Monday, Dec 23rd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home Article Haberler WIN EURASIA 2019, imalat sanayinin önde gelen firmalarını bir araya getirdi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

WIN EURASIA 2019, imalat sanayinin önde gelen firmalarını bir araya getirdi

WIN EURASIA 20 ülkeden 1400’e yakın katılımcıyı 122 ülkeden 77.403 ziyaretçiyle buluşturdu. Yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği fuarda, 30’u aşkın ülkeden alım heyeti gerçekleştirildi, ihracatçı firmalar milyon Euro değerinde yeni işbirliği anlaşmalarına imza attı.

14-17 Mart tarihleri arasında ‘Geleceğin Parçası Ol’ sloganıyla Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey tarafından, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 26. Uluslararası “WIN EURASIA” Fuarı, Türkiye sanayisini dünyanın önde gelen sanayi ülkeleri ile bir araya getirirken 30’u aşkın ülkeden alım heyetlerini fuar kapsamında Türk üreticileriyle buluşturdu.

Ticaret Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, 26. yılında yine birçok yeniliğe sahne oldu. Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden enerji, elektrik ve elektronik ekipmanlara; hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem sanayide dijitalleşme konsepti ile “WIN EURASIA” çatısı altında bir araya geldi.

Türkiye’nin ticari hedefleri fuarlarımızın da hedefleri arasında

“WIN EURASIA” 2019’un Türkiye sanayi için tarihi bir başarıyla sonuçlandığına dikkat çeken Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel; fuarın Türkiye ekonomisini 2019 ihracat hedeflerine taşıyacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu yıl 26’ncısını düzenlediğimiz WIN EURASIA ile Türkiye sanayisini küresel rekabete taşıyacak önemli bir buluşma gerçekleşti. Fuarın hazırlık aşamasında yerli firmaların ihracatına daha fazla katkı sağlama vizyonuyla çalışmalarımızı yürüttük. Bu dört günlük süre zarfında attığımız adımların olumlu sonuçlarını tüm katılımcı markalarımızla birlikte yaşadık. Türkiye’nin ihracatında önemli bir yer tutan Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, Orta Doğu’dan Kuzey Amerika’ya Kuzey ve Güney Afrika’dan, CIS ve Asya ülkelerine kadar birçok yabancı markayla Türkiye üreticilerini aynı masada bir araya getirdik. İhracatçı firmaların WIN EURASIA kapsamında hayata geçirdikleri yeni anlaşmaların meyvesini önümüzdeki süreçte toplayacaklarına inanıyoruz. Gerek ziyaretçilerimizin gerekse katılımcılarımızın fuar süresince duydukları memnuniyeti dile getirmeleri ve milyon Euro değerinde anlaşmalara imza attıkları bilgisini bizlerle paylaşmaları, ben ve ekibim için 1 yıl boyunca zorlu koşturma ve çalışmalarımızın en büyük meyvesi. Bu güzel başarıda rol almanın mutluluğu bizler için paha biçilemez. Bunun yanı sıra WIN EURASIA 2019 Fuarımız için eşsiz bir deneyimi gerçekleştirme hedefi ile oluşturduğumuz mobil uygulamamızın bugün B2B alanında indirilen mobil uygulamalar arasında 1.sırada yer alıyor olması da bizler için bir diğer mutluluk verici başarı hikâyesi. Kendi alanındaki kategoride çok geniş kitlelere hizmet veren firmaların mobil uygulamalarını dahi geride bırakarak 10 binlerce sektör profesyoneli tarafından indirilen mobil aplikasyonlar içerisinde 1. sırada yer almamız dijital platformda da WIN EURASIA fuarına olan ilginin önemli bir göstergesi.”

Önümüzdeki 10 yıl Türkiye’nin başarı hikâyeleri konuşulacak

26. Uluslararası “WIN EURASIA” Fuarının açılışında konuşan, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak çalışmalarını milli teknoloji hamlesi başlığıyla sürdürdüklerini söyledi. Bakan Yardımcısı Kacır sözlerine şöyle devam etti; 

“Ülkemiz için stratejik değer taşıyan kritik ürünlerin milli ve özgün olarak geliştirilmesi ve üretilmesini ve yine uluslararası rekabette Türkiye’yi öne çıkaracak rekabetçi üstünlük alanlarımızın belirlenmesi, bu alanlarda yerli ve milli üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bizim genç nüfusumuzun dinamizmi en büyük değerimiz. Bizim yakaladığımız büyüme ortalamaları çevre ülkelerin ve Avrupa ülkelerinin çok üzerinde. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye çok büyük adımlar atmış olacak. Hep birlikte başarı hikâyelerimizin sayılarını çoğaltacağız. Ve bütün bunları yaparken elbette dünyaya kapalı bir ülke olarak değil, dünyaya açık, küresel şirketlerin hedeflerini ülkemizin hedefleriyle buluşturduğumuz projeler yürüten bir ülke olarak yapacağız. Biz dünyaya açık bir ülkeyiz ve özellikle son 40 yıldır dünyaya açılma sürecinde yine kendi başarı hikâyemizi yazdık.”

Türkiye’nin ihracatçıları milyon Euro’luk yeni işbirliklerine imza attı

Uluslararası firmaların Türkiye’deki ortak buluşma noktası haline gelen “WIN EURASIA”, ‘Yurtdışı Alım Heyeti Programları’ çerçevesinde 30’u aşkın sektör profesyoneli delegasyon gruplarına ev sahipliği yaptı. Fransa, İtalya, İspanya, Belarus, Fas, Kırgızistan, Kazakistan, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tacikistan, Ukrayna, Fas, Tunus, Cezayir ve Lübnan başta olmak üzere önemli alıcı grupları, 1000’in üzerinde Türkiye ihracatçısıyla görüşerek yeni anlaşmalara imza attı.

MİB, MAİB, MAKFED, İSDER, ENOSAD, AKDER, ETMD, ROBODER, VDMA ve ZVEI gibi sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen fuara yurt genelinden birçok firma yoğun katılım gösterdi. Sanayi ve Ticaret Odaları, Meslek Odaları ve Federasyon kurumlarıyla işbirliği sonucunda, Türkiye genelinden 41 ilden 120 otobüsle hareket eden Anadolu delegasyonu grupları ise fuarı ziyaret ederek potansiyel alıcılarıyla tanışma fırsatı buldu. 

“WIN EURASIA” Fuarı’nın odak noktası sanayide dijitalleşme oldu

Uluslararası firmaların robot, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformlarını de sergilediği fuar, 360 derece imalat sanayinin tüm bileşenlerini İstanbul’da buluşturdu.  Fuar ziyaretçileri otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti ve arttırılmış gerçeklik gibi teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı buldu.

TİM ve ENOSAD işbirliği ile Türkiye sanayisini daha ileriye taşıma, teknolojisini etkin kullanma, katma değeri yüksek ürünler yaratılmasına katkı sağlama amacı ve misyonuyla fuara eş zamanlı olarak forum ve konferanslar da düzenlendi. Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı, Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Ahmet Özkaynak, Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Müdürü Derya İren ve Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın aralarında bulunduğu birçok uzman isim yaptığı sunumlarla Türkiye sanayisinin geleceğine ışık tuttu. 

Sanayiye değer katan projeler “WIN EURASIA” da ödüllendirildi

WIN EURASIA bünyesinde ENOSAD işbirliği ile bu yıl ilk kez düzenlenen “WINOVATION” yarışmasında dereceye giren projeler ödüllendirildi. Ürün, hizmet, tasarım, teknoloji, teknik altyapı, çözüm, iş modeli, organizasyon ve sosyal çevre gibi konu başlıkları altında teknik inovasyon ağırlıklı, özgün projeler üreterek dereceye giren markalara fuar kapsamında düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. 

Yarışma kapsamında, geliştirdiği Yapay Zekâ ile Kestirimci Yönetim projesiyle Doruk Otomasyon ve Yazılım A.Ş.1.lik ödülünün sahibi olurken, Şantiye İzleme ve Güvenlik Çözümü projesiyle Okyanus Teknoloji firması 2.lik ödülünün sahibi oldu. Yarışmada 3.lük ödülü ise iki ayrı projeye birden verildi. HKSM IOT servis projesiyle Hareket Kontrol Servis Merkezi ve Yenilikçi Karekod Yazma projesiyle Dedem Elektrik Taah. Otomasyon firması 3.lük ödülüne layık görüldü. Bir sonraki WINEURASIA Fuarı 12 – 15 Mart 2020’de gerçekleştiriliyor olacak.