Sunday, Apr 28th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News Teknoloji Favori Grup’tan yerli ve milli makine hamlesi

Favori Grup’tan yerli ve milli makine hamlesi

TrIMM, Plast Eurasia’da görücüye çıkıyor

Yerlilik adına önemli bir yatırım gerçekleştirerek plastik enjeksiyon makinesi üretimine başlayan Favori Grup, yeni markasını ve makinesini Plast Eurasia fuarında 8’inci salon 824 numaralı standında ziyaretçilerle buluşturuyor. 

2021 yılı sonlarına doğru Ar-Ge ve yatırım çalışmaları Favori Grup bünyesinde başlayan TrIMM plastik enjeksiyon makinesinin, detaylı bir çalışmanın sonucu olarak 2023 yılı itibariyle tüm testleri tamamlanarak seri üretimine başlandı.

Türkiye plastik sektörünün ülke ekonomisi için öneminin her geçen gün daha da arttığı bir dönemde TrIMM markası ile global firmalardan biri olmayı hedefleyen şirket, ihracat odaklı satış ve servis stratejisinin yanı sıra hem dışa bağımlılığı azaltma hem de cari açığı kapatma doğrultusunda ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

Sektörel tüm makine ve donanım gereksinimlerini karşılamak amacı ile kurulan Favori Grup, verim odaklı hizmet anlayışıyla Türk plastik sanayicisinin güncel ve ileride oluşabilecek ihtiyaçlarını doğru ve hızlı bir şekilde analiz ederek 25 yıllık deneyimi ile kalıcı çözümler sunuyor.

İstanbul merkezinde 2500 m², İstanbul-Esenyurt antreposunda 4500 m², Manisa ofisinde 200 m² ve Bulgaristan Burgaz ofisinde 200 m² olmak üzere dört farklı lokasyonunda, alanında uzman 50 çalışanıyla Türkiye ve komşu ülkelere satış, servis, yedek parça hizmeti veren şirket, Türkiye ekonomisine ve sanayicisine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Favori Grup ayrıca, plastik enjeksiyon makinelerinde Alman tasarımcılar tarafından geliştirilmiş ve sektörün önde gelen markalarından biri olan BOLE’nin Türkiye’deki tek distribütörü olarak yer alıyor. Şirket aynı zamanda, kritik öneme sahip olan plastik yardımcı ekipmanlarında oldukça iddialı Rhong ve Plastic Systems, plastik şişirme makinelerinde Tayvanlı üretici Parker markalarının Türkiye distribütörlüğünü de yönetiyor. Soğutma grubunda ise, 2021 yılı itibariyle ülkemizde üretilen FG Chiller markası ile soğutma ünitelerinin satış ve servis hizmetini de başarılı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.