Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler ENOSAD’ın Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor!

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

ENOSAD’ın Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor!

Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği ENOSAD, 10 yıllık geçmişiyle, Türkiye adına Endüstriyel Otomasyon konularında pek çok fikir ve çözüm üreten bir dernektir. Teknoloji potansiyeli açısından çok öncü konumda olan ENOSAD, Ulusal ve Uluslararası Endüstriyel Otomasyon sektöründe faaliyet gösteren önemli kriterlere sahip firmaları bir araya getirerek, sektörü temsilde ilk ve en önemli birleştirici gücü olmuştur. ENOSAD, artık sektörün en önemli kuruluşlarından biridir. Adım adım gelinen bu noktada tanınırlığı, bilinirliği ve gücü her geçen gün artmaktadır. ENOSAD bu yıl 2 - 3 Aralık 2014 tarihlerinde düzenleyeceği Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi’nde, endüstriyle, akademiyle ve otomasyon sektörünün profesyonelleriyle buluşmayı sağlamak amacıyla, Türkiye adına yeni ufuklar açmaya hazırlanıyor. ENOSAD Yönetim ve Kongre Yürütme Kurulları ise bu bağlamda her aşamada toplanarak, Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi’ndeki gelişmeleri ve son durumu değerlendiriyor.

Ağustos ayında çalışmalar hız kesmedi

ENOSAD, ilk adım toplantılarında, kongrede yer alacak bildirilerin konuları ve sunulmasına yönelik sunum kurallarını belirledi. Bu süreçte Kongre Yürütme Kurulu, iki günlük teknoloji zirvesinin her anını etkin bir şekilde planladı. Son dönemde ise, ayda en az 3 kez genel toplantı kararı alan ENOSAD Yönetim Kurulu ve Kongre Yürütme Kurulu, oluşturulan alt birimler ile de kongrenin başarısı konusunda çalışmalarına hız verdi. Kongre zamanın yaklaşması ile çalışmalarını yoğunlaştıran ENOSAD Yönetim Kurulu ve Kongre Yürütme Kurulu, tatil dönemi olan Ağustos ayında da toplantılarını artan katılımlarla sürdürdü. 5 Ağustos’ta Dernek merkezinde, 14 Ağustos ve 28 Ağustos 2014 tarihlerinde ise kongrenin yapılacağı Green Park Pendik Otel & Kongre Merkezi’nde bir araya gelerek toplantılarını kongrenin yapılacağı alana da taşıyan Kongre Yürütme Kurulu, Kongre’nin geleceği ile ilgili önemli kararlar aldı. Yapılan tam günlük toplantılar, kongrenin yeni aşamasında daha geniş bir çerçeve içinde şekillenmesinde önemli rol oynadı.

Alınan kararlar ile sponsor ve destekçiler eşit büyüklükte stantlar ile yer alacak

Kongre bünyesinde, kuruluşların kendilerine tahsis edilmiş eşit büyüklükteki mekânları paylaşacağı ve yeni teknolojileri ürün ve çalışmalarını sergileyebilecekleri bir bilim ve teknoloji sergisi de yer alacak. İlk kez düzenlenecek Kongre’nin, gelenekselleştirilerek iki yılda bir tekrarlanması planlanıyor. Kongre’nin, yeni bilgilerin paylaşılması açısından da Türkiye’ye yeni bir vizyon getirmesi amaçlanıyor. Kongre’nin, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın da katkı ve katılımıyla gerçekleşmesine yönelik çalışmalar sürdürülürken, kongrenin sonuçlarından ve sunumlarından ortaya çıkacak bilgi ve birikimin Türkiye için yararlanılacak önemli kaynak olması hedefleniyor. Kongre’nin, farklı bilgi ve kabiliyetteki firma ve kurumların ortak projelerde birleşmesine, daha efektif ve verimli yapıların oluşmasına da katkı sağlaması öngörülüyor.