Friday, Sep 20th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Metal işleme sektörünün uluslararası buluşması İzmir’de

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Metal işleme sektörünün uluslararası buluşması İzmir’de

Yağmur Fuarcılık tarafından, Metal İşleme, Kalıp, Otomasyon ve Kaynak teknolojileri alanıyla ilgili üretilen tüm teknolojileri aynı anda sunan 3T Fuarı, 5-8 Mart 2015 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda on üçüncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

3T Fuarı, metal işleme sektöründe bilgisayar kontrollü son teknolojiye sahip makineleri, kalıp ve kalıp tasarımlarını ve otomasyon teknolojilerini bir araya getirmekle üretim süreçlerinin bütünsel ve çok kapsamlı bir biçimde yöneltmesine katkı sunmaktadır. Sanayicilerin inovasyon, kalite, düşük maliyet, rekabet alanlarında çözüm ortağı olmaktadır.

Türkiye’de metal işleme teknolojisi sektöründe yapılan en büyük uluslararası fuarlarından biri olan 3T Fuarı’na 2015 yılında 200’ün üzerinde firma katılması bekleniyor.  3T Fuarı ayrıca katılımcı bazında TİAD (Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği), KOSGEB ve İzmir Ticaret Odası tarafından desteklenen fuarlar arasında yer alıyor.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek olan fuarda metal işleme, kalıp, otomasyon ve kaynak teknolojileri sektörünün en önemli firmaları bir araya gelecek.  Fuarda; takım tezgahları, CNC işleme merkezleri, metal-sac-yüzey işleme makineleri, kaynak makineleri, lazer markalama sistemleri, presler, boru-profil makineleri, kesici-tutucu takımlar, el aletleri, kalıplar, kalite kontrol-ölçüm sistemleri, CAD/CAM yazılımları, otomasyon sistemleri gibi üretim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren katılımcılar yer alacak.

3T 2015 Fuarı’na TİAD Desteği

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD), Yağmur Fuarcılık ile ilk kez yaptıkları işbirliği ile 2015 yılında metal işleme sektörünün en büyük uluslararası fuarlarından biri olan 3T Fuarı’nı katılım bazında destekliyor.

Yağmur Fuarcılık ve takım tezgahları, tamamlayıcı ekipman ve takımlarının ithalatı, ihracatı ve imalatı alanında faaliyet gösteren sanayicileri bir araya getiren TİAD ile yapılan güç birliği neticesinde, fuarın katılımcı yapısı, Türkiye ve dünyanın önde gelen firmalarıyla Teknoloji-Tasarım ve Üretim Büyüklüğü açısından oldukça önem kazandı.

TİAD’ın üye sayısı 2014 yılı Ekim ayı itibariyle 180 olup; Türkiye’deki takım tezgahı ihtiyacının %80’den fazlası TİAD üyeleri tarafından karşılanmaktadır. 

TİAD’ın, 2000 yılından bu yana merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Takım Tezgahları, Takım ve Aksesuarları Ticari Birliği’ne (CELIMO) üyeliği devam etmektedir. Aynı zamanda TİAD, CELIMO başkanlığını 2006-2008 yılların arasında yürütmüş olup, halen Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. CELIMO, toplam sermayesi 10 milyar Euro’yu aşan 1.200 adet takım tezgahı distribütörü firmayı temsil etmekte ve ülkemizdeki üreticiler için birinci derecede önemli bir pazar teşkil etmektedir.

Her yıl olduğu gibi 2015 yılında da, Yağmur Fuarcılık organizatörlüğünde 5-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuara katılan firmalar, bu sinerjik yapının bir parçası olmakla çok sayıda yurtiçi ve yurtdışından gelen nitelikli ziyaretçiye çözüm ortaklığı sunacak ve yeni yatırımların tetikleyicisi olacaklardır.

Yapılan düzenli tanıtım çalışmalarıyla, en fazla ilden ve ülkeden ziyaretçi getiren fuar olma özelliği taşıyan 3T Fuarı uluslar arası platformda da üretici ve sıcak talep sahiplerini buluşturan, önemli bir fuardır. Yağmur Fuarcılık Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Erkimen tanıtım çalışmaları hakkında dergimize detaylı bilgi verdi. “Sektörün önemli fuarlarından biri olan 3T Fuarı’nı 81 ilde, 93 ülkede sektör bazında firma tespit ederek ve en etkili yöntem olan hedef kitleye doğrudan tanıtımı temel alarak, uluslararası, ulusal ve bölgesel olmak üzere 3 ana eksende gerçekleştirmekteyiz.” 

Fuar hazırlıkları döneminde yurtiçinde ve yurtdışında firmalara düzenli olarak birebir tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini belirten Erkimen, tanıtım çalışmaları posta ile; broşür, tanıtım gazetesi, davetiye afiş gönderimi, internet ortamında; her ay düzenli olarak oluşturulan mail bankasına bülten gönderimi, google adwords arama ağı ve görüntülü reklamları, ulusal-yerel basında; televizyon, radyo ve gazete reklamları, açık hava reklamcılığı ile megalight bilboard reklamları, sektörel dergilerde 6 ay öncesinden başlayan reklam çalışmaları ve yurtiçi ve yurtdışı sektör fuarlarına katılım sağlanarak aktif bir tanıtım çalışması yürüttüklerini dile getirdi. Erkimen sözlerini “Ayrıca bu çerçevede ticaret sanayi odaları, konsolosluklar, ticari müşavirlikler, ithalat-ihracat birlikleri, sektörel dernekler ile yapılan işbirliği tanıtım etkinliklerine eklenmektedir. Fuara doğrudan yatırımcı ve talepkar firmaları çekmek amacıyla sanayisi gelişmiş illerden otobüs servisleri düzenlenerek de ziyaretçi sayısı artırılmaktadır” şeklinde tamamladı. 

3T Fuarı 2014 yılındaki büyüme artışını 2015 yılında da sürdürüyor

3T Fuarı, 2014 yılında önemli bir büyüme trendine girdi. Onikinci kez düzenlenen fuar, tarihinin son yıllardaki en başarılı büyüme ataklarından birini gerçekleştirirken firma katılımı yönünden %25 artış sağladı. Başta A.B.D., Hollanda, Almanya, Tayvan, Hindistan, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden, Türkiye genelinde ise İstanbul, İzmir, Bursa, Konya ve Kocaeli’den yüksek bir katılım gerçekleşti. Katılımın niceliksel yükselişine pararlel olarak; otomasyon eksenli son teknoloji ve yenilikleri içeren makine, ekipman ve cihazların eşlik ettiği fuar tam bir inovasyon etkinliğine sahne oldu.

Sektöre yönelik yapılan birebir tanıtım ile fuar katılımcılarına, direk bağlantı ve satış, portföy geliştirme, mevcut müşteri ilişkilerini pekiştirme, marka oluşturma ve yeniliklerini sunma fırsatı verdi. Ziyaretçi sayısı ise bir önceki yıla göre %30 artan 3T Fuarı, 53 ilden ve 20 ülkeden 10 bin 620 ziyaretçiyi ağırladı.

Ziyaretçiler ise; en son teknolojileri görme, aynı ürün grubunda farklı birçok firmanın marka ve ürün çeşitliliğini; teknoloji, tasarım ve fiyat olarak kıyaslayabilme fırsatı yakalamış oldular.

Tüm sektör firmalarını 5-8 Mart 2015 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek Metal İşleme, Kalıp, Otomasyon ve Kaynak Teknolojilerini bir araya getiren bu önemli organizasyona katılmaya ve ziyaret etmeye davet ediyoruz.