Sunday, Dec 22nd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home Article Haberler Clariant’tan suya dayanıklı akrilik boyaları destekleyen yeni polimerik emülgatörler

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Clariant’tan suya dayanıklı akrilik boyaları destekleyen yeni polimerik emülgatörler

Üretim avantajları: Minimum koagülasyon ile daha verimli bir bağlayıcı üretimi

Clariant, polimerik bağlayıcılar için iki yenilikçi reaktif emülgatörü Emulsogen® CPA 100 XS ve Emulsogen® CPN 100 XS’i piyasaya sürüyor. Bu emülgatörler, boya üreticilerinin olağanüstü su dayanımına sahip, kirlenme ve yağmur izi oluşumuna daha dayanıklı dekoratif boyalar üretebilmesine olanak sağlıyor.

Clariant'ın yeni emülgatörleri, kararlı, olağanüstü hidrofobik, küçük tanecikli bağlayıcılar oluşturmak için saf akrilik ve stiren akrilik bağlayıcılara adeta çapa gibi tutunuyor. Boyanın su dayanımı ve yüzeye yapışması gibi temel özelliklerini olumsuz etkileyen veya yağmur izi ve kirlenme gibi hoş olmayan estetik kusurlara neden olan emülgatör migrasyonunu önleyerek boya üreticilerinin en son gereksinimlerini de karşılayabiliyor.

Clariant Endüstriyel Uygulamalar Bölümü’nün Global Pazarlama Lideri olan Sebastian Prock yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları söyledi: “Kirlenme ve yıkama dayanımı, günümüzün dış cephe dekoratif kaplamalarında giderek daha fazla talep ediliyor. Çeşitli faktörlerden etkilenmesine rağmen, daha az su emme özelliğine sahip bir akrilik veya stiren akrilik bağlayıcı, bileşenlerini ve koruyucu özelliklerini muhafaza etmek üzere sıkıca kapatılmış bir film oluşturuyor. Boya performansına olumsuz etkileri olan emülgatör sızıntısı olmadığında, yağmur izleri gibi istenmeyen durumların oluşma olasılığı daha da azalır. Yapılan testlerde bu emülgatörlerimiz, alternatiflerine kıyasla beyazlamayan, şeffaf filmler oluşturarak daha yüksek performanslı boyalar ve endüstri tarafından kabul edilen daha yüksek kaliteli, suya dayanıklı bağlayıcılar elde edilmesine olanak sağlıyor.”

Yeni emülgatörler, boyalara olan faydalarının yanı sıra daha pürüzsüz ve daha sorunsuz bir bağlayıcı üretim sürecinin avantajlarını da beraberinde getiriyor. Bağlayıcı, daha küçük ve kararlı parçacıklara sahip olduğundan, karıştırma hızında yavaşlamaya veya daha fazla temizlik molasına ihtiyaç duyulmasına neden olan büyük parçacıklara kıyasla, daha az tıkanma veya koagülasyon oluşmasını sağlıyor.