Sunday, May 12th

Last updateFri, 10 May 2024 6am

You are here: Home News Teknoloji Starlinger ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Starlinger ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Dokuma plastik ambalaj üretimindeki makineler ve komple üretim hatları alanında dünya çapında faaliyet gösteren Viyana merkezli Starlinger, 2022 yılının ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladığını duyurdu. Rapor, Starlinger'in kurumsal stratejisine dahil ettiği KSS politikası ve şirketin uyguladığı önlemler hakkında bilgiler veriyor.

Yaklaşık 720 çalışanı ve dünya çapında 11 şubesi bulunan Avusturyalı bir aile şirketi olan Starlinger, tekstil ambalaj, geri dönüşüm teknolojisi ve viscotec bölümlerinden oluşuyor. Şirketin verdiği bilgiye göre Starlinger’in %99 ihracat oranı ile 2021/22 mali yılında 356 milyon Euro'luk satış gerçekleştirdiği belirtiliyor.

2019'dan beri Starlinger'de Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) yetkilisi olarak yer alan Clarissa Graf, ekibiyle birlikte KSS önlemlerini tanımlıyor ve bunların kurumsal stratejinin bir parçası olarak uygulanmasını sağlıyor. Rapor hakkında bilgiler veren Graf, "Starlinger'in ilk sürdürülebilirlik raporu, şu anda bulunduğumuz noktanın bir özeti olarak görülebilir. Şirketimiz için çevre ve toplumla ilgili olarak tanımladığımız KSS politikasını ortaya koyar, kaynak ve enerji yönetimi, satın alma, eğitim, mesleki gelişim, sağlık ve güvenlik gibi çeşitli alanlarda hâlihazırda alınmış olan önlemlere genel bir bakış sağlar” açıklamalarında bulunuyor.

Onlarca yıldır sürdürülebilirlik konularına önem veren şirketin ilk Starlinger geri dönüşüm hatları, 1987 yılında dokuma çuval imalatındaki üretim atıklarının tam olarak değerlendirilmesi fikriyle inşa edildi. Bugün, farklı çeşitlilikteki plastiklerin geri dönüşümü ve rafine edilmesine yönelik makineler, ayrı iş birimleri altında yönetiliyor ve şirketin önemli bir ayağını oluşturuyor.

Starlinger, hem sistemlerin teknik olarak geliştirilmesinde hem de bunların üretiminde kaynakların ekonomik kullanımını ve enerji verimliliğini uyguluyor. Sürdürülebilirlik Raporu 2022'de kaydedilen ve hâlihazırda şirkette uygulanmakta olan önlemler arasında; yenilenebilir enerjilerin kullanımı, atık yönetim sistemi, yerel ve bölgesel tedarikçilerden sürdürülebilir tedarik, teknik sorunların çözümünde destek için video konferansların ve uzaktan iletişimde VR gözlüklerin artan kullanımı yoluyla iş seyahatlerinin azaltılması yer alıyor.

Şirket ayrıca, Avusturya ve yurtdışındaki çalışanlarını şirketin başarısı için önemli bir temel olarak görüyor. Esnek çalışma saatleri, eğitim ve mesleki gelişim fırsatları, özellikle çıraklık eğitimi ve tatil stajları yoluyla gençlerin istihdamının teşvik edilmesi ile birlikte şirketin her alanından çalışanların bir araya gelip iyi çalışmayı teşvik etmelerini sağlayan düzenli etkinlikler sunuluyor. Şirket doktoru tarafından yapılan düzenli kontroller veya aşılar gibi sağlık hizmetlerine ek olarak Starlinger, çeşitliliğe ve kapsayıcılığa da değer veriyor.

2020 yılında Avusturya'nın önde gelen kurumsal sorumlu işletme platformu olan respACT'a üyelik başvurusunda bulunan Starlinger, Mart 2022'den bu yana, Birleşmiş Milletler ile sürdürülebilir bir gelecek için birlikte çalışan 16.000'den fazla iş üyesi arasındaki küresel bir anlaşma olan BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin imzacı şirketleri arasında da yer alıyor.