Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Esnek ambalaj üzerine teknik seminer

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTÄ°K ENJEKSÄ°YON MAKÄ°NELERÄ°

Esnek ambalaj üzerine teknik seminer

 

Esnek ambalaj endüstrisinde sunduğu çözümler konusunda önde gelen uzmanlar ile lider bir firma olan Comexi Grup ile Manel Xifra Boada Teknoloji Merkezi esnek ambalaj üzerine İstanbul’da teknik bir seminer yaptı. Türkiye temsilcisi Mensad İç ve Dış Ticaret’in destekleriyle konferans da 42 farklı ambalaj endüstrisiyle ilişkili şirketi temsilen 90’dan fazla kişi bir araya geldi. 

Nisan ayında gerçekleştirilen seminerimizin açılışını PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ile Comexi Group Baskanı Ramon Xifra yaptı. Açılıştan sonra ise ilk günün semineri baskı teknolojileri ve bu alanda şirketler tarafında kullanılan farklı teknolojik çözümler olmuştur. 

İkinci gündeki, sunumlar ise; dilme, laminasyon üzerinde duruldu ve hem lojistik alanlarına ve hem çevre birimleri ile ilgili holografi makinesi hakkında konferans da bilgilendirme yapıldı ve inline lazer olanaklarının kullanımı ve yelpazede olan ürünlere büyük bir önem verilmektedir. Holografik ambalajda geliştirmek için bir çözüm odaklı olarak dilme üzerinde işlemler ile verimliliğinin artırılması in line lazer ile katma değer sağlamaktadır. 

Baskı (flekso, rotogravure, ve ofset), laminasyon, dilme ve teçhizat alanlarında maksimum sayıdaki teknik temsilcilerin yanı sıra seminerde mürekkep ile ilgili alanlarda Sun Chemical ve laminasyon yapıştırıcıları konusunda da Morchern’in katkıları olmuştur. 

Anket sonuçlarına göre katılımcılar seminer de edindikleri bilgi ve deneyimden son derece memnun kalmıştır. Bu sonuç ile Comexi Grup’a ilerde bu tarz etkinliklerini daha farklı piyasalarda da yapmak için daha büyük bir güven ve sevk etmiştir. 

Türkiye’ de Comexi Grup 

Katalan şirketi, olan Comexi Grup’ın temsilcisi Mensad İç ve Dış Ticaret ile birlikteliğimiz Kasım 2012’de başlamıştır. Şu ana kadar – firma ziyaretlerinin sonucunda yaklaşık bir buçuk yıl sonra Türkiye’de toplam 10 tane makinenin satışını yapmış bulunmaktayız. 

Katalan şirketi, olan Comexi Grup’ın piyasaya olan bağlılıgı ve ambalaj alanında olan güveni Türk firmalarına sürekli olarak Girona’ da ki tesisimizi ziyaretlerde bulunmasının yanısıra Comexi firmasının bu alanda bir çok projeye katkıda bulunuyor olması da bunun en sağlam göstergesi olmaktadır.