parçaları), hızar (İlim Kereste, kamyonet Roje) özel orman sahipleri (Hatzfeld-Wildenburg) ve Rheinland-Pfalz ormancılık ofis temsilcilerinin tamamı katıldı. 

Karlı bölgeler için test amacıyla kullanılacak

Yeni teknolojiye büyük bir ilgi ve kereste kaynaklarının son derece verimli kullanımı ile bölgesel katma değerinin yükseltilmesi için önemli bir düzeyde kereste üreticisi için yeni potansiyel pazar olarak görülen başlıca nedenleri vardı. Bu, içinde katma değeri en fazla üreten, mümkün olan en sürdürülebilir ve verimli bir şekilde ahşap kullanarak sanayi stratejisi ile ve bölge için çok iyi oluyor. Sözü edilen bölge henüz yüksek miktarda odun ihraç etmektedir. Bu proje, bu birimlerin karlı bölgeler için test amacıyla da kullanılmasına sağlayacak. Ancak bu konuma gelmek için henüz birkaç yıl var çünkü petrol fiyatları kısmen yeni teknolojilerin ekonomik rekabetlerini belirler. Örnek çalışma gösterir ki o zaman geldiğinde, bölgemiz de önemli bir konumda olacak. Örnek çalışma kuru kütle 150.000 ton (DM) olarak bir bitkinin biyokütle yaklaşık %2’sini temsil eden ortalama 7 milyon ton DM yıllık giriş gereksinimleri varsayar. 

Yumuşak malzeme ile testler sürecek

Ahşap kaynaklar için rekabette doğal olarak zaten son yıllarda belirgin bir artış yaşanmaktadır ve bu nedenle mümkün olduğu kadar çok değer olarak ekleyerek, sürdürülebilir bir şekilde kıt kaynakların kullanımı gelecekte çok önemli olacaktır. Bio-rafineri teknolojisi hammadde tedarikçileri ve alıcılar mükemmel bir şekilde birbirlerini tamamlayıcı olabilir. Köln, Leverkusen, Düsseldorf ve Frankfurt çevresinde konumlanan büyük kimya şirketleri, kimyasallar temin etmek gibi bu konuda bazı ilginç olanaklar sunmaktadır. Zaten parke CIMV teknolojilerini iyi sonuçlar verdiği bilinmekteyken yumuşak rafinede hâlâ engeller bulunmaktadır. Ancak, eğer yumuşak ağaç rafine oluyorsa hammadde tabanı büyük ölçüde genişletilmiş olabilir iğne yapraklı ağaçlar örnek çalışma bölgedeki orman alanının% 43 oluşturmaktadır. Bu nedenle, proje ortakları VTT (Finlandiya), ECN (Hollanda) ve CIMV (Fransa), önümüzdeki aylarda farklı yumuşak malzeme ile testler yürütecek.

Nova Estitüsü / Almanya