Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler K 2016 Düsseldorf – İnovasyon ve uluslararası iş bağlantıları için itici güç

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

K 2016 Düsseldorf – İnovasyon ve uluslararası iş bağlantıları için itici güç

Önümüzdeki Ekim ayında plastik ve kauçuk sektörlerinden gelecek 3.000’i aşkın firma geleceğe yön verecek nitelikteki yenilikçi ürün ve üretim yöntemlerini ve sektörel sorunlara ilişkin çözümlerini tanıtacaklar

Artan dünya nüfusu, hızlanan kentleşme süreci, artan enerji gereksinimi, doğal kaynaklarda azalma ve iklim değişikliği gibi olgular üstesinden gelinmesi gereken yeni koşulları oluşturuyor. Bu küresel görevler elbette yaratıcı beyinler, yenilikçi teknolojiler ve yüksek performanslı malzemeler gerektiriyor. Plastik ve kauçuk sanayileri yeni çözümlerini tanıtmak amacıyla 19 - 26 Ekim 2016 tarihleri arasında Düsseldorf’ta düzenlenecek  K 2016 Fuarı’nda buluşuyor. Gerek sektör açısından gerekse endüstriyel uygulamalar açısından sektöründe dünyanın en önemli ihtisas fuarı olan K Fuarı sektördeki en önemli eğilimleri ve geleceğe yön verecek gelişmeleri buluşturuyor. K Fuarı, hammadde üreticileri, plastik ve kauçuk makineleri üreticileri ve imalat sanayinin yanısıra bu ürünleri kullanan belli başlı sektörler için de önemli bir inovasyon ve ticaret platformu oluşturuyor.

K 2016 için başvurular uzun süre önce tamamlanmış bulunuyor. Fuara 50’yi aşkın ülkeden 3.000’i aşkın firma katılacak. Bu yıl yine başta Almanya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Fransa ve Türkiye olmak üzere Avrupalı üreticiler ve ABD firmaları güçlü bir şekilde temsil edilecek. K Fuarı’nın aynı zamanda dünya pazarlarındaki değişimleri de belirgin şekilde yansıttığını görüyoruz: Asya ülkelerinden gelen firmaların sayısı ve kullandıkları sergi alanı birkaç yıldan beri belirgin şekilde artıyor. Özellikle Çin, Tayvan, Hindistan, Japonya ve Güney Kore’den katılımların ciddi ölçüde artmış olduğu dikkat çekiyor. Katılımcı firmaların çeşitliliği ve uluslararası niteliği bu yıl da sektörün ana konularının – özellikle de enerji, kaynak ve malzeme verimliliği gibi konuların – yanısıra özel pazar segmentlerinin de fuar çerçevesinde ele alınacağını gösteriyor.

K 2016 için yine Düsseldorf Fuar Merkezi’nin tamamı kullanılacak. Katılımcı firmalar sunumlarını 19 salonda yaklaşık 170.000 metrekare net alan üzerinde sergileyecekler. Salonlar ağırlıklı ürün gruplarına göre düzenlenmiş olacak:

 Makine ve Ekipmanlar

 Hammaddeler, Yardımcı Maddeler

 Yarı Mamuller, Teknik Parçalar ve Takviyeli Plastik Ürünleri

 Hizmetler 

Makine ve Ekipmanlar – Dünya Prömiyeri

K Fuarı’nın en büyük katılımcı grubunu oluşturan makine ve ekipman üreticileri ilk kez fuarda tanıtacakları yeni ürünleriyle gelecekler. Makine ve ekipman üreticileri fuar alanının yaklaşık üçte ikisini kullanacak ve 1 ila 4. salonlar arasında ve 9 ila 17. salonlar arasında yer alacaklar. Dünyanın çeşitli yerlerindeki mühendisler ve makine üreticileri önümüzdeki Ekim ayında çalışır halde sergileyecekleri karmaşık üretim ünitelerini hazırlamak için yoğun bir çalışma içinde bulunuyorlar. Yenilikçi bir ürünle dünya çapında ilgi uyandırmak açısından K Fuarı’ndan daha uygun bir ortamın mevcut olmadığını söyleyebiliriz, zira dünya genelinde başka hiçbir sektörel etkinlik böylesine uluslararası nitelik taşıyan bir ziyaretçi kitlesine sahip bulunmuyor. 

Hammaddeler ve Yardımcı Maddeler – Geleceğin Hammaddeleri

Hammadde ve yardımcı madde üreticileri polimer araştırmaları alanındaki en yeni gelişmeleri tanıtacaklar. Bunların başında kaynak verimliliği yüksek, dolayısıyla ekonomik ve ekolojik dengeye katkı sağlayacak yeni hammaddeleri sunacaklar. Standart plastiklerin optimize edilmesi, yeni katkı ve dolgu maddeleri, biyopolimerler ve işlevsel polimerler ve kendiliğinden takviye olan polimerler fuarda işlenecek ana konuları oluşturacak. 

Yarı Mamuller, Teknik Parçalar ve Takviyeli Plastik Ürünleri –Gelişmekte olan bir pazar

Yüksek inovasyon düzeyi ve kapsamlı ürün yelpazesi sektörün en belirgin özelliklerini oluşturuyor. İddialı beklentileri karşılayabilmek için enerji kaynaklarına ve çevreye zarar vermeyecek ürünler geliştirebilmek için her zamankinden büyük çaba harcanıyor. Hammadde, yarı mamuller ve teknik parçalar 5 ila 8b salonları arasında sergilenecek. 

Sektörün Performans Barometresi 

K 2016 kapsamında sektörün katma değer zinciri eksiksiz bir şekilde ortaya konuyor. Elbette bu bağlamda kauçuk da belirleyici rol oynuyor. Bu sektör plastik sanayine kıyasla daha küçük bir bölüm oluştursa da, bu ürünleri kullanan sektörler için ilk sırada geliyor ve inovasyon gücüyle öne çıkıyor. Fuarın 6. salonunda yer alacak kauçuk yolu K Düsseldorf’un vazgeçilmez bölümünü oluşturuyor ve ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. 

K Fuarı sektörün performans barometresini ve inovasyonlar açısından da sektörün küresel pazar meydanını oluşturuyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki plastik ve kauçuk sanayilerini temsilen gelecek uzmanlar fuarda, sektörlerinin performans gücünü ortaya koymayı ve otomotiv, ambalaj, elektroteknik, elektronik, iletişim, inşaat, tıp teknolojileri ve havacılık ve uzay sanayilerinden gelecek profesyonellere plastik ve kauçuk malzemelerin gerek güncel gerekse geleceğe yönelik uygulama olanaklarını tanıtmayı amaçlıyorlar. 

Gelişmeleri polimerler belirliyor 

Polimerlerin yeni gelişmeleri belirleyici niteliği, örneğin tüketicilerin korunması söz konusu olduğunda ortaya çıkıyor. Yani plastiklerin –içerdikleri ürünü koruma, hijyen sağlama, tüketiciyi bilgilendirme, depolama ve nakliye işlemlerini kolaylaştırma ve ürünün tazeliğini koruduğunu gösterme gibi işlevleri olan – gıda ambalajlarında kullanılmasında ortaya çıkıyor. Dünya plastik üretiminin yaklaşık üçte biri ambalajlarda kullanılıyor. Bu arada bir ürünün paketlenmesi için kullanılacak ambalajların ortalama ağırlığının geçtiğimiz yıllarda belirgin şekilde azaltılmış olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla giderek daha fazla ürün daha az ambalajla paketleniyor.

Polimerlerin gelişmeleri belirleyici özelliği ulaşım alanında da önem taşıyor: Son yıllarda polimer maddelerin otomotiv ve uçak sanayilerindeki kullanımlarının giderek arttığını görüyoruz. Plastikler ve plastik kompozit malzemeler alışılagelmiş hammaddelere kıyasla eşit veya daha gelişmiş fiziksel ve mekanik özelliklere sahip bulunuyorlar ve bunlara kıyasla çok daha hafif olabiliyorlar.  Plastik malzemeler sayesinde maliyet, kaynak kullanımı ve emisyon açısından ciddi tasarruf olanağı oluşuyor.

Polimerlerin önemli olduğu bir diğer alanı ise inşaat ve konut sektörü oluşturuyor: Polimerler çok yönlü kullanım olanakları ve eşsiz özellikleri nedeniyle inşaat sektörü için vazgeçilmez nitelik taşıyor. Bu malzemeler özellikle pencere profili, kablo kanalı, çatı kaplama ve izolasyon malzemesi, yer kaplaması veya ses izolasyon malzemesi üretiminde kullanılıyor. Dolayısıyla plastik malzemeler soğuk, sıcak ve gürültüyü kesebilme özelliğine sahip bulunuyorlar. Aynı zamanda yeni yapılan içme suyu ve atık su sistemlerinde  –daha ucuz ve daha dayanıklı olmaları nedeniyle – plastik borular kullanılıyor. Rüzgar enerjisi veya fotovoltaik tesislerde  yenilenebilir enerji üretiminde de plastik malzemelerin öne çıktığı görülüyor.

K Fuarı her zaman teknolojik gelişmelerin nabzını tutan bir etkinlik niteliği taşıdı. Fuarın bu özelliğini katılımcı firmaların standlarında, ama aynı zamanda da ziyaretçiler için gerçekten katma değer oluşturacak mesleki çerçeve programında belirgin şekilde görebiliyoruz. Özel gösteri ve „Science Campus“, „Bioplastics Business Breakfasts“ ve „Design Chain Conference“, 3D fab+print ve Plastik Eğitim Girişimi etkinlikleri sektörün en önemli konularını işleyerek, izleyicilere spesifik bilgi edinebilme olanağı sunuyor.

Özel Gösteri „Plastics shape the future“

“Plastics shape the future“ başlıklı özel gösteri, plastiklerin çağdaş yaşam alanlarında – işlevsellik, estetik ve sürdürülebilirlik açılarından – ne denli belirleyici rol oynadıklarını ortaya koyacak. Burada ekonomik ve ekolojik hususların yanısıra deniz kirliliği (Marine Litter) gibi sorunlar da işlenecek. 

Fuarın 6. salonunda gerçekleşecek olan özel gösteri VIP-sunumları, kısa tebliğler, aksiyonlar ve tartışma oturumlarından oluşacak ve sunumların yanısıra yenilikçi stand tasarımlarıyla da öne çıkacak. Öğrenci ve gençlerin geleceğe yönelik fikirleri de fuar süresince yeni yaklaşımlar için itici güç oluşturacak. 

Alman plastik sanayi tarafından Plastics Europe Deutschland e.V ve Messe Düsseldorf himayesinde gerçekleşecek olan özel gösteri K Fuarı’nda 9. kez yer almış olacak. 

Science Campus: Araştırma ve ekonomi dünyalarının diyaloğu 

„Science Campus“ etkinliği K 2016’ya katılan firmaların ve ziyaretçilerin plastik ve kauçuk sektörlerindeki bilimsel çalışmalar ve sonuçları hakkında bilgi edinmesine ve firmaların üniversitelerle deneyim alışverişinde bulunabilmesine olanak sağlıyor. İlk kez düzenlendiği 2013 yılına kıyasla önümüzdeki fuarda „Science Campus“ etkinliğinin daha geniş bir alanı kapsayacağını ve katılan üniversite, araştırma kuruluşu ve destek veren kurumların sayısının da artmış olacağını söyleyebiliriz. „Science Campus“ etkinliğinin merkezinde, sektörel piyasanın önümüzdeki yıllardaki gelişimini kalıcı bir biçimde etkileyecek olan dört ana konu ortaya konacak: Bu konuları

 Kaynak verimliliği

 Katma değer zincirinin dijitalleşme süreci/Endüstri 4.0

 Yeni hammaddeler

 Hafif yapılar 

oluşturuyor ve elbette bilimsel eğitim hususu da önem taşıyor. Ana konular K 2016 İnovasyon Komitesi’ndeki bilim adamları ve onların bağlı oldukları üniversite veya kuruluşlardaki ekipleri tarafından hazırlanacak. Bu konular „Science Campus“ dışında katılımcı firmaların standlarına ve „Plastics shape the future“ özel gösterisine ve „İnovasyon Pusulası“na da yansıyacak.

3D fab+print 

Günümüzde endüstri sektöründe 3D-baskı kadar yoğun tartışılan bir başka konu olmadığını söyleyebiliriz. Katmanlı üretim yöntemleri halen tasarım, ambalaj sanayi, havacılık ve uzay sanayi, otomotiv, diş ve tıp teknikleri, makine ve tesis üretimi sektörlerindeki uygulayıcıları yakından ilgilendiriyor. 3D-baskı yöntemi K 2016 Fuarı’nda da önemli rol oynayacak. Messe Düsseldorf, gelecekte daha da önem kazanacak bu konuya ağırlık vermek amacıyla bundan üç yıl önce 3D fab+print markasını hayata geçirdi. Bu uygulamaya K Fuarı’nın yanısıra, örneğin drupa – Baskı ve Medyalararası Çapraz Çözümler için 1 Numaralı Dünya Fuarı, MEDICA – World Forum for Medicine ve COMPAMED – High-Tech Solutions for Medical Technology ihtisas fuarlarında da ağırlık verildi. KCI Publishing BV ile birlikte hazırlanan www.3dfabprint.com internet adresinde en yeni teknolojilerin yanısıra geleceğe yönelik vizyonlar ve ilginç başarılı uygulama örneklerine yer veriliyor. K 2016 kapsamında eklemeli üretim tekniklerine ilişkin çözümler sunacak tüm katılımcı firmalar ayrı bir broşürle tanıtılacak. 

Biyoplastiklerin içerdiği potansiyel ve olanaklar

Biyoplastikler son yıllarda alışılagelmiş plastiklere takviye olarak, kısmen de alternatif olarak çok önem kazanmış bulunuyor. Biyoplastiklerin – yani gerek organik esaslı olan gerekse biyolojik olarak parçalanabilen plastiklerin – avantajları ve dezavantajları, gelecekte oynayacakları rol ve pazar potansiyeline ilişkin tartışmaların sektörde önemli bir yer tuttuğunu görüyoruz. Biyoplastiklerin içerdiği potansiyel ve olanaklar hakkında bilgi almak isteyenler K 2016 çerçevesinde katılımcı firmaların standlarını ziyaret edebilirler. Ayrıca bioplastics Dergisi ve Messe Düsseldorf işbirliği ile bu konuda daha fazla bilgi aktarılabilmesi için üç etkinlik düzenlenecek: 20 – 22 Ekim tarihleri arasında, öğleden önce düzenlenecek Bioplastics Business Breakfasts etkinliklerinde güncel bilgiler aktarılacak ve deneyimler paylaşılacak. 

Design Chain Conference

Crain Communications tarafından ilk kez düzenlendiği K 2013 Fuarı’nda çok olumlu yankılar uyandıran „Design Chain@K“ Konferansı yine tasarım zincirindeki inovasyonların pratik ve teknik özellikleri hakkında bilgi sunacak. Bu etkinlik gerek tasarımcılara gerekse hammadde üreticilerine, polimerlerin farklı alanlardaki kullanım olanakları hakkında bilgi edinebilme olanağı sağlıyor. Etkinlik kapsamında otomotiv ve tıp sanayi, tüketici elektronikleri ve ambalaj sanayilerinden uygulamalar da sunulacak. 

K 2016 Gençleri Teşvik Etkinlikleri

Plastik Eğitim Girişimi (KAI) gençlere plastik sanayinin gelecek vadeden farklı faaliyet alanlarını yakından tanıtmayı hedefliyor. Ürün sergilerinden moderatörlü tartışma oturumlarına ve deneylere kadar uzanacak olan etkinliklerle gençlerin bu sektörü biraz daha yakından tanıması amaçlanıyor. KAI Girişimi Alman Plastik Sanayicileri Birliği (GKV), meslek kuruluşları ve Messe Düsseldorf tarafından organize ediliyor. 

İhtisas Ziyaretçilerinin Olumlu Yöndeki Değerlendirmeleri

K Fuarı’nın sektör için ne denli büyük önem taşıdığını sadece katılımcı sayısı ve sergilenen ürünlerin kalitesi değil, aynı zamanda ihtisas ziyaretçilerinin yaptıkları değerlendirmelerden de anlıyoruz. Ekim 2013’de düzenlenen son fuara 100’ü aşkın ülkeden 218.000 ihtisas ziyaretçisi geldi. Önümüzdeki fuarda da benzer düzeyde bir katılım bekliyoruz. 2013 yılında ziyaretçilerin % 59’u K Fuarı için yurtdışından geldi. Uluslararası ziyaretçiler arasında Hollanda, Hindistan, Fransa, Belçika, ABD, İtalya ve İngiltere’den gelen konukların ağırlıkta olduğu görüldü. Uzmanların fuar ziyaretinden sonra yaptıkları değerlendirmeler ortaya çok net bir sonuç koyuyordu: Ziyaretçilerin % 90’ından fazlası fuarda edindikleri bilgilerden, gördükleri yeniliklerden ve teknik çözümlerden çok etkilendiklerini belirttiler. Özellikle inovasyon yoğunluğu ve piyasanın lider firmalarının fuara katılmış olmaları ziyaretçiler tarafından olumlu yönde değerlendirildi. Bu değerlendirme sadece plastik ve kauçuk ürün imalatçıları ile kısıtlı kalmıyor. Artık uzun zamandan beri endüstriyel nihai tüketiciler de K Fuarı’nı yakından tanımakta ve ilgi duymakta, sektörleri ve ürünleri için yeni fikirler edinmek amacıyla fuarı ziyaret etmekteler. 

Akıllı Online Hizmetler

Ekim ayında Düsseldorf’ta endüstriyel ortaklarıyla diyalog kurmayı hedefleyen herkesin fuar katılımının en rahat ve kolay şekilde tasarlanabilmesi için Messe Düsseldorf hizmet sunumuna büyük önem veriyor. Burada ilk olarak K 2016 Fuarı’nın değişik sosyal medya kanallarında temsil ediliyor olduğunu belirtmekte yarar var. Twitter, Facebook, LinkedIn ve web sayfası k-online.com gibi medya kanalları fuara ilgi duyan herkese fuar esnasında ve sonrasında güncel bilgiler aktarıyor. Sektöre ilişkin önemli yenilikler ve fuarla ilgili yararlı öneriler ciddi bir enformasyon avantajı sunuyor. Mart 2016’dan itibaren K 2016 katılımcı firmaları kendilerini ve ürün portföylerini katılımcı veri bankasında tanıtıyor olacaklar. Bu tanıtım hizmeti ziyaretçilere aradıkları firmalara, ürünlere ve ürün bilgilerine ulaşabilmek açısından eşsiz bir destek oluşturacak. 

Fuarın internet portali not almak için kullanabileceğiniz My Organizer not defteri, online randevular için MyCalender ve kişisel fuar kataloğunuzu hazırlamak için kullanabileceğiniz MyCatalogue gibi kişisel hizmetlerle fuar hazırlıklarını destekleyici hizmetler sunuyor. Düsseldorf’a ulaşım ve şehirde konaklama olanakları veya online otel rezervasyonu imkanı da yine internet sayfasında sunulan hizmetler arasında yer alıyor.

Ayrıca fuar giriş biletini doğrudan internet üzerinden satın almak, barkod olarak indirmek veya evde basmak da çok büyük kolaylık sunuyor. Elektronik fuar giriş biletleri aynı zamanda fiyat avantajı da sağlıyor: İnternet üzerinden temin edilecek günlük giriş biletleri 49,-- Euro iken, aynı biletler için fuar girişinde 65,-- Euro ödeniyor. Üç günlük abonman için online satın alımda 108,-- Euro, fuar girişinde ise 135,-- Euro ödeniyor. Önceden temin edilen fuar giriş biletleri bir avantaj daha sunuyor: Fuar merkezine gelirken Düsseldorf ve yakın çevresindeki toplu taşıma araçlarında fuar biletlerinizi ulşım bileti olarak kullanabiliyorsunuz. 

K-App ile tüm bilgilere mobil cihazlarınızdan da ulaşabilirsiniz. Katılımcı verileri ve diğer tüm bilgiler akıllı telefonlara indirilebiliyor ve böylelikle fuar öncesinde ve fuar esnasında önemli bir destek oluşturuyor.

Yerinde Kişisel Hizmet 

Yurtdışı temsilciliklerinden oluşan uluslararası hizmet ağı da kapsamlı hizmetler sunuyor. Messe Düsseldorf dünya genelinde 71 büro ile temsil ediliyor. Bu hizmet ziyaretçi, katılımcı ve basın temsilcilerine ciddi avantajlar sağlıyor. Kendi ülkelerinde ve kendi dillerinde destek alabiliyor ve yararlı bilgilere ulaşabiliyorlar. Seyahat organizasyonu veya otel rezervasyonu için de – çoğu kez cazip tur paketleriyle – yardımcı olunuyor. 

Kısa Yürüme Mesafeleri 

Düsseldorf’a gelecek konukları çok işlevsel biçimde tasarlanmış bir fuar merkezinin yanısıra iletişim, ulaşım, konaklama ve eğlence olanaklarına ilişkin olarak da çok güçlü bir altyapı bekliyor. Düsseldorf havalimanından fuar merkezine kısa aralıklarla otobüs seferleri yapılıyor. Fuar merkezine taksi ile de birkaç dakikada ulaşılabiliyor.

Aynı şekilde fuar merkezinden Düsseldorf şehir merkezine de çok kısa sürede ulaşmak mümkün olabiliyor. Düsseldorf önemli bir medya ve uluslararası ticaret merkezi olmanın yanısıra fuar sonrasında da cazip eğlence olanakları sunuyor. Tarihi şehir merkezindeki sayısız restoran ve bar, şık ve sıradışı dükkanlar, 20’yi aşkın müze, opera ve sayısız etkinlik farklı tercihlere yanıt verebiliyor. 

Geleceğe Bakış – 19 Ekim 2016’dan itibaren 

K Fuarı dünya genelinde en yüksek inovasyon yoğunluğu ile geleceğe yönelik vizyonların tanıtıldığı bir iş ve enformasyon platformu niteliği taşıyor. Geleceğe yön verecek ürün ve çözümlerin ve çok sayıda araştırma kuruluşunun temsil ediliyor olması, fuarı geleceğe yönelik gelişmeler açısından itici güç oluşturacak önemli bir buluşma noktası haline getiriyor. Sanayi ve araştırma sektörlerinden gelecek temsilciler sektörün uzmanlarına plastik ve kauçuk sanayilerinin geleceğine yönelik vizyonları ve senaryoları sunacaklar. Fuarı tanıyanlar bunların boş sözler olmadığını yakından bilirler. K 2016 Fuarı’nda fikirler verimli iş bağlantılarına dönüşecek. Katılımcı firmalar ve ihtisas ziyaretçileri 19 Ekim tarihinden itibaren bunu kanıtlamaya başlayacaklar.