Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Yeni yönetmelik yürürlüğe girdi

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Yeni yönetmelik yürürlüğe girdi

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından AB Uyum Yasaları çerçevesinde 2010 yılında çıkartılan “Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği”nde değişiklikler yapıldı. Yeni yönetmelik, sanayiciye daha pratik ve hızlı hareket edebilme konusunda avantajlar getirirken, gerekli çevresel tedbirleri almayan ve yükümlü olduğu düzenlemeleri yerine getirmeyen üreticileri ise ciddi yaptırımlarla karşı karşıya bırakıyor. 

Türkiye’nin ilk uluslararası çevre teknolojileri fuarı REW İstanbul’un düzenleyicisi İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, Bakanlığın yaptığı düzenleme ile artık, yönetmeliğe tabi tesislerin, üretimlerini sürdürebilmeleri için öncelikli olarak Faaliyet Belgesi almalarının şart koşulduğunu belirtti. “Üretimlerinden doğan atıkların geri dönüşümü, geri kazanımı ve çevreye en az zararla bertaraf edilmesi konusunda sorumlu olan işletmelerin, söz konusu belgeye sahip olabilmek için tesislerine, yönetmeliğin zorunluğu kıldığı çevre teknoloji altyapılarını kurması gerekiyor” diyen Aytemur, sanayicilerin çevre yükümlülüklerini yerine getirebilmek için ihtiyaç duydukları ürün, hizmet ve teknolojileri 11-13 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan REW İstanbul 2015’te bir arada bulabileceklerini söyledi. 

Sürdürülebilir kalkınma ve koruyarak kullanma ilkeleri doğrultusunda etkinliğin artırılması, sorunların giderilmesi, uygulamalara açıklık ve kolaylık getirilmesi amacıyla mevcut Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği’nde değişiklikler yapıldı.  Özellikle; Enerji, Metal, Kimya ve Petrokimya, Yüzey Kaplama, Orman Ürünleri, Gıda Endüstrisi ile Tarım ve Hayvancılık’ı kapsayan yönetmelik, sanayicileri Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi alanında önlem almaya teşvik ediyor. REW İstanbul 2015, adı geçen bu endüstrilere çevre alanında gereken tüm çözümleri sunmaya hazırlanıyor. Fuar kapsamında düzenlenecek paneller ve çalıştaylar ile yeni yönetmelik kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar masaya yatırılırken, sanayiciler REW İstanbul 2015’te yer alan ve kendilerine alternatif çözümler sunan profesyoneller ile buluşma imkanına sahip olacak.

Atık Yönetimi Sempozyumu’nun sponsorlarından biri REW İstanbul 2015

Sadece bir ticari fuar organizasyonun ötesinde, geri dönüşüm, atık yönetimi ve geri kazanım konusundaki gelişmeleri destekleyerek çözümün bir parçası olmayı misyon edinen REW İstanbul, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından 25-29 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Atık Yönetimi Sempozyumu’nun sponsorlarından biri oldu. Atık Yönetimi uygulamalarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için üniversiteler, özel sektör, çevresel sivil toplum kuruluşları, oda ve birlikler, enstitüler ve belediyelerin bir araya geleceği sempozyumda, bu alandaki gelişmeler değerlendirilecek.

Rew İstanbul 2015 hakkında detaylı bilgi, fuara katılım ve online davetiye için organizasyonun resim web sitesi www.rewistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.