Thursday, Sep 19th

Last updateWed, 18 Sep 2024 7am

You are here: Home Article Haberler Dünyanın en büyük özel etiketler fuarında 64 Türk firması

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

Dünyanın en büyük özel etiketler fuarında 64 Türk firması

 

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), kimya sektörünün ihracatını artırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Özel etiketli ürün sektöründe dünyanın en büyük etkinliği olarak kabul edilen PLMA’s World Of Private Label Fuarı’na İKMİB’in düzenlediği organizasyon ile 31 firma milli katılım sağladı. Toplamda 64 Türk firmasının yer aldığı ve Hollanda’nın Amsterdam kentinde, 20 - 21 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen 29. PLMA Fuarı 2 gün süren tek fuar olma özelliğini taşıyor. 

Gıda ve gıda-dışı olmak üzere iki temel bölüme ayrılan PLMA Fuarı’nda gıdadan kozmetiğe kadar uzanan geniş bir yelpazede ürünler sergilendi. Temizlik, plastik, ambalaj, gıda, kozmetik, kişisel bakım ve sağlık  ürünleri gibi pek çok sektörden Türk üretici, fuarda kendini tanıtma ve yeni iş bağlantıları kurma şansını yakaladı. 

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, PLMA Fuarı’nın Türk firmalarına dünya markaları ile bir araya gelme fırsatı sunması açısından önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Özel etiketli ürünler sektörü dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyor. Bu potansiyeli değerlendirmek isteyen Türk firmalarımız PLMA Fuarı’na büyük ilgi gösterdi. Alanında dünyanın en büyük etkinliği olan bu fuarda firmalarımız büyük zincirler, üst seviyede satın almacılarla görüşme ve bağlantılar kurma fırsatı buluyor.” 

PLMA Fuarı’nın sektöre geçtiğimiz yıl 150 milyon dolarlık etkisi olduğunu söyleyen Akyüz; bu yıl yüzde 20 civarında bir artış beklediklerini ifade etti. Avrupa’nın private label konusunda Türkiye’yi henüz yeni tanımaya başladığını belirten Murat Akyüz, “Bu alanda ülkemizin oldukça güçlendiğini görüyoruz. Private label denilince genellikle akla Çin geliyordu. Ancak üretim kalitesi, süresi ve lojistik avantajımız ile artık en büyük rakibimiz Çin’i geride bıraktık. Firmalarımız sektörle ilgili daha fazla deneyime sahip. Önümüzdeki dönemde private label sektörünün daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz.” dedi.