Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Article Haberler Henkel 30. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

Henkel 30. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

Şirket 2025 için ambalajlarının yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir olmasını hedefliyor

Henkel, sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği başarı ve ilerlemenin detaylarıyla ortaya konulduğu 30. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

2010’da Henkel, 2030 için somut hedeflerle desteklenen uzun vadeli bir sürdürülebilirlik stratejisi belirledi. Bu strateji ve hedefler bugüne kadar sürekli olarak düzenlendi ve kapsam olarak genişletildi. Daha az kaynakla daha çok değer yaratmayı ve artan dünya nüfusunun iyi yaşamasına katkı sağlarken global ayak izini azaltmayı amaçlamak ise sürdürülebilirlik stratejisinin temel taşını oluşturuyor.

2020 yılı, 2030’a giden yolun yarısına gelindiğine işaret ediyor. Şirket geride kalan on yılda sürdürülebilirlik stratejisinin tüm boyutlarında kayda değer bir ilerleme ortaya koydu: Genel ölçekte, şirket çevresel ayak izini karbondioksit salınımı, atık ve su olmak üzere üç farklı boyutta yüzde 39 oranında azaltmayı başardı. Bu da, 2020 için koyulan yüzde 30 oranında azaltma hedefinin gerçekleşmesinin ötesinde, kayda değer bir seviyede ilerleme sağlandığı anlamına geliyor. Buna ek olarak Henkel, global kaza sıklık oranını yüzde 50 azaltarak 2020 güvenlik hedefini de gerçekleştirmiş oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Henkel CEO’su Carsten Knobel, “Henkel olarak bizler için sürdürülebilirlik sadece uzun zamandır süregelen geleneğimizin parçası değil, aynı zamanda “Amaca Yönelik Büyüme” için stratejik gündemimizin de önemli bir unsuru. 2010’da, uzun vadeli sürdürülebilirlik stratejimizi ve 2030’a kadar uzanan hedeflerimizi belirlemiştik. O zamandan bugüne ortaya koyduğumuz ilerlemeden dolayı gurur duyuyoruz. Hedeflerimizin çoğunu gerçekleştirmenin yanı sıra, bazı hedeflerimizde daha da ileri gitmeyi başardık. Tüketici ve endüstriyel iş birimlerimizde hayata geçirdiğimiz sürdürülebilir inovasyonlarla, sürdürülebilirlik alanındaki lider pozisyonumuzu güçlendirmek ve içinde bulunduğumuz piyasaların büyümesinden daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ambalajlama hedeflerine ulaşmada görünür ilerleme

Şirket aynı zamanda döngüsel bir ekonominin gelişimini aktif olarak teşvik ediyor ve ambalajlama için iddialı hedeflerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2025 için belirlenen hedef, Henkel ambalajlarının yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir* olması. 2020 sonuna gelindiğinde şirket bu hedefini yaklaşık yüzde 89 oranında gerçekleştirmeyi başardı.

Henkel ambalajlarında kullanılan geri dönüştürülmüş materyal oranını artırmak amacıyla istikrarlı bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. Şirket bünyesindeki birçok marka halihazırda geri dönüştürülmüş materyallerden üretilmiş ambalajlar kullanıyor. Şirket, tüketici ürünlerinde kullanılan geri dönüştürülmüş plastik oranını 2025’e kadar dünya genelinde yüzde 30 seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefliyor. 2020 sonunda ise bu oran yaklaşık yüzde 15 seviyesinde idi.

* İçerik maddelerinin ya da kalıntıların geri dönüştürülebilirliği etkileme ya da geri dönüşüm akışlarını kirletme ihtimali bulunan yapıştırıcı ürünler hariç