Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Mükemmellik yolculuğuna devam

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Mükemmellik yolculuğuna devam

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi’nin, “Mükemmel Denge” teması ile hayata geçirdiği 16. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun kapanışında Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülleri’nin töreni yapıldı. Bu yılki Ege Bölgesi Kalite Ödüllerinde ‘özel sektör’ kategorisinde yarışan DYO Matbaa Mürekkepleri’ne, mükemmellik çalışmalarında kaydettiği ilerleme nedeniyle Jüri Özel Teşvik Ödülü verildi. 

Yaşar Holding Boya Grubu şirketlerinden DYO Matbaa Mürekkepleri, 1968 yılında Türkiye’nin ilk yerli mürekkep üreticisi olarak kuruldu. Basım ve ambalaj sektörlerine yönelik geniş bir ürün yelpazesi bulunan şirket, dünyanın en büyük matbaa mürekkebi üreticileri listesinde 21’inci sırada yer alıyor. DYO Matbaa Mürekkepleri, kalite yolculuğunu 2014 yılında katıldığı Ulusal Kalite Hareketi ile pekiştirmiş ve sektöründe EFQM Mükemmellik Modelini uygulayan ilk şirket olmuştu. 

DYO Matbaa Mürekkepleri Genel Müdürü Yakup Benli, tüm süreçlerinde mükemmelliği hedefleyen çalışmalarının EFQM Mükemmellik Modeli ile ivme kazandığını belirterek şunları söyledi: “Ürün geliştirmeden Ar-Ge’ye, müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerden satış sonrası teknik desteğe kadar her adımda, hedefimiz ‘kalite’ ile farklılaşmak ve mükemmele ulaşmak. Bu yıl ilk kez başvurduğumuz Ege Bölgesi Mükemmellik Ödüllerinde aldığımız teşvik ödülü, bizim için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Mükemmelliği aramaya ve bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”  

DYO Matbaa Mürekkepleri’nin ‘Kalite’ Karnesi…

ISO 9001 Kalite Belgesi’ni ilk alan mürekkep üreticisi olan DYO Matbaa Mürekkepleri; TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelerine sahip. 2011 yılından bu yana Yalın 6 Sigma Sistemini uyguluyor.