Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Korozo ile Actera Group ortaklık anlaşması imzaladı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Korozo ile Actera Group ortaklık anlaşması imzaladı

Finansal danışmanlığını Ünlü & Co’nun yürüttüğü, Korozo Ambalaj’ın Actera Group ile gerçekleştirdiği ortaklık süreci başarıyla sonuçlandı. Ünlü & Co tarafından yürütülen görüşmeler sonucunda; esnek ambalaj üreticisi Korozo, Türkiye’nin özel girişim sermayesi şirketi Actera Group ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Yatırım danışmanlığı ve varlık yönetim şirketi Ünlü & Co’nun Korozo Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. (“Korozo”) hissedarlarının finansal danışmanı olarak, bir süredir yürüttüğü görüşmeler Korozo’nun Actera Group ortaklık süreci hisse devir ve ortaklık anlaşmalarının imzalanması ile sonuçlanmış oldu.

Ortaklık ve yürütülen süreç ile ilgili bilgi veren Ünlü & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü İbrahim Romano, “Türkiye’nin son dönemdeki en önemli işlemlerinden birini başarıyla sonuçlandırmış bulunuyoruz. Türkiye’nin en bilinen esnek ambalaj üreticisi şirketleri arasında yer alan Korozo, yaklaşık 250 milyon Euro cirosu ile, Avrupa'nın en büyük 10 esnek ambalaj üreticisinden biri olmayı hedefliyor. Actera ve Korozo kurucularının hedefi şirketi gerek organik gerek inorganik bir şekilde büyüterek Avrupa coğrafyasında yaklaşık %3 pazar payına ulaştı. Korozo yeni yatırımları ve hızla artan ihracatı ile ülkemize ciddi bir döviz girişi ve istihdam sağlamış olacak. İşlem, Rekabet Kurumu onayının alınması ile tamamlanacaktır” dedi.

Korozo ortaklığı Ünlü & Co’nun son bir yıl içinde gerçekleştirdiği 5’inci işlemi oldu. Ünlü & Co’nun bu dönemde sonuçlandırdığı işlemler arasında; Asset Medikal Tasarım A.Ş’nin Pera Capital ile ortak olması, kimyasal depolama tesisi Solventaş’ın hisselerinin Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding A.Ş’ye devredilmesi, Yıldız Holding’in içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Mevye Suları’nın 335 milyon TL karşılığında Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’a satılması, Malezya’nın elektrik tedarikçi şirketi Tenaga Nasional Berhad’ın (“TNB”), Türk enerji şirketi Gama Enerji A.Ş.’nin yüzde 30 hissesini 255 milyon dolara satın alınması işlemlerinde finansal danışman olarak görev yaptı.

Pay Piyasaları tarafında ise Ünlü & Co, Anadolu Cam’a ait Soda Sanayii'deki 100 milyon dolarlık, Sabancı Holding’e ait 75 milyon dolarlık ve ardından Petkim'in 50 milyon dolar değerinde hisse satış işlemlerine aracılık etti.