Saturday, Sep 07th

Last updateFri, 06 Sep 2024 8am

You are here: Home E-Magazine Ürünler İlaç endüstrisi için sürdürülebilir seçenekler sunan yenilik

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

İlaç endüstrisi için sürdürülebilir seçenekler sunan yenilik

Aluflexpack şirketi, ambalajlama sektörü için öncelikli olarak ilaç endüstrisinde kullanılacak ancak kendisine de daha geniş bir kapsamda uygulama alanı bulabilecek yeni farmasötik bir blister ambalaj geliştirdiğini duyurdu.  

Şirket tarafından yapılan açıklamada, tamamen lake alüminyum kullanılarak üretilen 4∞ Form ürününün, öncelik olarak ilaç endüstrisinde kullanılmak üzere tasarlandığı ve bu endüstride tablet, kapsül ve benzeri ürünlerin ambalajlanmasında kullanılan OPA/AL/PVC (cold form) veya PVC/PVDC (thermoform) gibi mevcut çözümlerin yerini alabileceği belirtiliyor. Şirkete göre burada öne çıkan nokta, yenilikçi Aluflexpack ambalajının tamamen lake alüminyumdan yapılmış olması. Ürün adının da atıfta bulunduğu alüminyum, şirket tarafından ambalaj endüstrisinde ürün güvenliği ve kalitesinin korunması ile ilgili olan son derece önemli özellikleri kaybetmeden sınırsız veya sonsuz geri dönüştürülebilen bir malzeme olarak tanımlanıyor. 

Şirkete göre, ayrıca alüminyum son derece hafif olmasının yanı sıra hem yüksek hem de düşük sıcaklıklara karşı dayanıklı olabiliyor. Nem, ışık, oksijen ve diğer gazlarla birlikte bakteri ve mikroorganizmalara karşı %100 koruma sağlayabiliyor. Bu nedenle esnek alüminyum ambalaj içindeki ürünler çok daha uzun bir raf ömrü sunabiliyor.

Aluflexpack CEO’su Johannes Steurer: “40 yılı aşkın süredir alüminyum bazlı ürünler geliştiren bir esnek ambalaj şirketi olarak koruma faktörü başta olmak üzere alüminyumun sunduğu bütün özelliklerin arkasındayız. Müşterilerimizle sürekli olarak iletişim halindeyiz ve ambalajlama yolculuklarında onlara yardımcı olmak için alüminyumu kullanabileceğimiz farklı yolları araştırıyoruz. Pazara yön veren yeni regülasyonlar bizleri daha önce kimsenin yapmadığı bir şeyi denemeye teşvik etti: ilaç endüstrisi için yeni, tamamen geri dönüştürülebilir bir ürüne lake alüminyum formu vermek! Güçlü tedarikçi ve iş ortağı ağımızı, daha da önemlisi Ar-Ge departmanımızın deneyimini ve derin endüstriyel bilgisini kullanarak, ilaç pazarını yeni ve daha sürdürülebilir bir yönde şekillendirebilecek yeni bir çözüm bulmayı başardık” ifadeleri ile yeni ürün hakkındaki memnuniyetini dile getiriyor.

Ürün; şekil, baskı ve markalama dahil olmak üzere müşterilerin tüm ihtiyaçları için uyarlanabiliyor ve sunduğu güçlü koruma nedeniyle antibiyotikler ve reçetesiz satılan ilaçlar gibi farklı ürünlerin ambalajlanmasında kullanılabiliyor.

Ayrıca şirket, yeni ürünün geri dönüşüm için ideal olduğunu, etkin koruyucu özelliklere sahip olduğunu ve yakın zamanda kabul edilen Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliği (PPWR) gibi mevcut ve muhtemel farmasötik ve ambalajlama mevzuatıyla uyumluluk gösterdiğinin altını çiziyor.

Aluflexpack, çok sayıda sertifika ile belgelendirdiği üzere sürdürülebilirlik konusunda son derece kararlı. Şirket, 2024 Mayıs ayında sürdürülebilirlik performansını çevre, işçi ve insan hakları, sürdürülebilir tedarik ve etik olmak üzere dört ana hususta değerlendiren EcoVadis tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Böylelikle baskı endüstrisinde EcoVadis tarafından değerlendirilen şirketler arasında ilk %1'lik dilimde yer aldı. Şirket ayrıca, Avrupa Birliği Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliğine (PPWR) tam uyum sağlayan döngüsel çözümler geliştiriyor. Ek olarak, çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirme çabalarında Bilimsel Tabanlı Hedefler girişimine (Science-Based Targets initiative) de bağlılığını sürdürüyor.

Aluflexpack AG Hakkında

Aluflexpack; kahve ve çay, ilaç, evcil hayvan maması, şekerleme ve süt ürünleri gibi nihai pazarların yanı sıra gıda ve gıda dışı pazarlar için de esnek ambalaj çözümleri üretiyor. Merkezi İsviçre'nin Reinach (Aargau) kentinde bulunan şirketin İsviçre, Fransa, Polonya, Türkiye, Hırvatistan, Tunus ve 2024 yılı itibariyle ABD'de üretim tesisleri bulunuyor. Şirketin 31 Aralık 2023 tarihindeki çalışan sayısı ise 1.602.