Monday, May 13th

Last updateFri, 10 May 2024 6am

You are here: Home News Teknoloji PET geri dönüşüm firması Akmert, yeni Starlinger hattı kuruyor

PET geri dönüşüm firması Akmert, yeni Starlinger hattı kuruyor

Akmert İplik San. ve Tic. A.Ş., Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan rPET tesisinde üreteceği yeni “GSR Granules” markası için, Starlinger şişeden şişeye geri dönüşüm hattı kurma çalışmaları yapıyor.

Saatte 1.800 kg şişe kalitesinde rPET granül üretim kapasitesine sahip yeni recoSTAR PET 165 HC iV+ hattı, tüketiciden toplanan PET şişeleri geri dönüştürecek. Üretilen rPET reçine %100 gıda ile temas onaylı olarak ve “GSR Granules” ticari markası altında, PET şişe üretiminde kullanılacak. Bu şekilde firma PET şişeler için bir kapalı çevrim oluşturacak. 

2023 Şubat ortasında hizmete başlaması planlanmakta olan yeni Starlinger geri dönüşüm hattı ile Akmert’in ürün portföyü genişleyecek ve PET flake’in yanı sıra rPET granülleri de tedarik etmesini sağlayacak.

Akmert’in sahibi Kasım Aksoy düşüncelerini şöyle ifade etti: “Geri dönüşümü geleceğin sektörü olarak görüyoruz, bu nedenle de yatırımlarımızı rPET doğrultusunda yapıyoruz. Starlinger‘in teknolojisini seçmemizin nedeni daha en baştan kaliteye inanıyor olmamızdır. Sektörün zirvesindeki üreticiler arasında yer alma hedefimize erişebilmek için Starlinger kullanmayı tercih ediyoruz” dedi.

Türkiye'nin en büyük rPET flake tedarikçileri arasında yer alan Akmert’in aylık 1.200 ton rPET flake kapasitesi var ve bu ürünü “SENA PET” markasıyla pazarlıyor. En gelişmiş tasnif ve arındırma teknolojileri, firmanın PET levha tedarik ettiği müşterilerin şart koştuğu ürün standartlarını garantiliyor. 

Akmert İplik San. ve Tic. A. Ş. hakkında

Akmert 1990’lı yıllarda Gaziantep'te kuruldu. Firma 2014 yılında İstanbul Silivri'de, tüketiciden toplanan PET şişeleri geri dönüştürme tesisi kurmadan önce pamuk, yün ve yapay elyaftan üretilen iplik imalatı, ticareti ve ihracatı yapmaktaydı. Akmert üretim tesisleri 7.200 metrekare alan üzerinde kurulu ve ayda 1.200 ton rPET flake üretim kapasitesine sahip. Bu ürünler “SENA PET” markasıyla satılıyor. Firmanın “GSR GRANULES” markası için Gebze'de kurduğu yeni tesisteki Starlinger geri dönüşüm hattının sağlayacağı ek kapasite ile birlikte iki tesisin toplam üretimi aylık 2.600 tona çıkacak. 

Starlinger Recycling Technology hakkında

Starlinger Recycling Technology, Avusturya merkezli dokuma plastik ambalaj üretimindeki makineler ve komple üretim hatları konusunda dünya çapında faaliyet gösteren Starlinger & Co GmbH firmasının alt kuruluşudur. Starlinger geri dönüşüm teknolojisi, 30 yılı aşkın süredir PE, PP, PA, PS, BOPP ve PET gibi geniş bir yelpazede plastik geri dönüşümü ve arıtılması alanında makine ve çözüm sunmaktadır. Starlinger PET geri dönüşüm sistemleri, gıda ile uyumlu rPET üretmektedir ve pek çok markanın yanı sıra çeşitli ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından gıda uygulamalarında kullanım için onaylanmıştır. Dünya çapındaki satış ve servis destek ağının yanı sıra teknik danışmanlık hizmetleri, müşterilerinin üretim sürecinde en iyi sonuçları almasına katkı sunmaktadır. Şirket ayrıca dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi United Nations Global Compact katılımcısıdır ve sorumlu iş pratikleri çerçevesinde girişimin ilkelerini benimsemiştir.

Kaynak: Starlinger & Co Gesellschaft m.b.H.