Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Ekonomi bir numaralı gündem olmayı sürdürmeli

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Ekonomi bir numaralı gündem olmayı sürdürmeli

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası ekonomiye yönelik yaptığı değerlendirmede, ‘istikrar ve büyüme’ mesajı verdi.

İKMİB, Türkiye’nin otomotivden sonra en fazla ihracat yapan sektöründe faaliyet gösteren 7 bine yakın ihracatçıyı temsil ediyor. Geçtiğimiz yıl 18 milyar dolarlık ihracata imza atan kimya sektörü; mineral yakıtlar ve yağlar, plastik mamüller, kauçuk, ilaç ve medikal ürünler, kozmetik, boya gibi birçok alt sektörü bünyesinde barındırıyor. 

Kimyanın, pek çok sektörü ara malı ve hammadde girdisi de sağlayan yönü ile sanayinin nabzını tuttuğuna dikkat çeken İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Türkiye ekonomisinin rotasını çizdiğini ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen bu rotadan geri dönüş olmadığını belirtti. 

Murat Akyüz, seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olmasını dilediği açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’nin kısır döngüler arasında vakit kaybetme lüksü yok. Ekonomik büyümenin ve ihracat artışının sürdürülmesinde, istikrar kilit öneme sahip. Türkiye’nin ciddi bir büyüme sorunu var, istihdam sorunu var, genç işsizlik sorunu var. Yüzde 4’lük bir büyüme Türkiye’ye yetmiyor. Katma değere dayalı üretim modelini uygulamaya koymalıyız. Ülkemizin üretime döndürülebilir, kalıcı yatırımlara ihtiyacı bulunuyor. Yatırımcı güven duyduğu, önünü görebildiği bir ortamda yatırım yapabilir. Asıl tartışmamız gerekenler bunlar. Ekonomi yine ülke gündeminde birinci madde olmayı sürdürmelidir. Bundan sonraki süreçte, sonuç ne olursa olsun, siyasetçilerimizin de aynı sağduyu ile hareket edeceklerine inancımız tam.”