Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Ortadoğu, Türk kozmetiği ile renkleniyor

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Ortadoğu, Türk kozmetiği ile renkleniyor

 

Türkiye’nin dünya kozmetik pazarından aldığı payın artması için yurtdışı tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ağırlık veren İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), bu yıl 10. kez dünyanın en büyük kozmetik etkinliklerinden biri olan Beautyworld Middle East 2014 Fuarı’na milli katılım organizasyonu düzenledi.  Fuarın ana sponsorlarından olan Türkiye’yi milli katılım organizasyonuyla, yaklaşık bin 800 metrekarelik bir alanda 85 firma temsil etti. 

Türkiye’nin en güçlü kozmetik, güzellik ve kişisel bakım firmalarını bir araya getiren ve en yüksek katılımla temsil edilen Beautyworld Middle East Fuarı’nda Türk kozmetik ve kişisel bakım firmaları sadece ürünleri ile değil stantların şıklığı ile de göz doldurdu. Türk Pavilyonu’nda ziyaretçilere Türk kahvesi ikramının yapıldığı bir lounge alanı yer aldı. Fuar, her geçen yıl renkli atmosferiyle adeta görsel bir şova dönüşmesiyle de dikkat çekiyor. 

Kozmetik, kimya sektörümüzün hızla gelişen alt sektörlerinden biri. Ülkemizde olduğu gibi dünyada da kozmetik sektörü hızla büyüyor. Üretim ve kalitenin yanı sıra ihracat rakamlarıyla da gelişimini sürdürüyor. Sektör, ciro olarak her yıl ortalama yüzde 10 büyüyor. Yaklaşık 3 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne sahip.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Türkiye’nin dünya kozmetik pazarından aldığı payın artması için yurtdışı tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ve en önemlisi de markalaşmaya ağırlık vermek gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kozmetik ihracatında Ortadoğu pazarı büyük bir paya sahip. Dünyanın en büyük kozmetik buluşmalarından biri olan Beautyworld Fuarı’na bu yıl 10.kez milli katılım organizasyonu düzenledik. Fuar, Türkiye’nin yurtdışındaki en yüksek katılımlı fuar haline gelmesi bakımından da son derece önemli. Kozmetik firmalarımız dünya devleri arasında yer alma hedefiyle markalaşma yolunda yoğun çaba harcıyorlar. Bu çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz.”