Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler DOW’ın inovasyon anlayışı yönetim zirvesinde anlatıldı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

DOW’ın inovasyon anlayışı yönetim zirvesinde anlatıldı

Eduplus 13. İstanbul Yönetim Zirvesi Türkiye’nin önde gelen işadamı ve uluslararası şirket üst düzey yöneticilerini bir araya getirdi.

Zirveye katılan Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, şirketin inovasyona bakışı ve sürecin yönetimine ilişkin düşünce ve deneyimlerini paylaştı, 

Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Eduplus 13. İstanbul Yönetim Zirvesi’nde,  bilim ve inovasyon, modern yönetim ve organizasyon uygulamaları hakkında konuşuldu.

Zirvede “Bilim ve Uygulamalar Aracılığıyla İnovasyon” başlıklı bir sunum gerçekleştiren İhsan Necipoğlu, konuşmasına Dow’ın kurucusu Herbert H. Dow’ın “Daha iyisini yapamıyorsan, niye yapıyorsun?” sözünü hatırlatarak başladı.  Dow’ın Ar-Ge’ye yılda yaklaşık 1,7 milyar dolar kaynak ayırdığını belirten Necipoğlu, başarılı inovasyonun sadece yeni teknolojiler geliştirmeyle sınırlı olmadığını, yeni süreçler ve eski problemleri çözmenin yeni yollarını da aramak gerektini söyledi. 

2030 yılında dünya nüfusunun 8,3 milyar olmasının beklendiğine dikkati çeken İhsan Necipoğlu, ekonomik ilerlemeyi sürdürülebilirlikle dengelemenin, yeni temiz su kaynaklarını temin etmenin, artan nüfusu beslemek için tarımsal verimliliği geliştirmenin ve karbon ayak izini azaltmanın etkili yollarını tüm toplumların bulması gerektiği görüşünü paylaştı.

İnovasyonu, icatları etkin ve yaygın olarak kullanıma katma süreci; toplumun istediği, ödeme yapmak isteyeceği ve alım gücünün yetebileceği çözümleri yaratma eylemi olarak tanımlayan İhsan Necipoğlu, inovasyon yönetiminin önemine değinerek, “Hiçbir grup veya kuruluş inovasyon için gerekli bilginin tümüne tek başına sahip değildir. Bu nedenle inovasyon etkin bir kurumsal ve kurumlar arası iletişim gerektirir.” dedi. 

İnovasyonda süreç yönetiminin aynı zamanda “sabır” anlamına geldiğini de belirten Necipoğlu, düşüncelerini “İnovasyon insan odaklıdır ve inovasyona götüren süreç çoğu zaman yanılgılar da içerebilir. Yanılgılara tahammülü olmayan bir yönetim anlayışı inovasyonu yaratmak yerine inovasyonu taklit etmeye yöneltir.” sözleriyle dile getirdi. 

Einstein’ın “Hayal gücü, bilgiden çok daha önemlidir.” sözüne atıfta bulunan İhsan Necipoğlu, Dow’ın temel yönetim kriterlerini, inovasyon hedeflerini iyi yönetmek, bu hedefleri şirketin hedeflerine bağlantılandırmak ve hayal edebilen insanlarla işbirliği yapmak olarak sıraladı. 

Sheraton İstanbul Maslak Otel’de gerçekleşen Yönetim Zirvesi’nde dikkati çeken diğer konu başlıklarından bazıları ise, “Global Yöneticinin El Kitabı! Amerika’da Yönetim Trendleri”, “Kurumsal Yönetimin Önemi! Uluslararası Standartlar, İlkeler ve Uygulamalar” ile “Ünlü Girişimcilerin Küresel Başarıları! Dünya Şirketi Olmanın Kuralları” oldu.