Friday, Sep 20th

Last updateFri, 20 Sep 2024 8am

You are here: Home Article Haberler Kautex Maschinenbau Bonn’daki yeni fabrika binasını hizmete açtı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Kautex Maschinenbau Bonn’daki yeni fabrika binasını hizmete açtı

Dünyanın önde gelen ekstrüzyon şişirme makinası üreticilerinden Kautex Maschinenbau son yıllardaki hızlı büyümesine devam ediyor. 2016 yılını rekor 122 milyon Euro ciro ile tamamlayan Kautex, 2017 yılını yeni bir rekorla, yaklaşık 140 milyon Euro ciroyla kapatmaya hazırlanıyor. 

Artan talebe Almanya ve Çin’deki üretim tesislerinin karşılık vermekte zorlanması üzerine, Almanya’daki merkez kampüsüne yeni bir üretim binası eklenmesine 2016 yılında karar verilmişti. İnşasına Şubat ayında başlanan, tamamen özkaynaklarla finanse edilen, 5,000 m2’lik yeni bina dokuz ay gibi kısa bir sürede tamamlandı ve resmi açılışı yapıldı.

Yeni bina öncelikle Kautex’in son yıllarda geliştirdiği ve satışları artış gösteren iki modelin üretiminde kullanılacak. Küçük şişelerden 30 lt’lik çanta bidonlara kadar olan tüketici ve endüstriyel ambalaj uygulamaları için geliştirilen tam elektrikli KBB serisi ve otomotiv endüstrisinde yoğun olarak kullanılan 3 boyutlu hortum uygulamaları için KSB serisi. Kautex’in satışları ve yeni fabrikası ile birlikte insan kaynağı da son yıllarda hızlı büyüdü. Yeni binada bu ihtiyacı karşılamak için 80 kişilik yeni ofis alanı da bulunuyor.

Açılış kurdelesi kesilirken: (Soldan sağa) Dr. Olaf Weiland, Guido Déus, Andreas Lichtenauer9 Kasım’daki resmi açılışa iş ve siyaset dünyasından önemli kişiler katıldı. Belediye Başkanı Guido Déus ve Ekonomik Kalkınma Ofisi Başkanı Victoria Appelbe konuşmacılar arasındaydı. Kautex Maschinenbau CEO’su Dr. Olaf Weiland törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ambalaj sektörüne yönelik enerji verimli ve yüksek performanslı şişirme makinalarımızın kararlı bir şekilde artan taleple karşılaşması bizi mutlu ediyor. Geçmişte ağırlıklı olarak büyük otomotiv makinalarını üretiyorduk. Son yıllarda ise otomotivdeki büyümemize paralel olarak ambalaj sektöründe de önemli büyüme oranlarına imza attık. Bu da bizi üretim kapasitemizin sınırlarına getirdi. Yeni binamız sayesinde özellikle son yıllarda artan makine teslimat sürelerini kısaltacağımızı, rekabet gücümüzü daha da artıracağımızı öngörüyoruz” diyerek sözlerine son verdi.