Sunday, Apr 28th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News Teknoloji Nem alma ve kurutma sistemlerindeki tercihler üretimdeki verimliliği doğrudan etkiliyor

Nem alma ve kurutma sistemlerindeki tercihler üretimdeki verimliliği doğrudan etkiliyor

Favori Grup, yardımcı ekipman ürün portföyünde satış ve servisini yürüttüğü Plastic Systems ile plastik sektörünün ihtiyaçlarına kalıcı çözümler sunuyor.

Pastic Systems, plastik ham madde proses makinelerinin tasarımı, üretimi ve satışında sektörün önde gelen uluslararası şirketleri arasında yer alıyor. 2024 yılında kuruşunun 30. yılını kutlayacak olan İtalyan şirket; 500’ün üzerinde çalışan, 4.500’ün üzerinde makine modeli ve alanında 100’den fazla patent ile 100’ün üzerinde ülkede senelik 18.000’i aşkın sistem satışı gerçekleştiriyor.

Plastic Systems; besleme ve taşıma, nem alma ve kurutma, dozajlama, depolama, karıştırma sistemleri, kristalizatörler ve müşterilerine göre özelleştirilmiş sistemler gibi sahip olduğu geniş ürün yelpazesiyle plastik sektörünün ihtiyaçlarına Türkiye’deki temsilcisi Favori Grup ile cevap veriyor. Geniş kapsamlı ve çeşitlendirilmiş üretim ağına sahip olan marka, tasarım ve üretiminde son teknolojiyi kullanıyor.

Marka, ürünlerindeki düşük enerji tüketimi ve yüksek güvenirlik özellikleri ile müşterilerine kaliteli hizmeti sunmayı hedefliyor. Yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen ve üreticilerin tüm ürünlerine entegre edilebilen Supervision yazılımı ise, bir tesiste yer alan ekipmanların tümünün kontrolünün sağlanmasını mümkün kılıyor. Yeni yazılım sayesinde, günün her saatinde ve herhangi bir pozisyondan bilgisayar, mobil cihaz veya tablet ile denetim sağlanabiliyor.

Plastik ham maddenin en önemli problemlerinden biri nemlenmedir. Plastik ham maddelerin istenilen yapısal ve görsel özelliklerine ulaşabilmesi, ürün haline gelmeden önce bünyesindeki nemi atması için bazı kurutma işlemlerinden geçmesi gerekmektedir. Plastik ham maddeler işlenmeden önce cinsine göre uygun bir kurutucu ile yeteri kadar kurutulmadığında, nemin ürün üzerindeki olumsuz etkileri üretimdeki verimliliği doğrudan etkiler.

Plastic Systems, geliştirmiş olduğu patentli nem alma ve kurutma sistemleri ile bu alandaki problemlere kalıcı çözümler sunuyor. Marka sistemlerinin özelliklerini şu şekilde sıralıyor;

Sıcak Hava Kurutucuları (HAD Serisi)

HAD serisi kurutucular higroskopik olmayan plastik granüllerin kurutulması için dizayn edilmiştir. Higroskopik olmayan plastik granüller nemi yalnızca granüllerin yüzeyinde küçük miktarlarda tutan polimerlerdir. Ancak nemli plastik malzemelerin işlenmesi, proses kalitesi ve dolayısı ile nihai ürünün kalitesini ciddi bir şekilde etkilemektedir. Sıcak hava kurutucuları 2 kategoriye ayrılır.

- İlk kategoride HAD30-HAD200, 70-200 m3/saat hava akışı oranları arasında çalışmaktadır ve makinelerin direkt olarak besleme boğazına monte edilebilir.

- İkinci kategori ise HAD300-HAD2500, 200-1350 m3/saat hava akışı oranları arasında çalışmaktadır ve zemin üzerinde bir platform aracılığı ile kullanılır.

Kompres Hava Kurutucuları (DAC&Turbo DAC Serisi)

DAC serisi küçük kurutucular düşük kapasiteli üretimlerde, higroskopik malzemelerin kurutulması için idealdir. DAC serisi 7 modeli ile 2 dm3’den-100 dm3’e kadar olan hazneleriyle maksimum 50 kg/saat kapasiteye ulaşabilmektedir.

Nem Alma Jenaratörleri (Serisi)

DW serisi, rotor teknolojisi ile üretilmiş nem alıcılı kurutucular, kurutmada üst düzey performans sağlaması ve çok yönlü uygulama alanına hitap etmesi sayesinde maksimum verimlilik sunar. DW serisi 50-250 m3/saat arasındaki hava akışları ile -25°C/-50°C arasında sabit bir Dew Point değeri sağlamaktadır. İşlem sıcaklığı 150°C’ye kadar ayarlanabilir. 50-800 lt kapasite aralığında geniş bir yelpazeye sahip hazne seçenekleri ile kullanılabilir.

Nem Alıcı Kurutucular (DWC Kompakt)

DWC kompakt modeller rotor teknolojisi ile 20-280 m3/saat arasında değişen kapasitelere sahiptir ve dilediğiniz makine üzerindeki hazneye yükleme yapabilmeniz için kolayca hareket edebilen kompakt bir yapıdadır. Kolay kullanımlı dokunmatik renkli ekranlı gelişmiş mikroişlemcili kontrol grubu ile birlikte, azalan ağırlık sistemi ideal bir prosesi garanti altına alır. DWC serisi elektronik, optik ve medikal gibi en özel alanlar da dahil olmak üzere birçok farklı nem alma alanlarında en üst düzeyde çözümleri sunmaktadır.

Nem Alma Jenaratörleri (D Serisi)

D serisi kurutucular, her türlü üretim ihtiyacını karşılamak için 80 ila 150 m3/saat proses hava akışlarına ve -50°C'ye kadar Dew Point değerlerine sahip TWIN TOWER teknolojisini kullanır.

Küçük ila orta büyüklükteki higroskopik polimer partilerinin işlenmesi için uygundurlar.

Kalıp Nem Alıcıları (DSH Serisi)

DSH serisi kalıp nem alıcıları, enjeksiyon ve şişirme makinelerinde kalıp üzerinde oluşan nemin kaldırılmasında yenilikçi çözümler sunar. 

Havanın Dew Point’ini -10°C'ye getiren kurutucu, rotor sistemi ile havanın nemi alınır. 800 ila 3000 m3/saat arası hava akışlarıyla bir veya daha fazla işleme makinesine monte edilebilirler.