Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Geleceğin ambalajları 2016 trendleri

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Geleceğin ambalajları 2016 trendleri

Rafa çıkardığı her projesinde markalarına ölçümlenebilir ve sürdürülebilir başarılı pazarlama sonuçları sağlayan Tasarist ekibi ambalajda 2016 trendlerini değerlendirdi.

Tasarist, birlikte çalıştığı markalara gerek trend analizinde, gerekse de tasarım öğelerinin bu analize göre şekillendirilmesinde önemli avantajlar sunan bir tasarım ajansı. Genç tasarımcılarla çalışan, yeni müşterileri farklı çözümlerle şaşırtırken halihazırdaki tüketicileri koruyan, trendleri ve modayı takip eden Tasarist, gücünü ambalaj tasarımı konusundaki yetkinliğinden alıyor. Rafa çıkardığı her projesinde markalarına ölçümlenebilir ve sürdürülebilir başarılı pazarlama sonuçları sağlayan Tasarist ekibi ambalajda 2016 trendlerini değerlendirdi.

Daha fonksiyonel

Dünyada artık daha şehirli ve yaşlanan bir nüfus var. Bu nüfusun yaşam standartları eskiye oranla yüksek ama vakitleri ve tahammülleri az. Bu yüzden, kullanım kolaylığı sağlayan, mümkün olduğunca işlevsel ve akıllı ambalaj modelleri 2016’da da yükselişte olacak. Tasarist Yaratıcı Yönetmeni Musa Çelik; “On the go packaging artık daha sık karşılaşacağımız bir ambalaj terimi” diyor ve ekliyor “Pek çok insan yeme-içme ihtiyacını hareket halindeyken karşılıyor. Hal böyle olunca açması, kapaması, taşıması kolay ambalajlar gıda ve içecek kategorilerinde daha çok tercih edilecek. Yaşam alanlarının küçüldüğü, aile nüfusunun azaldığı günümüzde kompakt ambalajlara yönelim de hızla artacak.

Daha yeşil

Tasarist’e göre, sürdürülebilirlik ve sağlıklı yaşam önümüzdeki süreçte etkisini görmeye devam edeceğimiz bir diğer önemli trend. Tasarist Genel Koordinatörü Reşan İlhan bu durumu; “İnsanların ihtiyaç ve istekleri sınırsız, ancak dünya üzerindeki enerji ve hammadde kaynakları oldukça sınırlı ve her geçen gün tükenmekte. Toplumda artan bilinç düzeyi ile insanlar artık çevreye daha duyarlı. Daha az malzeme kullanılarak üretilen geri dönüştürülebilir ambalajlar satın alma noktasında tercih edilmenin yadsınama aktörlerinden biri haline gelecek” diye özetliyor.

Daha estetik

Konu ambalaj tasarımı olunca, fonksiyonellik ve çevreye duyarlılık yanında artan estetik algısı ve yükselen beklentiler de göz önünde tutulması gereken hayati faktörler. Sosyal paylaşım platformları ve online mecraların yaygınlaşmasıyla tüketicilerin sadece kendine sunulanla sınırlı olmadığı bir dönem başladı. Selfie akımının etkisiyle de her an, her yerde fotoğraflanmaya hazır olma algısı oluştu. Tasarist ekibi, özellikle genç neslin elinde tuttuğu veya masasına koyduğu ambalajları artık stilini tamamlayan bir aksesuar olarak gördüğünün altını çiziyor ve belirtiyor; “Bunun kaçınılmaz sonucu olarak karakter sahibi, iyi görünümlü ve modaya uygun ambalaj tasarımları eskiye oranla çok daha fazla rağbet görecek”.