Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Ambalaj tasarımının ustası: Tasarist

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Ambalaj tasarımının ustası: Tasarist

Tasarımın ustası Tasarist, gıdadan ev temizlik ürünlerine, kozmetikten bebek ürünlerine, online satıştan tekstile çeşitli sektörlerin ambalajlarına hayat veriyor.

Tasarist, ambalaj tasarımı alanında uzmanlaşmış bir ajans. Telaffuzu insanlara biraz zor gelse de üstüne kafa yorarak konulmuş bir ismi var. “ist” son eki pek çok dilde eklendiği kelimeyi o işin ustası anlamına getiriyor. Bundan yola çıkarak ambalaj tasarımı tasarımın ustalık evresi ise, Tasarist de tasarımın ustası anlamına geliyor. 

Ambalaj tasarımı, grafik tasarım, pazarlama alanlarında farklı farklı yerlerde deneyim biriktiren bir ekip 2011 yılında Tasarist’in çatısı altında bir araya geliyor. Tasarist’in başarılarla dolu macerası da böylece başlıyor. Türkiye’nin en köklü ve güçlü markalarıyla yola çıkan Tasarist, portföyüne Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar ve Rusya pazarlarından yabancı markaları da dahil ettikten sonra, uluslararası markalar ile de başarılı işbirlikleri geliştiriyor.

Tasarist ekibinin başarısının sırrı, işlerini sevmeleri, özverili çalışmaları ve yaptıkları işi gerçekten iyi bilmeleri. Ekip içi iletişimin güçlü olması da Tasarist’in enerjisini sinerjiye dönüştüren en önemli etkenlerden. Tasarist her çalışma gününe yeni bir heyecan ile başlıyor ve gıdadan ev temizlik ürünlerine, kozmetikten bebek ürünlerine, online satıştan tekstile çeşitli sektörlerin ambalajlarına hayat veriyor.

Tasarist’in iddiası müşterilerine en iyi tasarım deneyimini sunmak. Bu iddia ise asla temelsiz değil. Hem grafiksel hem de endüstriyel ambalaj tasarım hizmetini aynı kalitede sunabilen Tasarist, aldığı projelerin ürün geliştirme evresinden rafta tüketiciyle buluştuğu ana kadar bütün süreci müşterileriyle birlikte takip ediyor. Gerek tasarım aşamasında gerekse de revizyonlara dönüş sürecinde sektör standartlarının üstünde bir hız – kalite dengesi olan ajans, tamamen hedef odaklı tasarımlar üretiyor.

Genç tasarımcılarla çalışan, yeni müşterileri farklı çözümlerle şaşırtırken halihazırdaki tüketicileri koruyan, trendleri ve modayı takip eden Tasarist en büyük gücünü, ambalaj tasarımı konusundaki yetkinliğinden alıyor. Tasarist’in elinden çıkan bütün projelerde satışların artmasının sırrı, “Creative Branding Process (CBP)” dedikleri metodoloji. CBP, Tasarist’in bir yılı aşkın süredir FMCG’de test ettiği ve istisnasız satış başarısı getirdiğini kanıtladığı bir yöntem. 

Rafa çıkan bütün projelerinde sürdürülebilir satış artışı sağlayan Tasarist, alanının vazgeçilmezleri arasında yerini çoktan almış durumda. Tasarist’in bu başarısının ve ulusal, uluslararası ödüllerinin arkasında ise sektör tecrübesi, pazarlama bakış açısı ve yaratıcılığı bir araya getiren dinamik bir ekip var. 

Tasarist’in müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlayıp tüketici beğenisine sundukları ambalaj tasarım projelerinin pek çoğu prestijli yarışmalardan dereceler aldı. Bu başarılarını, kuruluşlarının üçüncü yılında aldıkları Silver A’Design ödülü ile uluslararası alana da taşıdılar. Yenilikçi tasarımları MealBox, pek çok ülkeden binlerce tasarımın yarıştığı A’Design Award & Competition’da sınırlı sayıda tasarıma verilen saygın bir ödüle layık görüldü. 

Gerek ödüllerin verdiği başarı hissi, gerekse de müşteri ve tüketicilerden aldıkları olumlu geri bildirimler tasarım odaklarını ambalaj olarak belirlemenin doğru bir karar olduğunu gösteriyor. Tasarist’in hedefi, daha uzun yıllar sektörün başarılı oyuncuları arasında yer almak ve bu işe yeni başlayanlara iyi bir örnek olmak.