Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Hem çevreyi koruyacak, hem de sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlayacaklar!

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Hem çevreyi koruyacak, hem de sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlayacaklar!


PAGDER, Ataşehir Belediyesi ile de el ele vererek “Yuvaya Dönüşen Plastikler” kampanyası ile plastik atıkları geri dönüşüme kazandırıp, sokak hayvanlarına sıcak birer yuva sağlamayı hedefliyor.  

Ataşehir sınırları içindeki 20 önemli noktaya geri dönüşüm kumbarası yerleştiren, billboard ve afişlerle projeyi duyuran Ataşehir Belediyesi, Ataşehirliler’e kampanyaya katılım çağrısında bulundu. Bu proje ile Ataşehirliler, plastik atıkları kaynağında ayrıştırarak sokak hayvanlarının yuva yapımına katkı sağlayacak.

Geçtiğimiz Şubat ayında PAGDER tarafından başlatılan ve kısa zamanda Türkiye’nin dört bir yanında binlerce kişiye ulaşan “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesi, yerel yönetimlerin katkısıyla genişlemeye devam ediyor. Ataşehir Belediyesi, plastik atıkların yüzde 100 geri dönüştürülmesiyle yaklaşan kış aylarında sokaktaki dostlarımıza sıcak bir yuva sağlama vizyonuyla yola çıkan PAGDER’in projesinin baş destekçilerinden biri oldu. 

Bu işbirliği kapsamında, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü plastik atıkların sokak hayvanlarına yuvaya dönüşümü için 20 adet plastik atık kumbarasını ilçenin farklı noktalarına yerleştirdi. Projenin iletişim ve duyuru ayağında da destek veren Ataşehir Belediyesi, billboard ve afiş çalışmaları ile projenin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacak. 

Plastikler çöp değildir!

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, PAGDER’in plastik atıkların çöp olmadığını vurgulamak ve topluma geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmak için bu projeyi başlattığını ifade ederek, “Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır sloganıyla başlattığımız projemiz, kısa zamanda belediyelerden ve kamuoyundan büyük bir destek gördü. Ataşehir Belediyesi’nin de kampanyamıza katılımından ve projeyi Ataşehirliler’e duyurmak ve tanıtmak için sağladığı desteklerden dolayı mutluyuz” dedi.

Hüseyin Semerci, “Projemizi daha geniş kitlelere duyuracak, katılımını teşvik edecek benzer adımları işbirliği içinde bulunduğumuz bütün belediyelerimize de taşıyacağız. Ayrıca işbirliği yaptığımız belediye ve firmalarla birlikte kampanyamızı geliştirmek için birlikte projeler de geliştireceğiz; okullarımızda kaynağında ayrıştırma alışkanlığı yaratacak; geri dönüşümün önemi konusunda bilinç oluşturacak eğitimler vereceğiz” diye konuştu. 

Ataşehirliler plastik atıklarını bu noktalarda biriktirebilecek:

 Atatürk Mah. Ataşehir Bulvarı Türk Telekom Binası Önü

 Atatürk Mah. Fesleğen Parkı Önü

  Barbaros Mah. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Önü

 Barbaros Mah. Bülent Ecevit Parkı Önü

 Barbaros Mah. Mimar Sinan Parkı Önü

 Esatpaşa Mah. Esatpaşa Parkı Önü

 Ferhatpaşa Mah. NecmettinErbakan Parkı

 Fetih Mah. Prestij Cad. Fetih İMKB Ortaokulu Önü

 İçerenköy Mah. Carrefour AVM Otopark Girişi

 İçerenköy Mah. İçerenköy Yürüyüş Parkı

 İçerenköy Mah. Hasan Leyli Ortaokulu Bahçesi

 İnönü Mah. Şehit Öğretmen Mehmet Fidan Okulu Önü

 Kayıdağı Mah. Muhtarlık Önü

 Küçükbakkalköy Mah. Nazım Hikmet Parkı Önü

 Küçükbakkalköy Mah. Prestij Caddesi Zabıta Birimi Önü

  Mevlana Mah. Zabıta Birimi Önü

 Mustafa Kemal Mah. Deniz Gezmiş Parkı Önü

  Örnek Mah. Yunus Emre Cad. Park Önü

  Örnek Mah. Ercüment Batanay Sok.

  Yenişehir Mah. Hizmet Birimi Önü

Proje sektörün de tam desteğiyle yürütülüyor!

PAGDER’in öncülüğünde başlatılan “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesi Türkiye genelinde belediye, üniversite gibi kurumlarının işbirliğinde, plastik sektörünün desteğiyle düzenleniyor. Yuvaların yapımını Yalova’da faaliyet gösteren Benoplast’ın üstlendiği projeye, BASF ve TÜYAP platin sponsor; Naksan Plastik, PAGDER&ASLAN OSB, Gema Polimer ve Petkim altın sponsor; Şenmak, Chemorbis, Bak Ambalaj, Akay Stand, AKMİB (Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), Ravago Grup ve Engel de gümüş sponsor olarak destek veriyor.