Sunday, May 12th

Last updateFri, 10 May 2024 6am

You are here: Home News Teknoloji FANUC 750.000’inci endüstriyel robotunu üretti

FANUC 750.000’inci endüstriyel robotunu üretti

Şirket ayrıca otomobil gövdelerinin üretimine yardımcı olması amacıyla yaklaşık 500 adet robotu Köln’de bulunan Ford üretim tesisine tedarik edecek.

Fabrika otomasyon teknolojisi alanında dünyanın öne çıkan saygın üreticileri arasında yer alan FANUC, ürettiği 750.000’inci endüstriyel üretimini gerçekleştirerek kullanıcısına teslim etmeye hazırlanıyor.

11.000 adede kadar aylık üretim kapasitesine sahip olan FANUC, günümüzde Japonya’daki fabrikalarında her ay yaklaşık 8.000 endüstriyel robot üretiyor. Şirket güvenilirlik, ustalık ve hızı ortaya koyan binlerce robotun üretildiği tesislerdeki ileri düzey otomasyonuyla sektördeki standartları değiştiriyor. Elektronik, gıda, ilaç ve tıp gibi lokomotif sektörlere çözümler sunan FANUC’un en büyük müşteri grubunu ise araç üreticileri ve tedarikçileri oluşturuyor.

Satış ve servis ağını kararlı biçimde genişleten FANUC’un ayrıca Avrupa bölgesi için önemli yatırım planları bulunuyor. Son dört yılda Avrupa genelindeki tesislerine toplam 120 milyon euronun üzerinde yatırım yapan şirket, büyüme planlarına yoğunlaşarak önümüzdeki üç yıl içerisinde 100 milyon euro daha yatırım yapmaya hazırlanıyor.

“Sektörde iyi bir örnek teşkil ediyoruz”

FANUC’un bu başarısı hakkında açıklama yapan FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Üst düzey otomasyon çözümleri üreten küresel bir firma olarak sektörde iyi bir örnek teşkil ediyoruz. Kısa süre önce açılan yeni fabrikalarımızla birlikte artan üretim kapasitemiz, tedarik sürecimizi de olumlu yönde etkiliyor. FANUC üretim merkezinde 72 saat insan müdahalesi olmadan kesintisiz bir üretim kapasitesiyle daha fazla talebe cevap verebilmek adına sürekli yeni robot modelleri geliştiriyoruz. Üretim merkezimizde karanlık fabrika otomasyonuna yapmış olduğumuz yatırımlar sayesinde robotların hem robotları hem de makineleri üretebildiği gelişmiş bir fabrika sistemi içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm bunlar otomasyon sektöründe öncü bir marka olmamızı sağlıyor” dedi.

FANUC robotu Ford’un elektrikli otomobil üretiminde kullanılacak

Fabrika otomasyonundaki çözümleriyle önemli markaların üretim süreçlerinde stratejik roller üstlenen FANUC, ayrıca e-mobilite alanında büyük bir sipariş daha aldığını duyurdu. Bu kapsamda şirket, elektrikli otomobil gövdelerinin üretiminde kullanılması için 2022 yılında teslim edilmesi planlanan yaklaşık 500 adet robotu Köln’deki Ford tesisine tedarik edecek.

Ford’un Köln’de bulunan üretim tesisi, hâlihazırda tüm Avrupa pazarına hizmet edebilecek kapasitesi sayesinde elektrikli araçlar için geliştirme ve üretim tesisi olan Ford Köln Elektrifikasyon Merkezi’ne dönüştürülüyor. Ford böylece tamamen elektrikli ve yüksek hacimli ilk binek otomobil modelini 2023 yılında üretmek için çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Marka ayrıca 2030’dan itibaren Avrupa’da sadece bataryalı elektrikli binek otomobiller sunmaya hazırlanıyor.

“Geleceği şekillendirecek teknolojilerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz”

FANUC robotlarının otomotiv sektöründe farkını ortaya koyduğunu belirten Yiğit, “Güvenilir ve dayanıklı olmasıyla öne çıkan FANUC robotları, birçok dev otomotiv üreticisinin fabrikasında önemli roller üstleniyor. ABD’de de uzun yıllardır iş birliği yaptığımız Ford’un, Köln’deki tesisinde de bizi tercih etmesi otomotiv sektöründeki gücümüzü bir kez daha ortaya koyuyor. E-mobilite uygulamalarında oldukça deneyimliyiz. Geleceği şekillendirecek bu teknolojilerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. FANUC’un global çapta yenilikçi teknolojilerin üretiminde sağladığı katkıyı, güçlü kadromuz sayesinde Türkiye’deki otomotiv endüstrisine de sunmaya hazırız” diye konuştu.