Monday, Dec 23rd

Last updateFri, 13 Dec 2024 12pm

You are here: Home Article Haberler ENOSAD 10. yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

ENOSAD 10. yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek

 

Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği ENOSAD,10 yıllık geçmişiyle, Türkiye sanayisi adına birçok eksiği fark etmiş ve doldurmaya çalışmış, çoğunda da önemli yollar kat etmiş bir dernektir. Bu yıl da aynı amaçlar doğrultusunda “Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi” isimli ve periyodik olarak düzenlenmesi öngörülen bir etkinlik dizisinin birincisini gerçekleştirecektir. Aralık 2014 tarihinde ilki gerçekleşecek olan “I. Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi” nde, bilim ile endüstrinin bir araya geldiği, yeni fikirlerin ortaya atıldığı, Türkiye sanayisinin dünya ile yarışabileceği örnekleri ortaya çıkaran bir ortam oluşturulması hedeflenmektedir. 

Kongre ve Sergi’nin tanıtım amaçlı basın toplantısı, ENOSAD Yönetim Kurulu üyeleri ve sektörel basın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Basın toplantısında bilgi verildiği üzere, “I. Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi” için, yerli ve yabancı konuşmacılar ile zenginleştirilen bir program hazırlanmaktadır. Etkinlikte sunumların yanı sıra sergiler de yer alacak, katılımcılar sektördeki paydaşlarına sunmak istedikleri çalışmalarını orada sergileyebilecekler. Katılımcıların konu ve kapsam önerilerine açık olacak şekilde serbest kürsülerin ve benzeri yeni yaklaşımların getirilmesi için çalışılmakta, kongre çerçevesinde sunulacak uygulamalarla bilim çevrelerinin ve sanayicilerin konuya ilgilerinin daha üst seviyeye ulaştırılması amaçlanmaktadır. 

Öncelikli amaç farkındalığı artırmak

Sempozyum fikri üç yıllık bir düşünme ve çalışma sürecinden sonra; öncelikle farkındalığı artırmak ve ardından bilimin üreticisi ile uygulayıcısını bir araya getirmek düşüncelerinden kaynaklanmıştır. Sempozyum çerçevesinde, geçmişte yapılan çalışmalardan çok, geleceğe yönelik olarak atılacak adımların neler olacağına dair sunumların gerçekleştirmesi planlanmaktadır. Sempozyumun ana teması tüm cihazların birbiriyle haberleşebildiği, daha çok otomasyon daha az insan gücü gerektiren yeni bir dönem olan Endüstri 4.0 Çağı olarak hedeflenmiştir.  

Yurtdışında çok sayıda benzerleri olan bu gibi sempozyumların var olması bilinciyle ENOSAD olarak bu noktada, benzer bir sempozyumu Türkiye’de de organize ederek otomasyon alanına dikkat çekmek istiyoruz ve oluşacak ortam ile geleceğe önemli katkılar sunulabileceğini düşünüyoruz. Günümüzde artık, günü kurtarmaktan çok, geleceği satın almaya yönelik çalışmalar yaygınlaşmıştır. Dolayısıyla, bu kapsamda bir sempozyum, geleceğin belirlenmesinde de önemli bir etki yapacaktır.

Katma değeri yüksek mal üretiminde otomasyonun önemi

Endüstrinin  gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek için işin teorisinin tartışıldığı bu tür sempozyumlar hiç kuşkusuz çok önemlidir. Bir ülkenin ekonomisinin gelişmesi ürettiği teknoloji ve yarattığı katma değer ile orantılıdır. Endüstrilerin gelişmesi ve katma değeri yüksek mal üretiminde otomasyonun önemi çok yüksektir.  

“I. Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi” verimli, çevreci, sürdürülebilir ve güvenli Mühendislik Çözümleri’nin ve yenilikçi teknolojilerin yarışacağı bir kongre olacaktır.

ENOSAD gerçekleştirmeyi hedeflediğii bu önemli bilimsel kongreye destek verecek firmalar, üniversiteler, bilim insanları ve tüm değerli basın mensuplarına çağrıda bulunuyor. 

Detaylı bilgi ve destek için ENOSAD dernek merkezi ile (info@enosad.org / 0216–469 4696) irtibata geçebilirsiniz.