Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Ambalajın Ay Yıldızı bu yıl da Şişecam Cam Ambalaj’ın oldu

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Ambalajın Ay Yıldızı bu yıl da Şişecam Cam Ambalaj’ın oldu

Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Bu yıl ilk kez yurtdışı başvuruların da kabul edildiği ve 9 kategoride 169 ambalaj başvurusunun yapıldığı yarışmada, Şişecam Cam Ambalaj toplam 5 ödül kazandı. 2 altın, 1 gümüş, 1 yetkinlik ödülü alan Şişecam Cam Ambalaj ayrıca, altın ödül almaya hak kazanan adaylar  arasından sıyrılarak büyük ödül olan Altın Ambalaj ödülüne de layık görüldü. Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin bu yıl beşincisini düzenlediği ‘Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Şişecam Topluluğu şirketlerinden Şişecam Cam Ambalaj, sektörün prestijli yarışmasında 5 ödül birden alarak her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarıya imza attı. 

Dünya Ambalaj Örgütü (WPO/World Packaging Organization)’ne akredite olan Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’na bu yıl ilk kez yurtdışı başvuruların da kabul edildi ve dokuz farklı kategoride 169 ambalaj başvurusu yapıldı. Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmede, Şişecam Cam Ambalaj, 3’ü içecek, 1’i gıda ambalajı kategorisinde ve 1’i de altın ödül alan tasarımlar arasından olmak üzere toplam 5 ödüle layık görüldü.

Şişecam Cam Ambalaj, içecek ambalajı kategorisinde Kemal Kükrer Şalgam Suyu Şişesi ile altın, Gagoz Meşrubat Şişesi ile gümüş, Sırma Icetea Şişesi ile de yetkinlik ödülüne layık görüldü. Gıda ambalajı kategorisinde ise Yeni Kavaklıdere Sirke Şişesi ile ödül almaya hak kazanan Şişecam Cam Ambalaj, yine Kavaklıdere Sirke Şişesi ile tüm kategorilerde altın ödül almaya hak kazanan tasarımların yarıştığı altın ambalaj kategorisinde de ödüle layık görüldü.

Yetkinlik 2015 Ödülü’ne layık görülen ambalajlar, World Packaging Organization-WPO’nun düzenlediği WorldStar Yarışması’nın yanı sıra Asya Ambalaj Federasyonu (APF) yarışması AsiaStar’a da katılma hakkını elde etti.

Şişecam Cam Ambalaj’ın ödüllü tasarımcıları

Altın Ambalaj Ödülleri:

 Yeni Kavaklıdere Sirke Şişesi Tasarımcı: Alp Aruca – Tas. Sorumlusu

Gıda Kategorisi 

Altın Ödül: 

 Yeni Kavaklıdere Sirke ŞişesiTasarımcı: Alp Aruca – Tas. Sorumlusu

İçecekler Kategorisi

Altın Ödül: 

 Kemal Kükrer Şalgam Suyu Tasarımcı: Filiz Cömert– Tasarım Sorumlusu / Gülşen Sizyek – Endüstriyel  Tasarımcı

Gümüş Ödül: 

 Gagoz Meşrubat ŞişesiTasarımcı:  Oya Akman – Endüstriyel Tasarımcı

Yetkinlik Ödülü: 

 Sırma Icetea ÅžiÅŸesiTasarımcı:Gökhan Toraman – Tasarım SorumlusuÂ