Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Ipack 29. yılında 168 firmayı 119 farklı ülkeden ziyaretçiyle buluşturdu

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Ipack 29. yılında 168 firmayı 119 farklı ülkeden ziyaretçiyle buluşturdu

Türk ambalaj sektörünün uluslararası buluşma noktası olan Ipack 2014, 04–07 Eylül 2014 tarihleri arasında ambalaj, paketleme ve gıda işleme konularında ihtisas sahibi, karar verici, yönetici, satınalmacı ve diğer profesyonel ziyaretçilerini ağırladı. 

ITE Group’un Moskova, Kazakistan, Sibirya ve Azerbaycan’da gerçekleştirdiği packaging fuarlarıyla koordineli çalışmalar yürüten IPACK Turkey, özellikle Doğu Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika pazarlarını stand sahipleriyle buluşturdu. IPACK fuarında aralarında Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerin temsilcilerinin de bulunduğu 168 firma 16 farklı ülkeyi temsil etti. 168 firma IPACK’ta 119 farklı ülkeden, 3.465’i yabancı toplamda 15.934 ziyaretçiye ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı buldu. Özellikle EUF’un organizasyonu ile gelen Kosova, Katar ve İran’ın Doğu Azerbaycan bölgesi heyetleri fuarda yaptıkları görüşmeleri olumlu değerlendirdiler.

Dünya gıda pazarlarının birleştiği noktada

Artan tüketici bilinci ve AB Gıda normlarına paralel,  29. kez açılan Ipack fuarında her yıl gıda ambalajlama konusunda daha “doğru” daha “sağlıklı” teknolojiler sergileniyor. Dünya gıda pazarlarının birleştiği noktada üstelik dünyanın en önemli mutfaklarından birine sahip Türkiye. Bu güzel mutfağı dünyaya açmak için “doğru” ve “sağlıklı” ambalaj kavramını takip etmek adına en önemli adım Ipack fuarıdır. Ipack, ambalaj, paketleme ve gıda işleme sistemleri sektörleri ile gıda sektörünü aynı platformda buluşturdu ve buluşturmaya devam edecek. Fuarın ziyaretçileri bir yandan Rize, Sri Lanka çayları yudumlayıp, dünyaya ihraç ettiğimiz kuruyemiş, zeytin, şekerleme ve bisküvilerimizin tadına bakarken diğer yanda bu ürünlerin ambalajlanması ile ilgili makineleri ve sistemleri ziyaret etme fırsatını elde etti. 

Ipack fuarında bu yıl katılımcılar; cam plastik ambalajlama makineleri, dikey paketleme makineleri kodlama, shrink, çikolata, şekerleme, bisküvi, dondurma, hamur işleme, kavurma makineleri ve gıda işleme ile ilgili geniş yelpazeye sahip sistemleri ve sektördeki son yenilikleri sergiledi.

IPACK Turkey fuarı, yurtiçi pazara yönelik üretim çeşitliliği ve pazarlama odaklı olarak da Meslek Odaları, Sanayi ve Ticaret Odaları, İş adamları Birlikleri ve ilgili STK’ları EUF organizasyonu ile ağırladı. İzmir, Denizli, Salihli, Uşak, Aksaray, Akhisar, Eskişehir, Biga, Susurluk, Kocaeli, Yalvaç, Bozöyük, Orhangazi, Körfez, Karaman ve Çorlu gibi Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden ziyaretler gerçekleşti.

IPACK Turkey, önümüzdeki yıl 03-06 Eylül 2015 tarihlerinde yine İstanbul Fuar Merkezi CNREXPO’da WorldFood İstanbul Gıda Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.