Sunday, Dec 22nd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home News Teknoloji Mitsubishi Electric, Ulaşım Uygulamaları Çalıştayı’na destek verdi!

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Mitsubishi Electric, Ulaşım Uygulamaları Çalıştayı’na destek verdi!

 

Özellikle Marmaray Projesi’nde yer alan teknolojisiyle dikkat çeken ve ulaşım projeleri konusunda önemli çalışmaları bulunan Mitsubishi Electric Türkiye, 16-17 Eylül 2013’te İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde gerçekleştirilen ACATTA 2013 - IFAC Workshop on Advances in Control and Automation Theory for Transportation Applications / IFAC-Ulaşım Uygulamaları için Kontrol ve Otomasyon Teorisindeki Gelişmeler Çalıştayı’na yerel sponsor olarak destek verdi.  

Çalıştay’ın Açılış Yemeği’nde Mitsubishi Electric Türkiye Genel Müdürü Yasuharu Miyazawa da bir konuşma yaptı ve kendisini tanıttıktan sonra konuyla ilgili olarak, “Bu akşam, Acatta 2013 Çalıştayı’na katılma ve konuşma fırsatı bulduğuma çok mutluyum.  Ayrıca buradaki sponsorlardan biri olduğumuz için de onur duyuyorum. Her şeyden önce Mitsubishi Elektrik’ten bahsetmek istiyorum. Mitsubishi Elektrik olarak biz, Japonya merkezli Mitsubishi Grup bünyesinde 1921 yılında, yani Türkiye Cumhuriyeti’nden 2 yıl önce kurulduk. Bugün dünya çapında 121.000 çalışana ve yıllık 13 milyar Euro’luk gelire sahibiz. Enerji ve Elektrik Sistemleri, Endüstriyel Otomasyon, Bilgi ve Haberleşme Sistemleri, Elektronik Elemanlar ve Elektrikli Ev Aletleri’nde kullanılan elektrik ve elektronik elemanların üretimi ve satışında lider konumunda bulunan Mitsubishi Elektrik Grup olarak, kendi teknolojilerini, servislerini ve yaratıcılık gücünü geliştirerek kurumsal amacı olan zengin ve enerjik bir toplum oluşumuna katkı sağlamak için çalışıyoruz. Şu anda Mitsubishi Elektrik’in Türkiye’deki temsilcisiyiz. Ana şirketimiz olan Mitsubishi Elektrik’e, Türkiye’deki yerel bir oluşumu olarak iş desteği sağlamaktayız. Şimdilik 50 kişilik personelimizle, hızlı bir şekilde Türkiye’deki alt yapımızı geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle, 2006’dan beri Türkiye’deki ulaşım alanına 400’den fazla tren ekipmanı sağlayarak katkı sağlıyoruz. Bizim ana müşterimiz TCDD ve İstanbul Ulaşım. Gelecekte de, metro ve yüksek hızlı trenlere vagon ve klimalar sağlayarak sivil ve ulusal projelere katkı sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye ulaşım projelerine bir diğer katkımız ise Marmaray Tren Yolu Projesi. Tünelin ana yüklenicisi olan Taisei’nin taşeron firmalarından biri olarak, istasyon bilgi ve yönetim sistemi olan sinyal sistemlerini oluşturuyoruz. Ana görevlerimizden biri, fabrika otomasyonu ürünlerimizi kullanarak güç kaynaklarını ve tünel havalandırma sistemini gözlemlemek ve kontrol etmek. Haziran ayından bu yana distribütörlerimiz ile birleşerek fabrika otomasyonu alanında çalışmalarımızı sürdürüyor ve tünelin ekim sonunda faaliyete geçmesi için, Taisei ile birlikte ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Öte yandan, Türkiye’de çığır açacak projelerimizden ikisi de 2011 yılında Türksat 4A ve 4B için ürettiğimiz uydulardı ve biz önümüzdeki yıl bu uyduların gönderilebilmesi için gerekli olan başlıkları üretme sürecinde var gücümüzle çalışıyoruz. Mitsubishi Elektrik’in Türkiye’deki temsilcisi olarak söylemek istiyorum ki, Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamak için her fırsatı kovalıyoruz.” sözleriyle, çalıştaya verdikleri desteğin arka planını açıkladı.

Mitsubishi Electric Türkiye, dünya çapında tanınan Mitsubishi Group şirketlerinden biri olan Mitsubishi Electric Corporation’un Türkiye’deki oluşumu. 2012 yılında Genel Teknik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GTS) ile birleştiğini ve ülke genelinde 5 satış ofisi ve 50 çalışanın yer aldığı yeni organizasyon yapısının, sanayi otomasyonu satışlarına resmen başladığını açıklayan Mitsubishi Electric Türkiye, ayrıca klima ile uydu, asansör/yürüyen merdiven, otoray için elektrik ekipmanı ve gibi güç sistemleri gibi altyapı tabanlı iş birimlerinin Türkiye’deki alanını genişletmek üzere de faaliyet göstermeyi ve daha fazla büyüme için Türkiye ile komşu ülkelerde de satışlarının geliştirmeyi planlıyor. Mitsubishi Electric Türkiye, bu yeni yapıyla beraber sanayi otomasyonu satışlarının 2016 mali yılının sona ereceği Mart ayı itibariyle 3 milyar yen olacağını öngörüyor. 

Mitsubishi Electric Türkiye’nin, Türkiye ve çevre bölgelerdeki faaliyet alanları arasında sanayi otomasyonu (satış, mühendislik hizmetleri ve entegrasyon), havalandırma sistemleri ve alt yapı destek gibi hizmetler yer alıyor. Bunların yanı sıra, pazar araştırması da dâhil olmak üzere pazarlama çalışmaları, yerel satış ağlarının oluşturulması ve distribütörlerin yönetimi de bu merkezde yürütülecek.

Bu yıl 1.’si düzenlenen ACATTA 2013 - IFAC Workshop on Advances in Control and Automation Theory for Transportation Applications / IFAC-Ulaşım Uygulamaları için Kontrol ve Otomasyon Teorisindeki Gelişmeler Çalıştayı, International Federation of Automatic Control – IFAC’ın ulusal üye organizasyonu olan Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi (TOK) ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından organizasyonu yapılan bir etkinlik. Ulusal Organizasyon Komitesi Başkanlığı’nı İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez’in yaptığı çalıştayının ana amacı dünyanın her yerinden bu önemli konuda çalışma yapmakta olan tanınmış araştırmacıları bir araya getirerek, araştırmacılar arasındaki bilgi alışverişine olanak sağlamak ve ulaşımda kullanılan en son kontrol ve otomasyon teknikleri konusunda ülkemizdeki bilgi birikimini artırmaktı. Çalıştayının ana teması demiryollarında ulaşım olmakla birlikte, çalıştayda tüm ulaşım modlarına ilişkin ve ulaşımı ilgilendiren çok değişik alanlardan (otonom araçlar, sürü kontrolü, fonksiyonel güvenlik, araç kontrolü gibi) bildiriler de yer aldı. Konusunda dünyaca tanınmış dört davetli konuşmacının da (Loughborough University (İngiltere)’den Prof. Dr. Roger Goodall, University of Kassel (Almanya)’dan Prof. Dr.-Ing. habil. Josef Börcsök, University of Cambridge (İngiltere)’den Prof. Dr. Jan Maciejowski, University of Birmingham (İngiltere)’dan Prof. Dr. Clive Roberts) katıldığı çalıştayda kontrol ve otomasyon kuramının ulaştırma sektörünün çok değişik alanlarında uygulamasına yönelik bildiriler de sunuldu. Çalıştayda 100’e yakın sunum yapıldı.

Yeni Hedef: IFAC Dünya Kongresi

Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesinin ana hedeflerinden biri olan kontrol bilimi ve mühendisliğinin Türkiye’de yaygınlaşması ve bilinirliğinin artması konusunda önemli bir kilometre taşı olarak IFAC Dünya Kongresi’nin (IFAC World Congress) Türkiye’de düzenlenmesi hedeflenmektedir. Dünyanın dört bir yanından binlerce araştırmacının katıldığı IFAC Dünya Kongresi’nin Türkiye’de yapılması hiç şüphesiz kontrol ve otomasyon konusunda ülkemize son derece büyük bir ivme ve prestij kazandıracaktır. Dünya Kongresi’ni Türkiye’de düzenleyebilmenin ön koşullarından birisi de ACATTA 2013 gibi IFAC çatı altındaki sempozyum ve çalıştayların başarı ile gerçekleştirilmesidir. Bu bağlamda çalıştayın bir amacı da ülkemizde kontrol ve otomasyon sektörünün gelişmesine önemli katkılar sağlaycağına inandığımız IFAC Dünya Kongresi’nin Türkiye’ye getirilmesi konusunda yardımcı olmasıdır.

Mitsubishi Electric