Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler PACK-IST kimya sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşma noktasında tanıtıldı

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

PACK-IST kimya sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşma noktasında tanıtıldı

Esnek Ambalaj sektöründe düzenlenen Avrasya’nın ilk ve tek esnek ambalajı fuarı PACK-IST tanıtım çalışmalarına hızlı bir ivme kazandırdı. Yurtiçinde düzenlenen fuarlara katılarak esnek ambalaj sektörüne ulaşmayı hedefleyen PACK-IST tanıtımlarına aralıksız devam ediyor. 

Bugüne kadar yurtdışında ve yurtiçinde uluslar arası nitelikte önemli fuarlara katılarak gerek yurt içi hedef kitleyle gerekse yurtdışı hedef kitle firmalarla iletişime geçilerek fuarın tanıtımı sağlandı. 

Yağmur Fuarcılık ve FASD’nin ortaklaşa düzenlediği PACK-IST yerel katılımcı ve ziyaretçilerin yanı sıra ağırlıklı olarak yabacı yatırımcılara yönelmiş durumda. Uluslararası alanda tanıtım yaparak ülkemizde gelişen esnek ambalaj sektörünü daha geniş bir pazara ulaşmasını sağlamayı hedefleyerek uluslararası alanda düzenlenen önemli fuarlara katılıyor. Böylece Türkiye’de gelişen esnek ambalaj sektörüne de bir bağlamda nitelik kazandırmış oluyor.   

CHEM SHOW Eurasia Fuarı’nda kimya firmalarına tanıtım yapıldı

Katılımcı ve ziyaretçi istatistikleriyle sektörün dünyaca kabul görmüş ve takip edilen sayılı etkinliklerinden olmayı başaran 6. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı Chem Show Eurasia 16 – 18 Ekim 2014 tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilerini bir araya getirdi. Kimyasallar, laboratuar ve teknolojinin bir arada olduğu fuarda PACK-IST Fuarı açısından oldukça önemli bir tanıtım platformu oldu. 

Yağmur Fuarcılık IPACK 2014 Fuarı’nda yer alarak fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine PACK-IST 2015 Fuarı’nı tanıtarak uluslar arası arenada katılımcı ve ziyaretçilerini arttırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Fuarın katılımcı ve ziyaretçilere tanıtılması amacıyla Yağmur Fuarcılık tarafından hazırlanan reklam panolarına Yağmur Fuarcılık standında yer verilerek katılımcı ve ziyaretçilere de hazırlanan broşürlerin dağıtılıp bilgi verilmesi sağlandı. Özellikle yabancı katılımcı ve ziyaretçilere yöneltilen tanıtım çalışmaları gerek katılımcı gerekse ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü. 

Türkiye pazarı dikkat çekiyor

Türkiye ambalaj sanayinin son yıllarda hızla gelişmesinin ardından oldukça ön plana çıkan Türkiye Pazarı dünya genelinde özellikle Avrupa, Kuzey Afrika ülkelerinde önemli ölçüde dikkat çekiyor. 2010 yılında %17,5’lik bir büyüme ile hızlı bir toparlanma sürecine giren ambalaj sanayi her geçen yıl biraz daha büyüyor. Hızlı kentleşme, nüfus artışı, yaşam standartlarının yükselmesi, kadınların iş hayatına katılımındaki artış gibi birçok etkenden dolayı gelişen ambalaj sanayinin içerisinde ağırlıklı olarak esnek ambalaj yer almaktadır. 

Yağmur Fuarcılık ve FASD ülkemizde hızla gelişen esnek ambalaj sektörünün dünya genelinde tanıtılması ve markalaşması amacıyla 2012 yılından itibaren PACK-IST Fuarı’nın organizasyonunu sağlıyor. Sektörde çok sayıda esnek ambalaj üreticisi ve tedarikçisini bir araya getiren PACK-IST sahip olduğu inovasyon ve teknoloji alanındaki ürün çeşitliliği ile küresel ölçekte güçlü bir marka platformu düzeyine ulaşmayı hedefliyor. 

Esnek ambalaj sektörü dünya devleri için çekim merkezi 

Ağırlıklı olarak esnek ambalaj sektöründe üretim yapan firmaların hedef alındığı tanıtımda katılımcı firmalarla da görüşülerek PACK-IST Fuarı’na katılım gerçekleştirmeleri konusunda yetkili kişilerle iletişime geçilip Türkiye pazarının gelişimi ve PACK-IST fuarının pazardaki etkisi ve önemi hakkında bilgi verildi. 

Fuarın baÅŸarısının en önemli dayanaklarından biri Türkiye’de sektörün büyüklüğü ve ihracat kapasitesinin geniÅŸliÄŸi olarak görülüyor. 2012’de fleksibıl ambalaj üretim ve satışı 5,5 milyar TL olarak geçekleÅŸti. Åžu an 6,5 milyar TL üretim deÄŸerine sahip olduÄŸu tahmin edilen fleksibıl ambalaj pazardaki toplam ambalaj tüketiminin yüzde 44’ünü oluÅŸturuyor. Ãœretimin yüzde 45’i ihraç ediliyor. 2012’de ortalama yüzde sekiz büyüyen sektör dünyadaki yatırımcılar için çekim merkezi haline geldi. Â